E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Kurum duyurdu! İkinci el konutlar için yeni kampanya geliyor---

Bakan Kurum duyurdu! İkinci el konutlar için yeni kampanya geliyor

Bakan Kurum duyurdu! İkinci el konutlar için yeni kampanya geliyor
06 Ocak 2023 - 15:10 borsagundem.com

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Orta Gelirliye Konut Projesi kapsamında "Vatandaşlarımızın 2. el konutları da alabilmesi için çalışma yapacağız" açıklamalarına yer verdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Manavgat TOKİ Sosyal Konut Projesi'nin teslim töreni için gittiği Manavgat'ta gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Bakan Kurum uygun kredi faiz oranının başka projelerde de uygulanıp uygulanmayacağı sorusu üzerine, "Yeni Evim projesindeki vade oranları yeni konutlar için. İkinci el konutları vatandaşlarımızın alabilmesi için de çalışmalar yapacağız" dedi.

Bakan Kurum, "Tüm dünyada sosyal konut anlayışı rafa kaldırılmışken biz Cumhurbaşkanımızın liderliğinde vatandaşlarımızın yanındayız" mesajını verdi.

Yeni Evim Kampanyası

Yeni Konut Finansman Modeliyle Yeni Evim Kampanyası 81 ilde geçerli olacak. İlk etapta 100 bin konutun satışı planlanıyor. Konut bedelinin yüzde 10'u peşin alınacak, dileyen daha fazla ödeyebilecek.

Kampanyada sıfır evler olacak. Emlak Konut Genel Müdürlüğünün ürettiği projeler, GYODER, İNDER, KONUTDER, İMKON ile Türkiye Müteahhitleri Birliği`ne bağlı olan şirketlerin projeleri ve 81 ilin tamamındaki firmaların ürettiği büyük ve küçük ölçekli tüm konut projeleri; teknik ve mali kriterleri karşıladıkları takdirde bu sürece dahil olacaklar. 

0,69`dan başlayan vade farklı ile 15 yıl vadeli, hane gelirinin yüzde 40`ını geçmeyecek taksit bedelleri belirlenecek.

Orta gelirliye konut kampanyası için detaylar belli oldu

 

Orta gelir konut kredisi: İşte örnek ödeme planı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • acacu07 Ocak 2023 00:32

    Ellemeseniz konut fiyatları yavaşça geri çekiliyordu zaten, siz enflasyonu indirmeden, enflasyonun altında faizi olan kampanya yaptıkça ateşe benzin döküyorsunuz. Hadi ekonomiden anlamıyorsunuz diyelim, yahu kaç senedir dön dolaş aynı yere geliyoruz, insan yaşadığından da bir ders çıkaramaz mı?

  • Vatandaş06 Ocak 2023 19:54

    Devlet 2. el konut, yani kullanılmış konut kampanyası nasıl yapabiliyor? Biraz açıklık getirebilir misiniz lütfen! 

  • Bik06 Ocak 2023 19:52

    2'nci el konutlarda kredi verilince alım-satımlar uzun vadeli ucuz kredi almak için fiktif oluyor.

  • Dik06 Ocak 2023 23:28

    Yandık. ikinci el konut fiyatları da uçacak bunlar yüzünden

  • Gerçek06 Ocak 2023 16:54

    Faizsiz olarak ve TOKİ vade sistemi faizden daha beter olan sabit gelirle ile alına bilinen bir düzenleme yapı sistem çalışması yapın. Milleti günaha sokmayın harama zorunlu olarak yönlendirmeyin.  (6)   :(  :) 

  • E.g.06 Ocak 2023 15:52

    ÖNEMLİ OLAN DÜŞÜK GELİRLİLERİN YAŞLILARIN İSTEDİKLERİ KATTAN KİRALAYABİLECEĞİ KONUTLARIN ÜRETİLMESİDİR TOKİ YETERLİ SAYIDA KONUT ÜRETEMEDİĞİNDEN BELEDİYELERE SOSYAL KONUT YAPIP EN AZ %50 ADEDİNİ KİRAYA VERMELERİ MECBURİYETİ GETİRİLMELİDİR

  • halil06 Ocak 2023 15:48

    İcraatleriniz o çok eleştirdiğiniz faiz lobisine yaradı sadece, bankaları zengin ettiniz

  • HASO MEZARCI06 Ocak 2023 15:37

    20 YILDIR NERDEYDİNİZ,SEÇİM AREFESİNDE OLMAYACAK İŞLERLE OY AVCILIĞI YAPMAYIN,20 YILDIR OLMAYAN İŞLER  SEÇİME KADARMI OLACAK,YİNE VATANDAŞI KAZIKLATACAKSINIZ,KONUT İŞİNİ YÜRÜTEMEDİNİZ,FABRİKATÖRLER BİLE  KONUTA EL ATTI VATANDAŞI KAZIKLADILAR.100 ZE YAPIP 1000 NE SATIP KÖŞE OLDULAR. VATANDAŞ 15 SENE ÖDESİN MEZARA BORÇLA GİTSİN.