E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Işık’tan Washington’a Rakka ziyareti---

Bakan Işık’tan Washington’a Rakka ziyareti

Bakan Işık’tan Washington’a Rakka ziyareti
15 Nisan 2017 - 07:55 borsagundem.com

Washington’a 24 saatlik bir ziyarette bulunan Milli Savunma Bakanı Işık, ABD’li mevkidaşı James Mattis’e Rakka operasyonunda PYD/YPG’nin devre dışı bırakılmasını öneren bir plan sundu.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın iki hafta önceki Ankara ziyaretinde Rakka operasyonu konusunda verdikleri mesajların Washington’da yeterince güçlü bir biçimde algılanmadığını düşünen Türk tarafı son bir hamle yaptı. Türkiye’deki referandumdan 3 gün önce 24 saatliğine Washington’a gelen Savunma Bakanı Fikri Işık, mevkidaşı James Mattis ile yaptığı görüşmede Rakka’nın terör örgütü DEAŞ’tan temizlenmesine yönelik operasyona start vermeye hazırlanan Trump yönetimine PYD/YPG güçlerinin denklem dışında bırakılmasını öneren yeni bir plan sundu.

Görüşme sonrası Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’nın Washington Ofisi (SETA DC) tarafından düzenlenen panelde konuşan Işık, ‘Türkiye olarak Rakka operasyonuyla ilgili düşüncelerimizi ve önerilerimizi masaya koyduk. Onlar da Rakka operasyonuyla ilgili düşüncelerini masaya koydular ve bu konuda birlikte çalışmaya devam etme kararı aldık. Bu çalışmanın sonucunda her şey netleşecek’ dedi.

ABD, 16 NİSAN’IN GEÇMESİNİ BEKLİYOR

Türkiye başından beri Rakka operasyonunda PYD/YPG unsurları yerine Özgür Suriye Ordusu ve ABD tarafından eğitilen diğer ılımlı muhalefet unsurlarının kullanılmasında ısrarlı. ABD tarafı, çoğunluğunu terör örgütü PKK’nın uzantısı YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile yola devam konusunda kararlı olsa da Türkiye referandumunda konu olmasın diye planlarını 16 Nisan sonrasına ertelemişti. Bakan Işık’ın PYD/YPG’nin güçlendirilmesinin Suriye’deki Rusya-İran etkisinin artmasına hizmet edeceği uyarısında bulunduğu da öğrenildi. Cansu Çamlıbel / Hürriyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)