E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Işıkhan'dan memur maaşı açıklaması---

Bakan Işıkhan'dan memur maaşı açıklaması

Bakan Işıkhan'dan memur maaşı açıklaması
21 Haziran 2023 - 12:08 borsagundem.com

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, en düşük memur maaşının 22 bin lira olacağını bildirdi.

Asgari ücrete yapılan ara zammın ardından gözler memur ve emeklilere yönelik düzenlemeye çevrilirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan AK Parti Grup Toplantısı öncesinde düzenlemeyle ilgili soruyu yanıtlayarak rakam verdi.

Işıkhan, en düşük memur maaşının 22 bin TL olacağını, düzenlemenin temmuz ayında TBMM'den geçeceğini açıkladı.

Işıkhan, memur ve emekli maaşlarını düzenleyecek çalışmayla ilgili, "Prosedüre bağlı kalmamız lazım ama Allah nasip ederse Meclis tatile girmeden çıkarmayı düşünüyoruz" dedi.

Bakan Işıkhan, TBMM'de AK Parti grup toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Işıkhan, memur ve emekli maaşlarıyla ilgili düzenlemenin hangi safhada olduğuyla ilgili, "Bununla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile iş birliği halinde çalışıyoruz. İnşallah, torba yasayla çıkmak üzere çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bürokratlarımız çalışıyor. Hedefimiz, torba yasayla paydaşları memnun edecek bir sonuca ulaştırmak. Biz bunu torba yasada sunacağız ve Meclis tarafından da kısa sürede geçmesini sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Işıkhan, teklifin Meclis'e ne zaman sevk edileceği ile ilgili soruya da, "Prosedüre bağlı kalmamız lazım ama Allah nasip ederse Meclis tatile girmeden çıkarmayı düşünüyoruz. Önemli bir süreç bu. Çalışanlarımızı, emeklilerimizi, çok kişiyi ilgilendiriyor" diye yanıt verdi

Yeni asgari ücretle birlikte hangi maaşlar ve ücretler değişti?

 

Bayram ikramiye ve emekli maaşı ödemeleri bugün başlıyor

 

Emekli maaşı ve bayram ikramiyesi ödeme tarihi belli oldu

 

Memur ve emekli maaşı belli oluyor

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsacı22 Haziran 2023 07:47

    ülkede tek sorun TL nin itibar kaybetip halkın yaşamını sefalete düşürmesi malesef dünyadan kopuk bu ekenomist zihniyeti degişmeli dünyaya entegre olmalı aksi halde bu ülkede yaşam her geçen gün dahada beter olacak.ne kadar zam da verip para bastıkça enfasyonu canavara çevirmekten başka işe yaramaz.

  • HASAN ALAKUŞ21 Haziran 2023 20:43

    Cumhurbaşkanımız tarafımdan,1/4 Emekli memurlara, 3.600 ek gösterge verileceği sözü verilmişti, unutulmasın...

  • fafa21 Haziran 2023 20:16

    Bu enflasyon olduktan ne kadar artırırsa artırsın.Enflasyonu sabit tutsunlar yeter.Demirel ne diyordu:En büyük hırsızlık enflasyondur.

  • E.g.21 Haziran 2023 19:26

    EN DÜŞÜK MEMUR EMEKLİSİNİN MAAŞI VE İKRAMİYESİ KAMUDAN EMEKLİ İŞÇİ EMEKLISİNİN MAAŞINDAN VE İKRAMİYESİNDEN DÜŞÜK OLMAMALIDIR YILLARDIR MEMUR EMEKLİLERİ DÜŞÜK MAAŞTAN DÜŞÜK İKRAMİYEDEN EZİLİYOR BENİM EV SAHİBİM KAMUDAN EMEKĹI OLMUŞ İŞÇİ EMEKLİSİ VE 29 YIL HİZMETİME VE BİRİNCİ DERECEDEN EMEKLİ OLMAMA RAĞMEN YILLWRDIR ONDAN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ALIYORUM REVA MI BU?

  • Ssk Emekli 21 Haziran 2023 18:38

    Prim günü az olanla çok olan aynı maaş olurmu kademeli olması gerek ozaman adalet olur acil intibak bekliyoruz biz arada ezilecegizmi hep

  • borsacı21 Haziran 2023 15:04

    dolar bazında 900 dolar nasıl kira verecek çocuklarını nasıl okutacak TL dünyada sürekli deger kaybettigi sürece senin verdigin zam açlık ve sefaletten başka şey degil.

  • Baran21 Haziran 2023 15:40

    bu memurların çoğunu son 22 yılda akp işe aldı.

  • borsacı21 Haziran 2023 15:02

    22 bin  olunca  memeurun başı göge mi erecek halk sefil perişan degersiz TL nin  deger kaybı oldugu sürece açlık ve sefalete mahkumuz.

  • okiman0721 Haziran 2023 13:43

    en düşük memur maaşı 22 bin , asgari ücret 11bin 400 ve emekli 7500tl...geçinemezsin ölsün mü diyorsunuz emekliye??? bunun neresi adalet? emekli olup da bunlara oy veren kafanın...

  • okiman0721 Haziran 2023 14:26

    malların bazıları çıktı ortaya )))))))

  • DOĞRU21 Haziran 2023 13:30

    SEÇİMDEN ÖNCE YAPILAN DÜZENLEMELERLE DEVLETTEKİ BİR TEMİZLİK İŞÇİSİ, KALORİFERCİ ,KREDİ KURUMLAR YURDUNDAKİ  İKTİDARIN DOLDURDUĞU İŞÇİLER ORTALAMA 28000 TL MAAŞ ALIYOR,ÜLKENİN ÇİVİSİ ÇIKMIŞ,BİR YANDAN MÜLTECİLER,DİĞER YANDAN NİTELİKSİZ İNSANLARA VERİLEN YÜKSEK MAAŞLAR,BAYIR AŞAĞIYA DOĞRU GİDİYORUZ,ALLAH SONUMUZU HAYIR EYLESİN...

  • E.g.21 Haziran 2023 12:29

    TEMMUZDAN İTİBAREN BİRİNCİ DERECEDEN EMEKLİ VİLAYET MEMUR EMEKLİSİNİN MAAŞI EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI OLACAK OLAN 22 BİN TL DEN DAHA DÜŞÜK OLMAMALI

  • asena21 Haziran 2023 12:21

    emekli memur 8400 alıyor ne günlere kaldıkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk