E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Fidan'dan, ABD ile yakın temas---

Bakan Fidan'dan, ABD ile yakın temas

Bakan Fidan'dan, ABD ile yakın temas
06 Ekim 2023 - 19:37 borsagundem.com

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefonda görüştü. Görüşmede Bakan Fidan, bir müttefik olarak ABD’nin Suriye’nin kuzeyindeki terör örgütü YPG’yle beraber çalışmaktan vazgeçmesi gerektiğini vurguladı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD'li mevkidaşı Anthony Blinken ile görüştü.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede Bakan Fidan, bir müttefik olarak ABD’nin Suriye’nin kuzeyindeki terör örgütü YPG’yle beraber çalışmaktan vazgeçmesi gerektiğini kuvvetli ifadelerle muhatabı Blinken’ın dikkatine getirdi. Türkiye’nin Irak ve Suriye’deki terörle mücadele operasyonlarının kararlı bir şekilde devam edeceğini kaydetti.

SİHANIN DÜŞÜRÜLMESİ

Görüşmede, Türkiye’nin bölgede devam etmekte olan operasyonları çerçevesinde, Irak ve Suriye’de bulunan Amerikan güçleriyle aramızdaki çatışmasızlık mekanizması da gündeme geldi. Bir SİHA'mızın düşürülmesi bağlamında sözkonusu mekanizmanın terörle mücadelemize engel teşkil etmeyecek şekilde etkin çalıştırılması konusunda mutabakata varıldı.

Görüşmede ayrıca, NATO genişlemesi konusu da ele alındı.

ABD, Türk SİHA'sını düşürdüğünü kabul etti: Üzgünüz

 

Alman basını Aksungur SİHA'yı mercek altına aldı!

 

Türkiye, Suriye'de bulunan petrol kuyularını imha etti

 

Suriye'de TSK üssüne saldırı: 5 polis ve 3 asker yaralı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Realizm08 Ekim 2023 22:36

    Abd nin asıl işi sorunu ve çıkarı pasifikte orta doğuda değil, artık başka ülke çıkarı için değil kendi halkının çıkarı için akıllı hareket etmezse kaynaklarını ve odağını çarçur edip sonu roma gibi olacak, lobiler ve kişisel çıkarlar yüzünden yanlış ata oynuyor.

  • Mucise Reis : )08 Ekim 2023 17:22

    F16 lar olmasa nasıl bombalardık sınır ötesini ? umarız f35 leride satar abd. F16 lar olmadan bişe olmadığını acıdırki görduk. Tv lere baksan 7/24 yerli milli uçaklar uçuyor, ama ateş hattında hep ABD menşei uçaklar yer alıyor. Demek dendiği gibi millilik felanda hikaye...

  • baran08 Ekim 2023 12:16

    Son olaral tesir alanı ve derinlik 50 km ye kadar çıktı. Terörist nerede saklanırsa saklansın TSK onu bulur.  Bu da en fazla Sezo Selo Kemo feto  Mero yu mutlu eder. :D  :D Hatta mutluluktan depresyona girerler. TSK ne kadar derine girerse bunlar o kadar mutlu olurlar. Ortada gözükmemeye  dikkat ederler. Tabi buradaki malum soytarılarda ortaya çıkmaz. Sinsice yorumlara dislike atarlar.  Bunlar da çok mutlu aslında Neredeyse mutluluktan geberecekler.

  • baran07 Ekim 2023 13:34

    Vs. bir muhalif gurup mütemadiyen aynı yalanları iftiraları devletin kurumlarına atarak bunu siyasetin gereğiymiş gibi gösteriyorsa  ne kadar tehlikeli olduğunu varın siz düşünün.  İlginç olan ise antik yunan sahillerinde bunların kuruğuna yapışıp adeta celladına sarılır gibi sarılmaları.  

  • baran07 Ekim 2023 13:28

    Bay Kemal Amerika da hamburger tediği için konuşamaz!  Çünkü bir daha ona hamburger vermezler. Varsa yoksa Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin  devletinin ayaklarına  tökezletmeye takoz olmaya çalışır. Sezgin Selo Fetoş vs. Hep aynı kaba ederler.  Bu çok açık. Buna rağmen lafı evirip çevirip olmadık yerlere çekmek kötü niyetin açık bir belirtisidir. Bu aşağılık tipler öyle kaşar olmuşlar ki 15 temmuz da bir tiyatroymuş  vs saymakla bitmeyecek aşşağılk yalanların müessibleri  Amerika ya tek laf edemezler. Bunlar tesadüf mü?

  • NUSRET ALİBEYSOY07 Ekim 2023 12:07

    chp NİN HDP İLE ORTAKLIK VE İŞBİRLİĞİ İTTİFAKLIĞI SEVDASI BİTMEDİKCE TERÖRDE BİTMEZ.

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL07 Ekim 2023 12:06

    Dün çıkmış chp sözcüsü hükümet her zaman terör kartına sarılıyor ırak ve suriye ye neden operasyonlar yapıyoruz diye akşam tv lerden haberi öğrendik demeç vermiş onların avukatlığı sanamı düştü.

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA07 Ekim 2023 12:03

    ONLARDAN BİZA HİÇ BİR FAYDA GELMEZ ASIL BAŞ DÜŞMANIMIZ ABD.DİR.YILLARCA YÜZBİNLERCE GÜVENLİK GÖREVLİRİMİZİ ASKERİMİZİ HALKIMIZI ŞEHİT EDEN ÜLKEMİZDEKİ TÜM PİSLİKLERİ YAPAN BUNLAR DEĞİLMİDİR.

  • IDAM06 Ekim 2023 21:46

    Allah,in Gazabi ,Musluman/Turk/Islam dusmanlarinin Uzerine olsun.Amiin.

  • Berber Bekri 06 Ekim 2023 19:59

    Dünyanın bir ucundan sınırımızda ki teröristlerle yan yana kol kola ne işiniz var ? Sihamızın dibinde ne işiniz var?

  • AHMET ÖZBİLEN07 Ekim 2023 12:04

    Oradası abd rusyanın ingilterenin norveç in almanyanın fransanın topramğımı onların orda ne işi var bunlardan korkmayacaksın ip koptuğu yerden kopsun yüzbinllerce insamızı şehit edenler bunlar.

  • baran07 Ekim 2023 01:20

    kemal e sorsana

  • borsacı06 Ekim 2023 19:47

    sizi canı gönülden tebrik ediyorum ALLAH. yardımcınız olsun hayinlerin gebertilmesi onur verici bu ülkeyi cehenneme çevirmek isteyen her kim olursa olsun arkasında kim olursa olsun cevap vermeniz onur verici.