E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Dönmez: Rüzgardan elektrik üretimi 10 Kasım'da rekor kırdı---

Bakan Dönmez: Rüzgardan elektrik üretimi 10 Kasım'da rekor kırdı

Bakan Dönmez: Rüzgardan elektrik üretimi 10 Kasım'da rekor kırdı
13 Kasım 2021 - 00:40 borsagundem.com

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, rüzgardan elektrik üretiminin 10 Kasım'da rekor kırdığını belirtti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, rüzgardan elektrik üretiminin 10 Kasım'da 181 bin 49 megavatsaat ile rekor kırdığını bildirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, söz konusu tarihte toplam elektrik üretiminde rüzgarın payının yüzde 20.1 olduğunu kaydetti.
Rüzgardan elektrik üretiminin 10 Kasım'da 181 bin 49 megavatsaat ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını belirten Dönmez, "Türkiye'nin rüzgarı arkamızda, yeni hedeflere doğru ilerliyoruz" ifadesini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Volkan13 Kasım 2021 10:51

    Nihayet keyfili bir haber var. Rüzgar santralleri 24 saat çalışabiliyor, güneş ise saat 10-17 arası verimli. Depolama çözümleri olur ise gündüz güneş elektriği depolanabilir, hatta bazı havuzlu barajlar elektirk pahalı iken elektrik üretiyor, ucuzken suyu geri yukarı depoya pompalıyor, Türkiye'de ilk örneği Sakarya nehrinde proje aşamasında sanırım Gökçekaya veya Yenice Barajı.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU13 Kasım 2021 11:38

    Aynen katılıyorum dostum sonunda bir kafası çalışan biri çıkmış ve bunu başarmış.aynen öyle suyu sonsuz kez kullanacaksın.mesala trenlerde bir vagonunda onlarca teker var.her tekere bir elektrik dinamosu kunulsa tren yürür iken hepsinden fazladan elektrik üretilip hatta şebekelere de verilir otomobillerde böyle yeterki saksı çalıştırılsın.