E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Bilgin açıkladı: Emekliye refah payı---

Bakan Bilgin açıkladı: Emekliye refah payı

Bakan Bilgin açıkladı: Emekliye refah payı
28 Nisan 2023 - 02:10 borsagundem.com

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 7 bin 500 liranın üzerinde maaş alan emeklilere, en düşük emekli maaşı alanlar ile aradaki makasın kapanmaması için refah payı verileceğini söyledi.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 7 bin 500 liranın üzerinde maaş alan emeklilere refah payı verileceğini açıkladı.

Bakan Bilgin konuya dair şunları söyledi, “6 ayda bir çalışanlarımızın, özellikle kamu çalışanları, emekliler de onların içinde, maaşlarıyla ilgili düzenleme yapıyoruz. Temmuz'da hepsini kapsayan oranlarda düzenleme yapacağız. Aşağıdakileri yukarıya, yukarıdakileri biraz daha yukarıya taşıyacağız. Temmuz'da yasal olarak yapıyoruz. Refah payını bu defa farklılaştırarak 7 bin 500 liranın üzerinde olanların da maaşlarını farklılaştıracak şekilde düzenliyoruz. Yaklaşık 7 bin 500 lira alanların sayısı 9 milyon. Toplamda 15 milyon emeklimiz var. 7 bin 500 TL üzerinde maaş alan emeklilere refah payı verilecek.”

EYT'de gecikenler maaşlarını birikmiş olarak alacak

EYT'de deprem bölgesinde müracaat edenlere öncelik verdiklerini kaydeden Bakan yaklaşık 1 milyon kişinin ilk maaşını aldığını söyledi. Bakan “Alamayanların kaybı yok. Hak etme günlerine göre, prim gün sayıları doldurma sayılarına göre her gün işlem yapılıyor. Ayda yaklaşık 30 bin kişiye emeklilik bağlanıyordu. Şimdi biz bu rakamı 120 bine 130 bine çıkardık. Bizim SGK personelimiz büyük bir hazırlık yaptı. Gecelerini gündüzlerine katarak çalıştılar. TBMM jest yaptı, onların fazla mesailerini artırdı. Müthiş çalıştılar. 1 milyona giden rakam yaptılar. Gecikenler endişe etmiyorlar, çünkü birikmiş olarak alacaklar.” şeklinde konuştu.

Bilgin 1999 sonrası emekli olanlar için bir çalışma olmadığını ifade etti.

Emeklilikte 1999 sonrası için kademeli yaş indirimi formülü!

 

Kök maaşlar da artacak: EYT'yi kaçırana 'kısmi emeklilik'

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN TOSUN28 Nisan 2023 12:46

    BU ADAMIN YAPTIĞI İŞLERDEN HAYIR ÇIKMAZ ÇÜNKÜ İŞ,ADALET,HAK HUKUK BİLMİYOR,TAYYİP ERDOĞANIN KUYUSUNU KAZIYOR,TAYYİP KAZANAMAZSA BU ADAM SUÇLULULARDAN BİRİSİ,MEMURLARA 3600 VERİLİRKEN,AYNI KURUMDA ÇALIŞAN AYNI  ÜNVANDA ÇALIŞAN  VETERİNER TEKNİKERLERİNE 3600 VERİLİRKEN,ZİRAAT TEKNİKERLERİNE VERİLMEDİ,AYNI ŞEKİLDE DİĞER KURUMLARDA ÖYLE MEMURLAR ARASINDA AYRIMCILIK YAPILDI,KİMSE DERDİNİ ANLATACAK MUHATAP BULAMIYOR.ACİZ SENDİKALAR.SÖZ DİNLEMEYEN BU BAKANLAR VE ULAŞILAMAYAN BİR BAŞKANLA ÇARESİZ KALDI MEMURLAR.

  • kaportacı salim usta sanayiden28 Nisan 2023 12:20

    asıl büyük darbe zamlarda göreceksiniz.bu yapılan zammın büyük kısmı aslında avans.bazıları bu 7500 üzeine efason farkı alacam zannedişyo .bazıları zam bilem alamayacak.akapa&hödüpa rejimi böle bişe.

  • borsacı28 Nisan 2023 11:25

    sayın bakan lütfen çarşıya pazara çıkın tavuk eti fiyatları bir haftda 2 kat artı gıda fiyatları uçuyor siz halen hikaye okuyup halkı uyuttugunuzu sanıyorsunuz yalandan kaçının gerçekci olun ki halk size itibar etsin.

  • Yaşar Cengiz28 Nisan 2023 11:08

    Birörnekle kısa bir açıklama yapayım.Tarım desdekleme nasıl yapılıyor az tarlası olanla çok tarlası olan esit miktarda mı desdekleme alıyor.hayır.    2007 de emekli olan 1. derecedeki bir kamu görevlisi o günde aylık  650 -700 tl. Emekli keseneği kesilirken bağkurlular 120 tl ödemekteydi.Emekli keseneği birikimine göre aylık bağlarsanız daha adaletli oluR diye düsünüyorum.EVet zam yapılsın ama 2000 tl zam yapılacaksa  Yüksek fiyattan emekli keseneği yatıranlara da VERİLMELİDİR.BİRMİLYON KİŞİ SEVİNDİRİLİRKEN -BİRMİLYON KİŞİ ÜZÜLÜYORSA YAPILAN İŞ NÖTRDÜR.KAYIP KAZANÇ NÖTR.

  • osman k28 Nisan 2023 09:29

    bu haber birçok gazetede veriliyor ve haberin sonuna vatandaşa yorum alanı açilmiyor bile bu anlamı nedir? neyse en azından burada bu imkan var 7500 üzeri alanların zammı %30 da kalirken düşük alanlara asgari ücrete kat kat yapıldı bu neyin adaleti bizim hakkımız ne oldu

  • ali gümüş28 Nisan 2023 09:25

    boş laflar bunlar kafalarına göre bazı kitlelere kiyak yapılıyor 7500 üzeri alan herkesin hakkı yenildi ödedikleri hak ettikleri verilmedi  adalet nerede önce adalet onlara %80 ne yakın zam bize %30 zam sebep ne kimin hakkı kime kıyak çekiliyor hakkımız zehir olsun yazıklar olsun birde adaletli iş yapılsın ya 

  • aziz28 Nisan 2023 09:21

    bizim hakkımız yendi ve şimdi bir şeyler söyleniyor düşük emekli maaşı bu yıl içinde 7500 oldu %80 ne yakın zam asgeri ücrete %60 a yakın zam peki 7500 üzeri alana sadece %30 zam hem bu oranların hem de enflasyonun altında zam yapıldı yani hakkımız yenildi yenildi bu bizim hak ettiğimiz ödediğimiz bizim paramız ve bize ödenmeyip kesiliyor kime veriliyor peki adalet nerede adalet önce adalet hakkımız neden yeniyor verilmiyor kimin hakkı kime veriliyor bizim hakkımız nedene kim koruyacak hakkımızı hep mağdur olan biz mi olacağız göreceğiz bakalım.. 

  • VS28 Nisan 2023 09:08

    10010 günle bağkur emeklisiyim en üsten ödeme yapmıştım tek bir süt faturası götürüp 20 bin tl yatırıp emekli olanlarda 7500 tl alıyor bende 7500 tl alıyorum bumu adalet

  • Mucise Reis : )28 Nisan 2023 08:06

    Utanma kalmamış... 5 binden emekli ol... 11 bin gün prim öde emekli ol... kimi en düşük sgk prinmi ödesin diğeri 15 bin sgk prim ödesin... hepsinin maaşı 7,500 olsun :D sonra bakan çıksın süper icatlar yaparak jest ediyorum desin :D ya 5,000 gün olayında  5ay , 5 farklı açıklama..şimdi seçim öncesi karma karışık açıklama :D dikkat edin, eskiden insanlar sözlere göre kendilerini, ekonomilerini, hayat ve yaşam tarzlarını değiştirir güvenirdi... şuan kaale alan konuşan yok , çünku yarısı fantastik sohbet muhabbet... bir çok insan çekti kredi Aralık ayında martta çıktı EYT yarısı ortada kaldı. Bir kişide mağdurların mağduriyetine el uzatmadı. kredi çeken, iş bırakan, prim borçlanan ödeyen vb. o bakımdan konuşsada/konuşmasada BOŞ ... Dost acı söyler...

  • E.g.28 Nisan 2023 05:30

    DUL VE YETİM MAAŞI ALANLARIN MAAŞI DA 7500 TL DEN DÜŞÜK OLMASA EN DÜŞÜK MAAŞ 7500 TL OLURDU ONU DA SEÇİMLERDEN SONRA KURULACAK YENİ HÜKÜMET GERÇEKLEŞTİRMELİ