E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBahçeli'den KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'ya istifa çağrısı---

Bahçeli'den KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'ya istifa çağrısı

Bahçeli'den KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'ya istifa çağrısı
08 Şubat 2020 - 15:19 borsagundem.com

Bahçeli, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya istifa çağrısında bulundu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı hakkında, "Cumhurbaşkanlığından derhal istifa ederek emaneti Kıbrıs Türklüğü’nün iradesine tevdi etmesi kaçınılmaz ve hayati bir sorumluluktur. Akıncı ve yandaşları unutmamalıdır ki, Kıbrıs Türk’tür, Türk kalacaktır" ifadelerini kullandı.

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, Britanya merkezli The Guardian gazetesine verdiği mülakatta yeşil adadaki Türk ve Yunan halklarının bir an önce "adil bir federal çözüme ulaşmazsa" Kıbrıs'ın kalıcı olarak bölünmüş halde kalabileceğini belirtti. Akıncı, iki tarafın bir "federal çatı" altında birleşemezse KKTC'nin giderek Türkiye'ye bağımlı olacağını ve "sonunda Ankara tarafından yutulacağını" iddia etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, KKTC Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarına yönelik yazılı basın açıklaması yaptı. MHP Lideri Bahçeli, "Anavatan-yavru vatan ayrımına karşı çıkan, Türkiye’ye ekonomik bağımlılığı azaltmak için Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin desteğine ihtiyaç duyduğunu küstahça seslendiren ve gizli niyetlerini itiraf eden Akıncı ENOSİS’in yörüngesine çoktan girmiştir.

Kıbrıs Türklüğü’nü Rum planlarına zincirleyip tutsak etmek maksadıyla elinden geleni ardına koymayan Mustafa Akıncı Türkiye’ye ve Türk milletine şükran duyması gerekirken sırtını dönmüş, yüzünü de zalimlere çevirmiştir.

Bu ayıp ve ahlaksızlığın hiçbir vicdanda, hiçbir siyasi anlayışta yeri olamayacaktır.

Mustafa Akıncı’nın işgal ettiği koltuğa layık olmadığı açıktır. Bu nedenle Cumhurbaşkanlığından derhal istifa ederek emaneti Kıbrıs Türklüğü’nün iradesine tevdi etmesi kaçınılmaz ve hayati bir sorumluluktur. Akıncı ve yandaşları unutmamalıdır ki, Kıbrıs Türk’tür, Türk kalacaktır. Beşparmak Dağları’na dökülen şehit kanları hiçbir şart altında silinmeyecek, kutlu ceddimizin emanetleri çiğnetilmeyecektir."

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın bir İngiliz gazetesine yaptığı esef verici açıklamalar sakat zihniyetini, sancılı ve skandal tutumunu bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Kıbrıs Türklüğü’nün tarihsel hak ve çıkarlarını namuslu şekilde savunmak yerine, Akdeniz’de karanlık hesap yapan küresel emperyalizmin değirmenine su taşıyan ve Rumların stratejik hesaplarına hizmet eden bu şahıs milli gerçeklerden bütünüyle kopmuştur.

Aynı zamanda şehitlerimizin aziz hatıralarına cephe almış, acil çözüm diye taviz ve teslimiyetin provokatör sözcülüğüne heves etmiştir. Nitekim Mustafa Akıncı’nın “Ankara tarafından yutulmadan” endişe duyması, “ikinci bir Tayfur Sökmen olmayacağım” demesi utanmazlık olduğu kadar tamiri ve tedavisi imkansız bir Türkiye husumetidir. Bu şahıs KKTC Cumhurbaşkanı olduğu 2015 yılından bu tarafa Türk milletinin hassasiyetlerini kaşımaktan, milli duyarlılıkları tahriş ve tahrip etmekten vazgeçmemiş, geri durmamıştır.

Akıncı’nın sık sık bahsettiği diyalog devriliş ve tükeniş, dile getirdiği çözüm formülü çöküş ve çürüyüştür. Türkiye’nin Akdeniz’de sıkıştırılmak, hatta dışlanıp egemenlik ve manevra alanlarının daraltılmak istendiği sorunlu bir dönemde KKTC Cumhurbaşkanı’nın çarpık tavrı emsalsiz işgüzarlık ve işbirlikçilik örneğidir.

1959 Zürih ve Londra Antlaşmalarından 1960’ta ilan edilen Kıbrıs Cumhuriyeti’ne, 1974 Barış Harekâtıyla birlikte 1983’teki bağımsızlık ilanından bugüne kadar Türkiye’yi ilzam ve isnat eden böylesi bir teslimiyetçi zihniyete yavru vatanda çok nadir tesadüf edilmiştir.

Malum olduğu üzere, Ada’da 1968 yılından itibaren başlayan taraflar arasındaki müzakerelerden hiçbir sonuç çıkmamış, mesafe alınamamıştır. Bu kapsamda gündeme gelmemiş, müzakere masasına koyulmamış hiçbir konu başlığı kalmamıştır. Siyasi eşitlik ve iki kesimlilik temelinde, eşit statüde iki kurucu devlete haiz yeni bir ortaklık hukukunun tesisi için yıllarca aracılı-aracısız görüşmeler yapılmış, nafile temaslar kurulmuştur.

Müzakerelerde Kıbrıs Türklüğü her zaman adil ve kalıcı bir çözümü hedeflemiş, Rum kesimi ise sürekli olarak kriz imal edip çözümsüzlüğü derinleştirmiştir. En son, 2017 tarihinde Birleşmiş Milletler’in inisiyatifiyle tezahür eden İsviçre’deki Crans-Montana görüşmeleri Rum tarafının uzlaşmaz, çelişkili ve dayatmacı duruşundan mülhem çökmüştür.

Mustafa Akıncı’nın bu gerçekleri hasıraltı edip Türkiye’yi hafife alması, hatta KKTC’nin Türkiye’ye bağlanma ihtimalini korkunç olarak nitelendirmesi uyuyan bir Komünistin ayaklanarak EOKA diline tutunmasından başka manaya gelmeyecektir. Anavatan-yavru vatan ayrımına karşı çıkan, Türkiye’ye ekonomik bağımlılığı azaltmak için Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin desteğine ihtiyaç duyduğunu küstahça seslendiren ve gizli niyetlerini itiraf eden Akıncı ENOSİS’in yörüngesine çoktan girmiştir.

Kıbrıs Türklüğü’nü Rum planlarına zincirleyip tutsak etmek maksadıyla elinden geleni ardına koymayan Mustafa Akıncı Türkiye’ye ve Türk milletine şükran duyması gerekirken sırtını dönmüş, yüzünü de zalimlere çevirmiştir. Bu ayıp ve ahlaksızlığın hiçbir vicdanda, hiçbir siyasi anlayışta yeri olamayacaktır. Mustafa Akıncı’nın işgal ettiği koltuğa layık olmadığı açıktır.

Bu nedenle Cumhurbaşkanlığından derhal istifa ederek emaneti Kıbrıs Türklüğü’nün iradesine tevdi etmesi kaçınılmaz ve hayati bir sorumluluktur. Akıncı ve yandaşları unutmamalıdır ki, Kıbrıs Türk’tür, Türk kalacaktır. Beşparmak Dağları’na dökülen şehit kanları hiçbir şart altında silinmeyecek, kutlu ceddimizin emanetleri çiğnetilmeyecektir. Mustafa Akıncı’nın rahatsızlığı geçmeyecekse, Türklüğe kuşkulu bakışı bitmeyecekse bundan sonraki hayatına Güney Kıbrıs Kesimi’nde devam etmesi daha makul ve mantıklı bir tercih olarak önünde durmaktadır.

Kıbrıs Türklüğü’nün egemenlik haklarıyla oynayan karşısında Türk milletinin tamamını bulacaktır. Mustafa Akıncı’nın onurlu ve şerefli hareket ederek görevinden affını istemesi yegâne beklentimiz ve temennimizdir. Kıbrıs Türklüğü’nün hak ve çıkarları, varlık ve bağımsızlık değerleri uğruna hayatları boyunca mücadele eden, şehit olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Rauf Denktaş olmak üzere, bütün şehitlerimize ve ebediyete irtihal edenlere Allah’tan rahmet diliyorum."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (29)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kamil09 Şubat 2020 16:58

    Rahmetli Denktaş'ın kemikleri sızlamıştır. Adam kahrından gitti. Yes be annem diye diye Annan Planı kabul edildi. Plana hayır diyen Rumlar AB ye üye yapıldı. Biz ne kazandık '' Sayın Akıncı '' doğru düşünmüyor bence. Cumhurbaşkanı olduğu KKTC yi Türkiye'den başka tanıyan yok. Yani Türkiye varlık nedeni  :(  :(  :( 

  • Bahçelievler09 Şubat 2020 14:04

    Aklıma şey geldi ; acaba bizim ihaleci açgözlüler Kıbrıs'ı da talan etmek istedi de onlar da dolaylı bir tepki mi verdi ? Bizim bazılarının dini imanı rant, para olduğu için Kıbrıslı yöneticilerin ülkesini koruma refleksi olabilir

  • Nihat09 Şubat 2020 13:59

    Rizeli çomar senin ataların bayağı bir yanlışlık yapmış ki piyasaya sen çıkmışsın!  

  • oktaydoğaner09 Şubat 2020 10:17

    MHP'li Cemal Enginyurt, Kızılay'ın Başkentgaz şirketinden aldığı 8 milyon dolarlık bağışın 7 milyon 925 bin dolarını Ensar Vakfı'na göndermesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Enginyurt, Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın, vergi kaçırmak suçundan tutuklanması gerektiğini belirtti.© DHA /Türk Kızılay Genel Başkanı Kınık'tan 'bağış' tartışmalarına ilişkin açıklamaMHP Ordu Milletvekili Cemal

  • RİZE li mulivbjk09 Şubat 2020 04:49

    YOBAZ NEDİM ; tükenmişlik sendromu yaşayan sarayın paspası açıklama yapmış , sen yoksun ...sende demekki doğru yolu buldun......haydi millet bahçelerine lay lala lala...

  • Kafesci09 Şubat 2020 14:18

    Birebir karşı karşıya gelseniz Rizeli kardeş kırar bence seni Nedim. Tüm paramı ona basarım 😄😄

  • Nedim09 Şubat 2020 13:57

    Bu kırık ne diyor anlayan var mı?

  • Yüzde seksen08 Şubat 2020 22:43

    Kıbrıslılara referandumda sorsan AB mi, Türkiye mi diye AB yi seçer bence.

  • Haha08 Şubat 2020 22:16

    Basliga bakinca kizilay baskanina diyor sandim da umutlandim birden , deve kusu seni gom gom kafani kuma

  • Gurkbgurk08 Şubat 2020 22:44

    Kızılay başkanına laf edemez güdümlü emir eri, sadece ona söyleneni papağanlar

  • mali08 Şubat 2020 20:25

    İhanet sınır tanımıyor. Bana göre Kıbrıs'a vali atama zamanı çoktan geçti.

  • Tolga08 Şubat 2020 20:24

    Korkak twitterden açıklama yapmış. Biraz cesaret göster, kıbrıs yiğit görsün. Ankaradaki kirasını mhpnin ödediği bürodan atıp tutma

  • Murat08 Şubat 2020 19:24

    TÜRKİYE'm Kıbrıs'ı titretmeni istiyorum. Biz Kıbrıs için ölüme koştuk, milyarlar harcadık ve hâlâ harcıyoruz, suyunu veriyoruz, acılarını paylaşıp Rum'dan kendilerini koruyoruz. "Türkiye'ye bağlanmak korkunç olur" diyen gerici GİT SEN RUM'A BAĞLAN, KIBRIS'TAN DA ELİNİ ÇEK!..

  • AHMET ÖZBİR08 Şubat 2020 18:40

    DEVLET'İM BUNA HADDİNİ BİLDİRMENİ İSTERİM!.. Kıbrıs C.bşk. Mustafa Akıncı'ya haddini bildirin, o makamdan kendisini uzaklaştırın. Rum'ları üzmemeye azami gayret eden bu adam Türk'ü gece gündüz üzmüştür. Artık o makamda onu asla görmek istemiyoruz. Çok seviyorsa kendisi Güney Kıbrıs'a yerleşebilir.

  • Vb08 Şubat 2020 18:31

    Kıbrıs in Chp si bu işte batı hayranı , Türklüğünden utanan , Müslümanlığını hiç anmayan , bakın chp liler hdp,PKK,jpg, Yunanistan a gösterdikleri sempatiyi bu adamdan da esirgemeyecekler , imamopoulos Kıbrıs'a gidip destek verebilir

  • bunama08 Şubat 2020 18:19

    Bi sen istifa ette mhp kurtulsun senden...

  • Doğrusu 08 Şubat 2020 17:54

    HELE SEM İSTİFA ET SONRA BAŞKASININ İSTİFASINI İSTE

  • : )08 Şubat 2020 16:49

     : ) diyene bak hele...

  • fafa08 Şubat 2020 16:47

    Akıncı,hiçbir zaman makamını dolduramamış ve makamına saygı duymamıştır.O  koltuğun Cumhurbaşkanı makamı olduğunu hissetmemiş,hep Rum'a yaltaklanmış ve onların karşısında kompleksle ezilmiştir.Aslında saygı duymadığı bu makama gelmesi bile aldığı yüksek maaştır.Utanmadan ,yine aday olabilmiş ve Rum'un tüm Kıbrıs'a el koymadan anlaşma olmayacağını bildiği halde.

  • : )08 Şubat 2020 16:35

    BUYUR SENDEN ÖNDEN BAHÇELİ..İSTİFA ARTIK

  • Kemal08 Şubat 2020 16:32

    Hadi ordan bunak

  • Emekci08 Şubat 2020 16:05

    Eğer gerçekten kalıbının adamı olsa, başkasına yazdırdığı açıklamayı twitterden yaymak yerine uçağa atlar gider muhatabın yüzüne karşı söyler. Erkek adam yüzüne söyler söyleyeceğini, twitterden cemkirmez

  • Türk çocuğuyum 08 Şubat 2020 15:49

    Sehit kanı ile sulanan topraklarda yan gel yat maaşını Türkiye deki garibanın vergileri ile al. Utanmadan Türkiye ye laf şöyle. Bunun adi ne bana bi söyleyin.

  • Kk 08 Şubat 2020 15:44

    Bahçeli KKTC başkanı olsun anavatana bağlansın komple Kıbrıs ı 12 adayı alalım

  • Sard08 Şubat 2020 15:44

    Akincita oy verenler i de derhal sürelim yerine halis Türk olmayıp Türk geçinen toplamaları koyalım ki milliyetçilik sonsuza kadar yasasin dünya tek devlet oluncaya kadar insanlar mücadele etmeli yaşasın dünya devleti Osmanlı'nın torunlarımız dünya himmeti sultamiz

  • Bika08 Şubat 2020 15:37

    Seçimle gelen seçimle gider, yüzde 60 oy alarak Cumhurbaşkanı olmuş.

  • Yamtar08 Şubat 2020 16:34

    Yok öyle, Seçim dediğin algıdır, manüpilasyondur... Bir vatan, seçimmiş, demokrasiymiş görüntülü ayak oyunlarına feda mı edilecek... Kan verildi, can verildi, bedel ödendi.

  • Ülkücü 08 Şubat 2020 16:06

    Bahçeli seçimle gelmediği için bilmez. Turkiyede turk milliyetçisi bir parti nasıl hdp den az olur anlamaz:)

  • Santos de la turka08 Şubat 2020 15:23

    Herkes istifa etsin ama büyük bilim, politika insanı deha Tesla Einstein Da Vinci bahçeli ilelebet kalsın