E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBahçeli'den AK Parti'ye destek açıklaması!---

Bahçeli'den AK Parti'ye destek açıklaması!

Bahçeli'den AK Parti'ye destek açıklaması!
10 Mayıs 2016 - 11:04 borsagundem.com

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuşuyor. Bahçeli’nin açıklamasının satır başları şöyle:

Şehit haberleri almaktan bunaldık. Türk Milleti adeta ölümle imtihan ediliyor. Şehadetler son bulsun diyoruz, artış gösteriyor. Göz yaşları dinsin diyoruz, artış gösteriyor. Bu kutlu vatan 5-10 kemiksizin engeline takılmayacak kadar kudretlidir. Destekse istenen şartsızdır, yeter ki terör illetinden kurtulalım.

BAŞKANLIK TARTIŞMALARI

Harcı çileyle karılmış kapkara bir dönem yaşıyoruz. Ne yeni bir sisteme ne de yeni bir rejime gerek yoktur. Türkiye’nin önündeki engellere yenilerini eklemek bir defa art niyetliliktir. Çok başlılıktan şikayet edenler, bugün kaç başın olduğunu daha doğrusu başların nasıl uçurulduğunu idrak etmelidirler.

Başkanlık gelince tüm sorunlar çözülecek midir? Başkanlık sisteminin milli bir beklentinin gereği olduğu tezi bize göre abartılıdır. Kuvvetler ayrımının sonlanmasının hangi sorunları tetikleyeceği az çok bellidir. Türkiye’nin tartışması ve uzlaşması gereken temel konusu, kim ya da kimler tarafından yönetildiği değil, nasıl yönetilmesi gerektiğidir.  

Konjonktürel gelişmelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini oynatmaya çalışmak Türk Milleti’ni buhrandan buhrana sürükleyecektir. Biz Türk Milleti’nin her kararına saygı duyarız bunda bir sorun yoktur fakat düşünce ve tespitlerimizi de açık yüreklilikle paylaşırız. Cumhuriyetimizin kazanımlarını mirasyedi gibi kolayca elden çıkaramayız.

Sayın Davutoğlu’na bundan sonraki hayat serüveninde başarılar diliyorum. Sayın Davutoğlu ve partisinin iç sorunları ilgi ve merak sahamıza girmemektedir. Ancak AK Parti 14 yıldır ülkemizi tem başına yönetmektedir. Bu partideki her kriz ülkemizi etkileyecektir. Sayın Davutoğlu yoldan önce yol arkadaşına vurgu yapıyorsa ki haklıdır, o zaman bu refikliğin hilafına ilk hareketi kim başlatmıştır?

Sayın Davutoğlu ayrılma tercihinin kendisinin olmadığını söylemiştir. Bu durum karşısında Davutoğlu’nun kenara alınmasında, kızağa çekilmesinde asıl sorumlu kimdir ve bunu niçin gerekli görmüştür? Pelikan Dosyası’nda neler yazdığı bizim meselemiz değildir. Çünkü iki kişi arasında geçen her ne ise bununla ilgili konuşmak taraflara düşer. Fakat ortada bir sorun vardır. Sandıktan çıkan bir iktidar kansız, silahsız tasfiye edilmiştir. Bir hükümet bunalımı büyük sancılar doğuracaktır. Davutoğlu’nu çok eleştirdik, geldiğimiz noktada haklılığımız da ortaya çıkmıştır ancak millet iradesiyle göreve gelmiş birinin böyle buruşturulup kenara atılması da kabul edilebilir değildir. 

"SANKİ TOROSLARIN AHI TUTMUŞTUR"

Davutoğlu kendisine oy verenlere büyük bir haksızlık yapmıştır. Bir yönüyle bu AKP’nin tarihe ve millete anlatması gereken kendi iç dengesinin sorunudur. Bizim için önemli olan Türkiye’nin ne olacağıdır. AKP’nin başına geçecek isimlerle ilgili açık arttırma, bahisler dolu dizgin gitmektedir. Davutoğlu sanki yüksekmiş gibi düşük profilli bir başbakan söylentileri dolaşmaktadır.  

“Biz gidersek Beyaz Toroslar gelir” diyen Davutoğlu, böyle bir ortamda çekip gitmiştir. Sanki Torosların ahı tutmuştur. Erken seçim için MHP bekleniyormuş. Ağzı olan konuşmuş, sözde okuması yazması olan atıp tutmuştur. Bizim korktuğumuzu hayasızcaiddia edenler, bizden görüp bizimle gece ile gündüz kadar farklı olan zavallılardır. MHP değil barajdan Allah’tan başkasına kulluk etmez, korkmaz.

''BİZİM SİYASET KISA METRAJLI BİR FİLM DEĞİLDİR''

Bizim siyaset kısa metrajlı bir film değildir. Bizim için siyaset egolarımızı tatmin aracı değildir. Bizim için siyaset yalanların borsası onursuzluğun düeti de değildir. Biz siyasete bakınca nasırlı elleriyle kürek tutan ter akıtan helal yüzler için ne yapacağımızı düşünür bu amaçlar istikametinden çalışır çareler ararız.

HÜKÜMETE HUKUKİ DESTEK AÇIKLAMASI

Hafta sonu siyaset ve liderlik okulumuzun sertifika törenindeki bir değerlendirmem çok tartışılmış çok konuşulmuştu. Şöyle demiştim; 'Eğer gerek duyulursa, Türkiye’nin milli ve tarihi çıkarlarını savunmak için, düne kadar hükümete verdiğimiz fiili destek hukuki bir boyut alabilecek ve MHP yalnızca ülke ve milleti için her türlü sorumluluğu almaya hazır olduğunu kanıtlayacaktır.' MHP'nin hukuki boyutta vereceği destek bir hükümet mantığı içerisinde ele alınmalıdır. Söylemek istediğimiz şudur MHP diğer eleştirileri saklı kalmak kaydıyla ön şart olarak terörle mücadelenin eksiksiz ve kesintisiz sürdürülmesinden yanadır. MHP Türkiye'nin tarafındadır. Türkiye'nin geleceği her türlü siyasi angajmanın fersah fersah üstündedir. AKP'nin olağanüstü kurultayı sonrasında terörle mücadele zaafa uğrar ve savsarsa, parti olarak TBMM'de her türlü desteği vermekten çekinmeyiz. Bunu da milli görev sayarız. Türkiye huzura ulaşana terörün kökü son militanına kadar kazınana son kanlı silah teslim alınana kadar üzerimize ne düşüyorsa sabırla yapmaya açığız.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MHP li olmak.10 Mayıs 2016 21:56

    Sen kendini zaten erdoğana satmışsın yapılan son seçimlerde zaten 80 tane vekilin varken son seçimde 40 taneye nasıl düştüğünü gördün halada ibret almadın zaten erdoğanın adamı olduğunuda biliyorduk bundan böyle MHP tisine senin yüzünden oy vermiyeceğiz inşallah barajın altında kalırsında yüce divana çıkarsın.

  • bozkurt10 Mayıs 2016 15:04

    bırak artık bırakta mhp ye geri dönelim. senin yüzünden chp ye oy verir olduk.

  • KÜRŞAT10 Mayıs 2016 14:26

    Tuğrul kardeşin yamandı sende genel başkanlıktan düşünce şevkat kardeşinle AKP SAPLARINDAKİ YERİNİ GURURLA ALIRSIN.

  • yeter10 Mayıs 2016 13:23

    akşener başkan, bahçeli emekli olsun bıraksın artık soğuttun bizi mhp den

  • mali10 Mayıs 2016 13:02

    Bahçeli AKP ye geçtiğine göre MHP ye yeni genel başkan lazım!

  • dr z10 Mayıs 2016 12:06

    ben buna kızmıyorum, halen daha bunun arkasında duran mhp lilere kızıyorum

  • dr z10 Mayıs 2016 12:06

    ben buna kızmıyorum, halen daha bunun arkasında duran mhp lilere kızıyorum

  • erol bahtlı10 Mayıs 2016 11:58

    Bahçeli AKP ye hukuki desteği yalnız terörle mücadelede vereceğini söyledi. Buğün öğleden sonra Yargıtay MHP kongre yapabilme durumunu karara bağlayacak. 15 mayısa izin verirse Meral hanımın genel başkan seçiimesi çok kuvvetle muhtemel. Bu şartlarla erken seçim olmayacak: Diğer bir konu da HDP milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılması. Bu meclise gelirse çok sert tartışmaların olacağı gayet açık. Belki 1 veya 2 milletvekilinin dokunumazlığı kaldırılır. Başkanlık sistemi kamu oyunda bilinmiyor ve kabul görmüyor.Ancak süpekilasyonlar devam ediyor. Bu durumdan bir sonuç çıkmayacak. Buna rağmen ısrar ediliyor. Bir başbakanla yasama devam eder.Ülkede cumhurbaşkanı etkinliği ve gerginliği devam eder.