E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBahçeli'den 50+1 açıklaması: Muhtar değil, Cumhurbaşkanı seçiyoruz---

Bahçeli'den 50+1 açıklaması: Muhtar değil, Cumhurbaşkanı seçiyoruz

Bahçeli'den 50+1 açıklaması: Muhtar değil, Cumhurbaşkanı seçiyoruz
21 Kasım 2023 - 14:42 borsagundem.com

MHP lideri Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya dönüşü fitilini ateşlediği yüzde 50+1 tartışmasına yönelik Erdoğan’a hak veren Bahçeli, MHP’nin görüşünün değişmediğini “Muhtar seçmiyoruz” diyerek vurguladı.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün Meclis'te grup toplantısında konuştu. Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle devlet ve millet arasında uyum sağlandığını, karar alma sürecinin hızlandığını kaydetti.

MHP lideri, yeni sistemin yeterli demlenme sürecinin devam ettiğini, sistemin ilke ve esaslarıyla oturmasının güvence olacağını dile getirdi. Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin tek kullanımlık konjonktürel reçete veya gelip geçici bir heves olmadığını kaydetti.

"Dün ne dediysek bugün de aynı görüşteyiz"

Sistemin aksayan yönlerinin varsa düzeltilmesi gerektiğini aktaran Bahçeli, "(Cumhurbaşkanının) 50+1’le seçilmesi demokrasiye örnektir. Dikkat edin muhtar seçmiyoruz. Milletvekili değil cumhurbaşkanı seçiyoruz. MHP olarak dün ne dediysek bugün de aynı görüşteyiz" dedi.

Bahçeli, Erdoğan'ın açıklamalarını anımsatarak şunları ifade etti:

Sayın Cumhurbaşkanımızın tespit ve değerlendirmeleri siyasetin kurulan ittifaklarının parçalı yapısına bakıldığında anlamlıdır fakat bu konuda bizim sözlerimiz yaptığımız açıklamalar, görüşler de bellidir ve değişmemiştir. 7 Haziran 2018'de yaptığım konuşmada, 'Çok partili siyaset hayatımızda bu haliyle 16 Nisan oylaması bir milat, demokratik misak olmuştur. Yeni sistemde kutuplaşma en aza çekilmiştir. Barajın yüzde 50+1'e çıktığı göz önüne alındığında, partilerin ahlaki ittifaktan başka seçeneği kalmamıştır' demiştim.

Erdoğan: Yüzde 50+1 şartı kaldırılmalı

 

Bahçeli: AYM kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmalı

 

Bahçeli: Kılıçdaroğlu'nun hançer itirafı gecikmiş bir açıklamadır

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.