E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBabacan CHP'nin seçim vaatlerini eleştirdi---

Babacan CHP'nin seçim vaatlerini eleştirdi

Babacan CHP'nin seçim vaatlerini eleştirdi
22 Nisan 2015 - 11:19 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı Babacan, CHP'nin seçim vaatlerini değerlendirdi

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, New York'taki temaslarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. AK Parti iktidarları döneminde bütçe açığını düşürdüklerini, büyüme ve istihdamı sağladıklarını hatırlatan Babacan, şöyle konuştu: "Şimdi böyle bir harcamayı açıklayan bir muhalefet partisinin mutlaka kaynakları da ortaya koyması lazım. 'Bunun kaynağı nereden nasıl olabilir' diye 13 yıldır iktidarda olan partinin ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak şöyle ben konuya baktığımda; bir, ne kadar harcama getiriyorsanız o kadar tekrar vergi getirmek zorunda kalırsınız. İki, o kadar ilave borçlanmak zorunda kalırsınız. Üç, para basmak durumunda olursunuz. Dört, nihayetinde IMF'den kredi kullanmaya mecbur duruma düşersiniz. Bunlar muhalefet partilerinin daha önce yapmadığı işler değil. Şöyle CHP zihniyetinin evveliyatına bir bakın, diğer muhalefet partilerinin bir geçmişine bakın, bunların hepsi yapılmıştır. Yani Türkiye'nin artan harcamalarına karşılık vergi salmalar yapılmıştır bizden önceki dönemlerde. Borçlandırılmıştır Türkiye. Milli gelirinin yüzde 74'ü bir borçla teslim aldık biz, şu anda milli gelirin yüzde 33'ü kadar borcumuz var." Babacan, iktidar olma ısrarında, iktidar olma iddiasında olan bir muhalefet partisinin ekonomik konulara ciddi ve gerçekçi yaklaşması gerektiğini belirterek, "Seçimlerden sonra oluşacak ekonomi yönetimi nasıl bir kompozisyona sahip olursa olsun o yönetimin uygulayacağı politikalar bugün açıklanmıştır" dedi. Babacan, kurumların güçlü ve itibarlı olduğu bir ülkede, kurallara saygı duyulan, kuralların gerçekten uygulandığı ya da uygulamaların bir yerde yazılı olduğu ülkelerde zaten ekonomik istikrarın sağlandığını kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • insafsizlar26 Nisan 2015 17:04

    Milletvekillerine her seferinde bir emekli maasi kadar zam yaparken , en luks sarayi yaparken,ozel cok luks makam araci alirken vs, para buluyorsunuz, Allah size yedirmesin inş.

  • doğa22 Nisan 2015 13:57

    bi sakin olun yav milletvekillerine zam yapılırken hiç itiraz etmiyorsunuz

  • doğa22 Nisan 2015 13:39

    2 maaş ikramiye

  • doğa22 Nisan 2015 13:37

    sayın babacan üretime yönelik ne yaptınız tarım ülkesiydik samanı bile ithal ettik

  • taraftar22 Nisan 2015 13:17

    Yazılan yorumlar gerçek ama iktidar yanlıları burada da algı operasyonu yapıyorlar arkadaşlar bu ülke hepimiz suan bazı kesimler iktidar musluğundan besleniyorlar ama benimki bi sade vatandaşlar kira veremiyoruz çocuklar harçlık hiç veremiyoruz gece elektriksiz oturuyoruz sarayda 1ay ödeneni biliyoruz ben açım gerçekleri gördüm amaç iktidar hazineyi kaptırmadan istemiyor halkı aç ama kendilerinin tuzu kuru oyumu ona göre verecem

  • can22 Nisan 2015 12:53

    dışardan bakanlık sözü aldı herhalde

  • Albay22 Nisan 2015 12:52

    Ali Babacan ile Yiğit Bulut borsadan sorumlu değilmi? Kervn Artog ve Clkho de olup bbitenlere niye hep seyirci kalıyorlar acaba? Borsayı bu kadarçirkinleştiren bu işlemlerde Dünyanın hangi ülkesinde seyirci kalınmıştır? Ekonomiyi böyle mi yuseltecekler? yoksa borsanın ülke ekonomisindeki itici güç olan dinamiklerden biri olduğunun farkında değllermi?

  • kaynakci Abdullah22 Nisan 2015 11:57

    Kaynak belli sarayın musluğunu kapat kamuda lüks tüketimin önüne geç al sana büyük kaynak başkanın koca Sarayı devamında küçük saray kaç tane uçağı var kaç lüks aracı var ödeneği ne kadar arti daha si da olacak kamuda alımı engellerden ihaleli adam gibi yaparsan kaynak çok sayın Babacan

  • yunus3422 Nisan 2015 11:55

    Üreterek zenginleşmek ve bunu adil paylaşmak sn babacana yabancı bir konu. Bu nedenle sn kılıçdaroğlunun önerisi anlaşılmıyor.

  • aklanmayan para 22 Nisan 2015 11:52

    ülkeye nereden geldiği ,akmı karamı ,kime ait belli olmayan net hata noksan kılıfına uydurulan para yerine IMF den kayıtlı para tercih edilir.

  • Akkoyunlu bilo22 Nisan 2015 11:51

    Bunda elestirilecek bir şey yokki siz 14 yıl boyunca neler vaad ettiniz ne oldu.olan bu patates 7lira et 50 lira olmuş artık dolaplar boş sayın Babacan bizde insan gibi yaşamak istiyoruz bunda ne varki size verdik ne yaptınız ortada bıraktı birazda diğerleri Allah rızası için ç alsınlar bizde diyelim ki calıyorlar ama çalışıyorlar artık devriniz bitti

  • neden22 Nisan 2015 11:40

    CHP iktidara gelirse türkiyemiz batmistir bunun baska aciklamasi yok.

  • geçti o günler22 Nisan 2015 11:32

    durgun denizde herkes kaptan babacan şimdiye kadar bol parayla ekonomiyi götürdünüz asıl kaptanlığınızı bundan sonra görelim bakalım

  • Aynaya baktınızmı22 Nisan 2015 11:31

    Resmi istatistikler hiç de sizin dediğinizi demiyor Sn Babacan Ülke dışı ve zengin kesim sizi neden seviyor ve kalmanızı istiyor biliyormusunuz. Zira sizin kadar halkın parasını onlara aktaran olmadı da. Sadece sizin dönemizde zengin %1 lik kesime aktarılan %15 ekstra kaynak bile sizin ekonomiye ve halka bakışınıza yeter.