E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAziz Sancar'dan örnek davranış---

Aziz Sancar'dan örnek davranış

Aziz Sancar'dan örnek davranış
15 Aralık 2015 - 13:07 borsagundem.com

Nobel Ödüllü Kimyacı Aziz Sancar Nobel sertifikası ve madalyasını Anıtkabir'e verecek

Aziz Sancar'ın Nobel için kendisine verilen madalya ve sertifika Genelkurmay'da kasaya konuldu. Sancar, madalya ve sertifikayı 19 Mayıs'ta Anıtkabir'e teslim edeceğini söyledi.

Nobel Kimya ödülü sahibi Aziz Sancar bu sabah Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'la karargahta görüştüğünü söyledi. 

Sancar, Nobel için kendisine verilen madalya ve sertifikayı Orgeneral Akar'a teslim ettiğini 19 Mayıs tarihinde de Anıtkabir'e giderek Atatürk’e hediye edeceğini açıkladı. 

Akar, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la görüşmesinden sonra soruları yanıtlarken şöyle konuştu :

"Genelkurmay Başkanına teslim ettim ve Genelkurmay Başkanlığı kasasında saklanacak. Ödülü madalyayı teslim ettim hem sertifikayı hem madalyayı teslim ettim. 19 Mayıs'ta Allah kısmet ederse Anıtkabir’e koyacağız. Bu Atatürk’ün ve cumhuriyetin madalyasıdır. 19 Mayıs'ta tekrar geleceğim ve Anıtkabir’e koyacağız. "

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • misafir15 Aralık 2015 15:43

    Helal olsun böyle bilim insanlarına çok ihtiyacımız var

  • Erol15 Aralık 2015 13:53

    Helal olsun adama be. Başta abd, bütün dünya adama saygı duymasına rağmen o madalyasını getirip ülkesine hediye ediyor. Keşke 1000 tane daha böyle bilim adamımız olsa...