E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinAvusturya'ya Türk göçü 50 yaşında---

Avusturya'ya Türk göçü 50 yaşında

Avusturya'ya Türk göçü 50 yaşında
13 Kasım 2014 - 03:35 borsagundem.com

Avusturya'ya Türk göçünün 50. yılı dolayısıyla Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nca düzenlenen toplantıya Numan Kurtulmuş da katıldı

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 50 yıl önce tahta bavulla Avusturya’ya gelenlerin çocuklarının bugün çok önemli işlere imza attıklarını söyledi. Avusturya’daki Türk toplumu içerisinden daha da önemli yerlere gelecek çok başarılı insanların çıkacağına inandığını belirten Kurtulmuş, bu amaçla yurtdışındaki Türk kökenlilere destek sağladıklarını ve önlerini açacak çalışmalar yaptıklarını söyledi. Kurtulmuş, “Entegrasyon tabiri güzel bir sözcüktür ama eksiktir. Biz entegrasyon tabirini değil birlikte yaşamayı savunuyoruz. Yenilenecek olan İslam Yasası, Avusturya’da yaşayan Müslümanların haklarını daha ileriye götürecek şekilde olmalıdır. Türkiye kökenli vatandaşlarımızın daha güçlü bir şekilde siyasete katılmalarını istiyoruz” dedi.

CEM KARACA’DAN ALINTI

Gündüz yapılan etkinliklerin ardından akşam da gala yemeği verildi.. Yemeğe Avusturya’ya göç eden birinci kuşak aileler ve öğrenciler de katıldı.
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kudret Bülbül, Avrupa’daki vatandaşlarımızın ciddi bir dışlanmışlıkla karşı karşıya kaldığını, bu durumu. Cem Karaca’nın ‘İşçisin İşçi Kal’ şarkısıyla çarpıcı bir şekilde anlattığını belirtti. “Yurtdışındaki sivil toplum kuruluşlarını aktif yurttaşlık için destekleyerek, ilgili ülkenin yükünü hafifletiyoruz. Bu desteklerle temel amacımız. İşçisin, işçi kalma” dedi.

İLK KUŞAK SİZİ MİNNETLE ANACAK

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da, 50 yıllık göç sürecine değindi. Göçün 50’nci yılında birinci kuşağı saygıyla ve minnetle andığını belirten Kurtulmuş, “Sizler inşallah öyle bir gelecek bırakacaksınız ki, yeni nesil sizi saygıyla, sevgiyle ve minnetle anacak” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)