E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAvrupa'nın LNG ithalatı 11 ayın en düşüğünde---

Avrupa'nın LNG ithalatı 11 ayın en düşüğünde

Avrupa'nın LNG ithalatı 11 ayın en düşüğünde
31 Temmuz 2023 - 13:59 borsagundem.com

Avrupa'nın LNG ithalatı temmuz ayı ithalatı kargoların Asya'ya yönelmesiyle 11 ayın en düşük seviyesine ulaştı.

Avrupa ve Türkiye'ye yapılan LNG sevkiyatları geçen hafta %12 düşüşle son dört haftanın en düşük seviyesi olan 2,45 milyar mᶟ düzeyine geriledi. 

Kpler gemi izleme verilerine göre, temmuz ayı ithalatı kargoların Asya'ya yönelmesiyle 11 ayın en düşük seviyesine ulaştı.Montel-Foreks'in haberine göre, nihai varış noktaları, zamanlama ve hacimler değişebilse de Avrupa kıyılarında 2,3 milyar mᶟ LNG yüklü 25 gemi bulunuyor. Varışlar bu hafta daha da düşerek yaklaşık 10 ayın en düşük seviyesine inebilir.

Kpler'e göre bölgenin temmuz ayındaki LNG ithalatı ise aylık %3 düşüşle 11,9 milyar mᶟ ile 11 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Analistler, güney Avrupa'da bir sıcak hava dalgasının azalması ve soğutma talebini azaltması nedeniyle Avrupa'daki gaz talebinin bu hafta sessiz kalmasının beklendiğini, daha fazla yenilenebilir enerji üretiminin beklendiğini ve gaz depolama ünitelerinin iyi bir şekilde dolduğunu söyleüyıor.

Avrupa genelindeki depolama tesisleri en son %85 dolulukta görüldü. Kıtanın LNG stokları ise haftalık %2 puan düşüşle %49 seviyesinde dolulukta kaydedildi.

Türkiye'nin petrol ithalatında Rusya lider

 

Petrol ve LPG ithalatı arttı, doğalgaz ithalatı azaldı

 

Asya için fiziksel LNG ticaretinde fiyat ölçütü kabul edilen JKM LNG fiyatları Cuma günü Eylül vadeli bir kargo için 10,78 USD/MMbtu (EUR 33,06/MWh) ile 21 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyesinde kaydedildi ve Avrupa fiyatlarının düşmesini takip ederek haftalık %4 düşüşle kapandı.

Eşdeğer Avrupa TTF kontratı ise hafta boyunca %15 düşüşle 25,85 EUR/MWh (8,43 USD/MMbtu) olarak belirlendi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)