E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiAvrupa'nın iki devi anlaştı---

Avrupa'nın iki devi anlaştı

Avrupa'nın iki devi anlaştı
20 Haziran 2018 - 08:19 borsagundem.com

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ortak Euro bütçesinde uzlaştı

Almanya Başbakanı Merkel ile Fransa Cumhurbaşkanı Macron Berlin’de buluştu. İki lider Euro Bölgesi için ortak bir bütçe oluşturulması ve sığınmacı sorununa Avrupa olarak yanıt verilmesi konusunda uzlaştı. Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron bugün Berlin'de bir araya geldi. Alman hükümetinin misafirhanesi olan Meseberg Şatosu'ndaki görüşme sonrasında liderler ortak basın toplantısı düzenledi.
Merkel, Almanya ve Fransa'nın Euro Bölgesi için bir bütçe oluşturulması konusunda anlaştığını söyledi. Yaratılacak kaynak Euro ülkelerinin ekonomik açıdan birbirine yakınlaşması için yatırım amaçlı kullanılacak. Merkel bütçenin büyüklüğü konusunda bir rakam belirtmedi. Euro Bölgesi'nin reformu için istişarelerin Fransa ile müzakerelerin en zor kısmı olduğunu belirten Merkel, Euro kurtarma fonu Avrupa İstikrar Mekanizması’nı geliştirme niyetinde olduğunu söyeldi.
"Bu, geliri ve gideri olan gerçek bir bütçe olacak” diyen Macron da bütçenin şekillendirilmesi için diğer Euro ülkeleriyle birlikte ortak çalışmaya ihtiyaç olduğunu söyledi. Bütçenin 2021 yılında uygulamaya
sokulması hedefleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)