E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvrupa’dan kaçanlar Türkiye'ye gelmek istiyor---

Avrupa’dan kaçanlar Türkiye'ye gelmek istiyor

Avrupa’dan kaçanlar Türkiye'ye gelmek istiyor
18 Nisan 2020 - 09:50 borsagundem.com

Türkiye’nin korona virüsle mücadeledeki başarısı, yabancıları Türk pasaportu ister hale getirdi.

Tüm dünyaya gerek ekonomide gerekse sağlıkta attığı başarılı adımlarla güzel bir örnek olan Türkiye, bugünlerde yurt dışında en çok özenilen ülke oldu. Attığı isabetli adımlarla ülke ekonomisini canlı tutmayı başaran devletin üst kademesi, böylece dünyanın birçok yerinde 7’den 70’e yabancının dikkatini çekti.

Amerikalı yatırımcı ve finans uzmanı Jim Rogers gibi dünyanın önde gelen yatırım guruları Türkiye’nin 100 yılda bir eşine rastlanan pandemi döneminde süreci çok iyi yönettiğini dile getirerek ülkeye yatırım yapacağını açıkladı. Benzer bir söylem sağlık alanında da dikkat çekti.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) başta olmak üzere, uluslararası kuruluşlar, Türkiye’yi örnek ülke olarak gösterdi. Özellikle gelişmiş ülkelerde sağlık sistemindeki aksaklıklar, sağlık hizmetlerine erişimdeki sıkıntılar, yoğun bakım ünitelerinin yetersizliği ve bazı ülkelerin vatandaşlarını deyim yerindeyse ‘çaresizliğe’ terk etmeleri; ciddi bir güven erozyonuna yol açtı ve Türkiye’nin yıldızı parladı.

Almanya'da ölenlerin sayısı 4 bin 352’ye yükseldi 

Mine Açar'ın Yeni Şafak'taki haberine göre Türk iş insanları da Türkiye’nin son dönemde yıldızının yeniden parladığını dile getiriyor. Türk pasaportunun değerlendiğini belirten iş insanları, “İşimiz gereği dünyanın birçok yerinde temasta olduğumuz insanlarla sık sık telekonferans yapıyoruz. Dünyanın birçok yerinden yabancı arkadaşlarımız vatandaşlık şartlarını sorguluyor. Ama en çok da İtalya, İspanya, Londra, Dubai ve Amerika’dan arkadaşlar kararlılıkla Türk pasaportu alacaklarını dile getiriyor” bilgisini verdi.

ÖNCELİKLİ TERCİH EV

Türk vatandaşı olmak için birden çok seçenek var. Bunlardan biri en az 500 bin dolar tutarında sabit sermaye yatırımı gerçekleştirmek. Bir diğer şart en az 50 kişilik istihdam oluşturmak. 250 bin dolar tutarında taşınmazı tapu kayıtlarına üç yıl satılmaması şerhi koyulmak şartıyla satın alan da Türk pasaportu alabiliyor.

Dünya genelinde ölü sayısı 154 bin 311

Yatırım yapmak istemeyenler için de iki seçenek var. Bunlardan ilki en az 1 milyon dolar tutarında mevduatı üç yıl tutma şartıyla Türkiye’de faaliyet gösteren bankalara yatırmak. Bir diğeri de en az 250 bin dolar tutarında devlet borçlanma araçlarını üç yıl tutmak olarak özetleniyor. İş insanları görüştükleri yabancıların öncelikli tercihinin ev almak olduğunu söylüyor. Yabancı ortaklı işlerin de önümüzdeki süreçte artacağına dikkat çekiliyor.

YAŞLI AVRUPALI DA İSTİYOR

Beta Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Ali Altunkara da talebi canlı olarak yaşayanlardan. Altunkara, birikimi ve parası olan yaşlı Avrupalının yatırım yaparak Türkiye’den vatandaşlık almak istediğini söyledi. Altunkara, “Virüs salgının yaşandığı şu dönemde ülkemize ilgi daha da arttı. Avrupa ülkelerinin yaşlılarına göstermiş olduğu ilgisizlik, birikimi ve parası olan yaşlı Avrupalıyı ülkemize yönlendirdi. Bir kaç gün önce küçük bir Alman grup ile yatırım karşılığı Türk vatandaşlığı alınması hususunda telekonferans sistemi ile toplantı yaptık. Parlayan bir yıldız olan cennet vatanımızın bütün insanlığa nasıl sığınak olduğuna şahit olmak güzel" dedi.

İstanbul sokağa çıkmadı!

ABD'deki bakım evlerinde 7 bin kişi virüsten öldü

THY, ABD'deki Türk vatandaşları için özel sefer yapacak

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (56)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • osman21 Nisan 2020 00:06

    tatil için türkiyeyi beğenmeyenler, virüsü kapınca avrupadan türkiye ye kaçtı ve burada virüsü yaydılar...

  • Cender19 Nisan 2020 01:47

    Koronanın aşısı piyasaya çıkınca peki ne olacak

  • yaşlı otelleri olsun18 Nisan 2020 21:20

    Avrupanın uzak doğunun zenginlerine YAŞLI Bakım otel konsepti yapılsın. Ölene kadar 4-5 yıldızlı otelde 365 gün bakılsın. Turizm zengin yaşlı turistle full çeksin. Yüzlerce Milyar dolarlık Turizm geliri olur. paçoz turistlere gerek bile kalmaz. kapasite ZENGİN yaşlı turistle dolsun. Bu konuda DÜNYA çapında reklam ve tanıtıcı proğram uygulansın. TRENİ KAÇIRMAZSAK bu sene bile başlayabiliriz.

  • Yilmaz Sagdic20 Nisan 2020 05:15

    Söylediklerine katılıyorum.Koronavirüs sonrası için sağlık turizmi patlaması yaşarız. Uluslararası danışmalık şirketlerine ve lobi yapıcı kuruluşlara milyonlarca dolara yaptıramayacağımız reklamı hükümetimiz avrupa ülkelerine yaptığı sağlık malzemesi yardımıyla çoktan yaptı zaten.

  • Nedim18 Nisan 2020 21:05

    Hayat tecrübesi kadar değerli bir şey neredeyse yok gibi:   Vaktiyle çalıştığım şirkette  makine mühendisi Türkiye de  özellikle idarecilere saydırıyordu  90 lı yıllardan bahsediyorum!  İngilizcesi de bayağı iyi olan bu zevat  sonunda muradına ulaştı Amerika ya gitti.  Neyse aradan zaman geçti 3 ya da 3.5 yıl. Sonunda bu arkadaş saçlarının bir kısmını orada bırakmış bir kısmını da kırlaşmış olarak geri döndü!  Hatırlı  iş bilen sözü dinlenen eski müh. birinin  ref. ile geri işe alındı!  Bu sefer Amerika ya saydırıyordu malum arkadaşımız!  Elbette haklı tarafları da vadır belki ama şunu hiç bir zaman unutmamak gerekir.  Hiç kimse için ısmarlama sipariş bir hayat yoktur!  Bir müddet öyle olsa da  olumlu ve olumsuz meseller birbirini takip eder.  bu yüzden insan her şeyi kendi basit nisbetlerine göre hesap etmesi  çok yanıltıcıdır.

  • Hadi canim18 Nisan 2020 20:27

    Ben de bu komşular nerede, görünmüyorlar hiç diyordum, demek Türkiye'ye gitmişler :) Avrupa'daki insanların yarısı Türkiye'nin haritada yerini göstermez. Kalan yarısı gösterir ama ucuz tatil dışında kesinlikle gitmezler. Türkiye hepsinin gözünde küçük bir üçüncü dünya ülkesidir. Bu haberi kim yaptıysa iyi para almıştır saraydan.

  • Nedim18 Nisan 2020 21:08

    Tamam sen adını soy adını ver senin pasaport masraflarını karşılayacağım!  Defol git kurtulalım senden.  Ne halin varsa gör.  Böyle sersemlere laf anlatamazsınız.

  • Mucise Reis ;)18 Nisan 2020 19:18

    Paran varsa Türkiye tam yaşanacak ülke... Paran yok işçisen, işsizsen, fakirsen Türkiyeden kaçıp, Avrupada aynı sürelerd eçalışıp gelmek çok çok avantaj. Türkiyede anca karnın doyar, ona buna el açarsın. Avrupada çalışırsen çok güzel avro emekli maaşı. türkiyeye gelincede 2 ev 1 klas otomobil alırsın....  Türkiyede, paran varsa, çok güel tatil ve hayat.. paran yoksada,  + 60 + 65 e kadar kirada sürünen bir hayat ... 115 yıldır düzen bu duruma geldi.

  • pazarci18 Nisan 2020 19:17

    Kurtulus savasinda Atasinin bu Ulkede olmayanlarin hepsinin dibine kezzap suyu ,atin disariya hepsine ve bu insanlar ,Atasinin Kurtulus savasinda bu Ulkede olan Insanlardan/Gercek Vatansever Milletten daha iyi sartlarda ve yasarlar ve ne hikmetse yedigi tabaga doner birde pislerler ve surekli Turk dusmanligi ve TC dusmanlarinin Icerdeki borazanciligini uslenirler.lutfen yayinlyin saygilar.

  • :)18 Nisan 2020 19:16

    Yalan haber... Avrupa da, evinde otur. yediğin içtiğin , kiran vb her şey ücretsiz. Avrupa da para, yemek ve ekmek sorunun yok. türkiyeye geliyorlarsa, orada aldıkları para   x * 7 oluyor. güzel tattil bölgelernde ev alıp rahat rahat yaşıyorlar. ama bizim ülkemizdeki işçilerde, fabrikalarda malesef Allaha emanet çalışıyor.  Türkiye de 2324 tl aylık maaş için haftanın 6 yada 7 gunu gunde 10 saat çalışacaklarını bilse, avrupalı yerinden oynamaz : )))  ... Avrupada olsan, otur evinde... aylık 1 avro.. kira yeme içme yemek ne varsa ödeniyor.. evinde oturup, devleti dinle sadece... türkiyede ise paran varsa evinde tatil, yoksa  maskesiz işyerindesin...  

  • Nedim18 Nisan 2020 20:39

    Senden daha yalancısını burada görmedim!  Yandaşların yoldaşların dışarıda kuyruğu titretmeye başlayınca ters bir u dönüşü yapacağına eminim!  Ancak  Allah ı kandıramazsın  Değil mi sırıtkan sırtlan  megamanyak  sarıklı  ile artık yer beğenirsin.

  • ;)18 Nisan 2020 20:24

    Avrupada evinde oturup yediklerin içtiklerin beleşemi geliyo zannediyosun.Fransa,İtalya ve daha diğer nice devletler evde kalın size para verelim maske verelim fakat dışarı çıkmayınmı dediğini sanıyosun.Gerçekten herşeyden bir habersin.Bak bakalım gerçekten öylemi.Eskiden avrupada en kötü sağlık sistemi türkiyede denilirdi küçük gösterilirdik.Böyle bir salgın patlak verince gerçektende hangi ülkelerin sağlık sisteminin iyi olduğunu gördük.Amerika vs. hastalara hasta gözüyle bakmıyordu ve bakılmamıştıda sadece paran varmı hemen iyleştirmeyi deneyelim,yokmu bilmem kaçıncı sıradasın. Şuan bile ölüme yakın olanları yatak doluluk oranı yüzünden yerlerde yatırıyorlar. Bizde öyle birşey yok ve vaka sayısında ilk 10da olmamıza rağmen yatak doluluk oranlarımız düşük.Zamanında bazı siyasetçiler bu kadar hastaneyi ve yatağı napıcaz türkiyede bu kadar hastamı oluyor sanki para boşa gidiyor eyy millet uyanın denirdi.Artık neden hastanelerin yapıldığını ve paraların boşa gitmediğini anlamışsınızdır.

  • haci18 Nisan 2020 18:54

    kapikulede buyuk olaylar cikmis 200000 alman turkiyeye girip vatandas olabilmek icin polisle catismaya girmis  :)  :)  :)  :) 

  • AHMET ÖZBİR18 Nisan 2020 18:35

    BÜTÜN insanlık keşke Türkiye'de şu anda olsaydık, sağlık ve güvenlik içerisinde yaşasaydık diyor. Gel görün ki dostlar içimizdeki bazı hainler ülkemizi beğenmiyor, kötüleyip kahpece yorum yazabiliyor. Onlara tek sözümüz var; "YALLAH ABD-AB ÜLKELERİNDEN DİLEDİĞİNİZE!" Biz vatanımızla, vatana aşık DEVLET ADAMLARIMIZLA ÇOK MUTLUYUZ.

  • Nedim18 Nisan 2020 20:40

    Hayır sensin mtu!  Çünkü alametler sen gibileri işaret ediyor.

  • mtu18 Nisan 2020 19:29

    kehpece yorum yapan sensin 

  • Sahin18 Nisan 2020 18:32

    Bizde..biraz.soysuz..besleme.var.takas..yapalim.almaz.kendi.halkini.begenmyen.ulkesine Hainlik.edeni.kim Alir.fox.halk TV..ne design Bunlara

  • mehmet18 Nisan 2020 15:52

    Ülkenizi beğenin lan!...  elin gavuru bile merhameti ve insanlığı burada görmüş.

  • Kamil18 Nisan 2020 15:33

    Hiç güleceğim yoktu

  • Pala18 Nisan 2020 18:28

    Kelly.aynak.turune.doneceksiniz Soytari..cocuklari.

  • salim18 Nisan 2020 15:31

    Gelin milyar dolarlarlarınızla  gelin,,bedava yok.

  • Ali18 Nisan 2020 15:21

    Bu ülke cennettir cennet lakin ekonomi düzeltilmeli genç işsizliğine çözüm bulunmalı bu toplum herşeyin en iyisini hakediyor.

  • aytek18 Nisan 2020 14:38

    BKZ. ALANYA. KÜÇÜK ALMANYA.

  • aytek18 Nisan 2020 14:32

    Almanya’da Emekli Maaşı Ne Kadar? Almanya emeklilik maaşları belirlenirken maaş tutarını; çalışanın cinsiyeti, sigorta priminin hangi tutarda yatırıldığı ve çalışma süresi doğrudan etkilemektedir. Bu kapsamda; Almanya’da emekli olacak erkek bir birey ortalama 980 Euro değerinde maaş almaktadır. Bu maaş, kadınlar için bir miktar daha azalarak 600 Euro seviyesine düşmektedir. BİR ALMAN KARI KOCA TÜRKİYEDE BU PARAYLA KRAL GİBİ YAŞAR. DOĞRU MU?

  • Veri18 Nisan 2020 19:07

    Türkiye'de bundan daha yüksek emekli maaşı alanlar var milletvekilleri,subay emeklileri ve yeni emekli kamu işçileri gerisi aç...

  • ALi ÖZDEMİR18 Nisan 2020 14:17

    Alın abi onları da alın... DÜnyanın hayır kurumuna döndük ( KENDİNDEN BAŞKA HAERKESE HAYRI OLAN KURUM...)

  • Tijen18 Nisan 2020 13:46

    Daha..duur.yek.ekmege.muhtac.olup.kapimiza.geleceksiniz..ama..bu.millet.asildir .sizin Gibi.degil.yine.kucak.acar.

  • Gürel18 Nisan 2020 13:40

    Bizdeki gitmek isteyenlerle takas yapalım

  • mustafa ayvaz18 Nisan 2020 13:16

    ne guldum ne guldum yahu cok ilginc birr haber anlayisimiz var...

  • Nedim18 Nisan 2020 19:26

    Nerenle güldün?  Maymun gibi mi güldün?  Sırtlan sırıtması gibi mi?   Bu üç şıkta sana uyar!  Çünkü züppe ve soytarı tiplerin aşağı yukarı hepsi aynıdır.  Hiç beğenmez hep eleştirir.  Bir işgüzarlık, bir çok bilmişlik, uzun uzun laflar.  O kadar boş ve lüzumsuz konuşurlar, o kadar lafı uzatırlar ki içinize fenalık gelir!  Size ya öz ve kısa iki laf edip bozmak ya da usulü ile ayrılmaktan başka  çare bırakmazlar.  

  • Sulhi18 Nisan 2020 14:05

    Aç gözüne camış

  • TURAN TARKAN18 Nisan 2020 13:09

    Bence de ülkemize dönsünler! Ne yapıyorlar gavurların arasında. Mis gibi ülkemiz var. Üstelik Corona'yla mücadelede dünya bize gıptayla bakıyor. Dünyaya biz maske dağıtır olduk. Ekonomimiz de bu krizi atlatmak üzere. Gelin burada huzur ve ferah var. 

  • Ülkesini beğenmeyen nankörler 18 Nisan 2020 12:17

    Her şeye bir kulp takıp memleketini sürekli kötüleyen nankörlere gelsin ..siz ABD ve Avrupa ve Yunan pasaportu için yanıp tutuşan vatan hainlerisiniz..siz aslında hiç Türk olmadınız aslınız şaibeli..

  • vatabdaslikvermeyin18 Nisan 2020 12:10

    yasli avrupalilar vatandaslik alacaklar biz Turkiye de bunlara bakacagiz.hastanelerde tedavi edecegiz vesaire.bize hicbir getirisi olmayacak ama göturusu olacak.ülkeye yük olacaklar.butun avrupa yaslilarindan kurtulmaya calisirken biz onlari alirsak saçma bisey yapmis oluruz.kazandigi maasindan avrupadaki devletine vergi odeyecek ama cefasini biz cekecegiz.uyanik olun.

  • Erol g.18 Nisan 2020 12:09

    YABANCILARA KONUT SATIŞI ZİRVEYE ULAŞIR LÜKS KONUTLARIN ÖTV Şİ KONUT DEĞERİNİN %170 'DEN AZ OLMAMALIDIR YANI BIR MILYON TL/DOLAR/EURO'YA SATILAN KONUTUN ÖTV Şİ> 1.000.000+ 1.700.000 =2.700.000 TL/DOLAR/EURO/TL DEN AZ OLMAMALIDIR YABANCILARA BİR MILYON TL DEN DÜŞÜK FİYATA KONUT SATIŞI YASAKLANMALIDIR

  • kralll18 Nisan 2020 11:45

    bu haber bana patronu fakirleşir iffal eder diye uman işçiyi hatırlatı. patron fakirleşir iflas ederse işci aclıktan ölür. ülke olarak aynı durumdayız.

  • Ben bir garip Keloğlanım 🙋18 Nisan 2020 11:34

    Ben ABD paşaportu istiyom.buralar Suriyelilerle doldu.ben gidiyom köyüme

  • Nedim18 Nisan 2020 20:45

    Bak orada zenciler ile yaşamak zorunda kalıp köprü altına düşersen  artık ne hale gelirsin  düşünmek bile istemezsin!  Tabi bu aids ya da corona ya bulaşmadan sağ kaldıktan sonraki ihtimal! :D  :D  :D  :D  :D 

  • AHMET ÖZBİR18 Nisan 2020 19:42

    DEFOL FETÖ'nün karargahına, orada Türkiye hainleriyle sevişip durursun, 1 Dolar'a her ihaneti edip conilerin ekmeğine yağ sürersin.

  • Subuti18 Nisan 2020 14:10

    Gidişin olsun da dönüşün olmasın derlerya işte o

  • A. A.18 Nisan 2020 11:20

    Kafasını Washington portakalı ile doldurmuş olanlar inanmazlar tabi. Amerika'da bir günde 4 bin kişi ölüyor. Amerika'da, Avrupa'da doktorlar çöp torbaları ile yoğun bakıma giriyorlar. Bunu görmeyen cahildir, kördür yada art niyetlidir...

  • Y.a18 Nisan 2020 11:17

    250 BIN DOLARA VATANDASLIK VEREN BASKA BIR ULKE YOKTUR HERHALDE.ULKEYI YABANCI VE GOCMEN ULKESI YAPTILAR.YAZIKLAR OLSUN.

  • Vb18 Nisan 2020 13:15

    senin gibi kafası az çalışan birinin bedavaya vatandaş olduğu düşünülürse pahalı bile sayılabilir Y.aaaaa

  • Harbii18 Nisan 2020 11:33

    Sana kaç tl lazım kardeş

  • Way bee18 Nisan 2020 11:16

    Ne gazeteciler var.Bu habere,akapenin uyanıkları bile yok artık demiştir.

  • hakan yilmaz18 Nisan 2020 11:16

    bursa hukumetle ilgili guzel seyler yazildiginda vazilari olumsuz oy vermisler bu kilic artiklariba sormak isterim.biryerinize birseyler battiyorki acinizdan yerinizde duramiyorsunuz.sizi tek tek tesbit edip o cok sevdiginiz amerikaya avrupaya yada araplarin yanina gondermek lazim.

  • ylmz18 Nisan 2020 11:01

    Yurtdışı basın ve medyayı çok yakından izliyorum. Hiç te bununla ilgili yada Türkiyedeki mücadeleyi olumlu gösteren bir habere bile rastlamadım.Yurtdışındaki görüştüğümüz yakınlarımızdan da böyle bir bilgi almadık.

  • Harun 18 Nisan 2020 11:20

    Mozambik radyosunu dinliyorsan anlamazsın çok cızırtılı

  • Vatandaş18 Nisan 2020 10:56

    Bizde inandık...Ama inanan mübarekler var...!

  • Metin18 Nisan 2020 10:44

    Sen.onu Gittens Halk TV.fokx.tv.sozcu Gazetesine.anlat.ne.diyrcekler Isleri.gucleri.iktidari.kotulemek.ama.isallah.yine.mahcup.olacaklar.

  • Gelde18 Nisan 2020 10:23

    Avrupalı Amerikalı bile şu anki Türkiye ye imrenerek bakarken kafasını samanla bozmuş zihniyete laf anlat.

  • Murat18 Nisan 2020 14:08

    Ben avrupaya abd ye gittim hertaraf lağam kokuyor temizlik hep yüzeysel yani tam mikropluk

  • Abdulselam18 Nisan 2020 12:24

    Senin beynin yerindemi ne iciyorsun dostum neyin var imrenecek 9 yaşında kız çocukları evlendirilir haberinemi imrenecek insanlar kiraya vermeyin beyninizi trolsen olabilir çünkü paralı ya anladın sen onu

  • Gelme de18 Nisan 2020 11:07

    Nesine imreniyor? Söylesene

  • Cezmi18 Nisan 2020 10:17

    Adama eskiden mikrofonu uzattınmı ilk lafı Türkiş raki çok güzel olurdu Şimdi her yerde devasa güzel adımlar var yollar okullar köprüler tüneller hastaneler askeri ekipman asker uçak gemi truzim yani her şeyde devasa adımlar çocukların çizgi filmleri bile harika eskiden herşey dandik dundikti kalite yoktu şimdi otomobilden bilişime ayyakabıdan yapılara herşeyherşey çağ atladı 18 sene neyaptınız diyenler kesinlikle ya art niyetlidir yada bitkisel hayattdadır kadir kıymet bilip şükredenlerden olmak lazım

  • Yollar senesine çöküyor 18 Nisan 2020 11:11

    Her gün köprüden tünelden mi geçiyorsun? Natürel sızma 5 lt zeytinyağı 29 TL idi şimdi 150 TL. Gelirin 6 kat arttı mı? Oturduğun ev 80.000 TL idi şimdi olmuş 400.000 TL. Çocugun evlenince hemen aynı evi alabilecek mi?