E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvrupa'da pandemi döneminde ilk ders başı Almanya'da ---

Avrupa'da pandemi döneminde ilk ders başı Almanya'da

Avrupa'da pandemi döneminde ilk ders başı Almanya'da
03 Ağustos 2020 - 20:35 borsagundem.com

Almanya'da 150 bin öğrencinin bugün ders başı yaptığı, 16 eyalette birkaç gün içinde okulların açılacağı bildirildi

Almanya, ülkenin kuzeyindeki Mecklenburg-Western Pomerania bölgesindeki ilköğretim ve liselerin ders başı yapmasıyla Avrupa'da salgın döneminde 2020-2021 yılı için okulları açan ilk ülke oldu.

Almanya'da son dönemlerde koronavirüs vakası ve ölümlerinin artması, okulların açılmasıyla ilgili bazı çekinceleri de beraberinde getirmişti.

Almanya Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 150 bin öğrencinin pazartesi günü ders başı yaptığı, diğer 16 eyalette de sadece birkaç gün arayla okulların açılacağı kaydedildi. Bakanlık, okulların koridorlarında maske takmanın zorunlu olacağını ancak sınıflarda bu kuralın isteğe bağlı olduğunu açıkladı. Bunun yanında öğrencilerden ellerini sıklıkla yıkamaları ve kucaklaşma gibi fiziksel temastan kaçınmalarının isteneceği kaydedildi.

Okullarda farklı yaş gruplarının derslikleri birbirinden ayrılırken, herhangi bir sınıfta koronavirüs testi pozitif çıkan bir öğrenci olursa, sadece o sınıf öğrencilerinin karantinaya alınacağı, okulun geri kalan kısmında derslerin devam edeceği belirtildi.

Bakanlık ayrıca başkent Berlin'deki okulların perşembe günü, Brandenburg ve Kuzey Ren Vestfalya eyaletlerinde de gelecek hafta açılacağını duyurdu.

Almanya'da birçok medya kuruluşu ise okulların açılması kararının erken alındığını belirterek salgında ikinci dalganın hissedilmesi sebebiyle çekincelerini dile getirdi.

Berliner Morgenpost gazetesinde yayımlanan bir yazıda, ''Gerçek şu ki henüz bir çok konu açıklığa kavuşturulmuş değil. Göstergeler koronavirüs salgınının Berlin'de de tekrar hız kazanabileceğine işaret ediyor. Peki ama okullarda zorunlu tutulan maske takma çılgınlığı nasıl uygulanacak? Koridorlarda maske takmak zorunlu, ama sınıfta değil." ifadeleri yer aldı. (euronews)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Offfff04 Ağustos 2020 00:51

    Bunlar kafayi yemis 2 defa artisa gecen virus sayilarina ragmen okul acilirsa cocuklar kendilerini kollayamaz dunya ekonomisini cokertirler zaten en fazla hastalik okullardan yayiliyor okullar kapandiktan sonra grip bile olmadim bir cocuk on cocuga o cocuklar ailelerine yandi dunya bunlar birde gelişmiş ulke olacaklar gelecegi gormek icin kahin olmaya gerek yok

  • ZEYREK ZEMHERİ03 Ağustos 2020 22:43

    bizde de olmalıdır.