E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSpor​Avrupa'da müthiş gece---

​Avrupa'da müthiş gece

​Avrupa'da müthiş gece
08 Eylül 2015 - 01:18 borsagundem.com

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) Elemeleri'nde heyecan D, F ve I gruplarında oynanan maçlarla devam etti

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) Elemeleri'ne 8. hafta maçlarıyla devam edildi. Fransa'nın ev sahipliğinde düzenlenecek şampiyonanın elemelerinde D, F ve I gruplarında 8 maç yapıldı.

Portekiz son anda

I Grubu'nda lider Portekiz, Arnavutluk'u deplasmanda 90+3. dakikada bulduğu gollle 1-0 yendi. Oyuna 65. dakikada giren Beşiktaşlı Quaresma'nın kullandığı köşe vuruşunda Miguel Veloso, kafa vuruşuyla Portekiz'e 3 puanı getiren golü attı. Portekiz, grupta üst üste 5. galibiyetini alarak puanını 15'e çıkardı. Futbol hayatını Fenerbahçe'de sürdüren Portekizli futbolcu Nani de ilk 11'de maça başlarken, 90 dakika sahada kaldı. Danimarka ise son sıradaki Ermenistan ile golsüz berabere kaldı ancak Arnavutluk'un mağlup olmasıyla ikinci sıradaki yerini korudu. Fenerbahçe'nin savunma oyuncusu Kjaer, Danimarka formasıyla 80 dakika mücadele etti.

Polonya farklı kazandı

D Grubu günün en gollü maçlarına sahne oldu. Almanya, zorlanmasına rağmen İskoçya engelini 3-2'lik skorla geçmesini bildi. "Panzerler"e galibiyeti getiren golleri Müller (2) ve İlkay Gündoğan attı. Gecenin en farklı skorunu Cebelitarık'ı 8-1 mağlup eden Polonya elde etti. Eski Sivassporlu Kamil Grosicki, Lewandowski ve Milik'in ikişer golle yıldızlaştığı maçta, Blaszczykowski ile Kapustka da birer gol kaydetti. Üçüncü sıradaki İrlanda Cumhuriyeti de Gürcistan'ı 1-0 mağlup ederek, ilk iki iddiasını sürdürdü.

Cüneyt Çakır düdük çaldı

FIFA kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakır, F Grubu'nda Kuzey İrlanda'nın, Macaristan'ı ağırladığı karşılaşmayı yönetti. Mücadele Guzmics ve Çaykur Rizespor'da oynayan Lafferty'nin karşılıkllı golleriyle 1-1 sona erdi. Baird'in 83. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan lider Kuzey İrlanda, maçı bırakmayarak 90+3. dakikada Lafferty ile bir puanı kurtardı. Cüneyt Çakır ayrıca Macaristan'dan 4, Kuzey İrlanda'dan da 2 futbolcuya sarı kart çıkardı. Macaristan'da sahaya kaptan çıkan Bursasporlu Dzsudzsak da 90 dakika forma giydi. Gruptaki diğer maçlarda Romanya ile Yunanistan golsüz berabere kalırken, Finlandiya da Faroe Adaları'nı tek golle geçti.

D, F ve I gruplarında oynanan maçlarda alınan sonuçlar ve atılan goller şöyle:

D GRUBU

İrlanda Cumhuriyeti 1-0 Gürcistan

Gol: Dk. 69 Jonathan Walters (İrlanda Cumhuriyeti)

Polonya 8-1 Cebelitarık

Goller: Dk. 8 ve 15 Kamil Grosicki, Dk. 18 ve 29 Robert Lewandowski, Dk. 56 ve 72 Arkadiusz Milik, Dk. 59 Jakub Blaszczykowski (penaltıdan), Dk. 78 Bartosz Kapustka (Polonya); Dk. 87 Jake Gosling (Cebelitarık)

İskoçya 2-3 Almanya

Goller: Dk. 28 Mats Hummels (k.k.), Dk. 43 James McArthur (İskoçya); Dk. 18 ve 34 Thomas Müller, Dk. 54 İlkay Gündoğan (Almanya)

F GRUBU

Finlandiya 1-0 Faroe Adaları

Gol: Dk. 23 Joel Pohjanpalo (Finlandiya)

Kuzey İrlanda 1-1 Macaristan

Gol: Dk. 90 Kyle Lafferty (Kuzey İrlanda); Dk. 74 Richard Guzmics (Macaristan)
Kırmızı Kart: Dk. 83 Chris Baird (Kuzey İrlanda)

Romanya 0-0 Yunanistan

I GRUBU

Arnavutluk 0-1 Portekiz

Gol: Dk. 90 Miguel Veloso (Portekiz)

Ermenistan 0-0 Danimarka

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)