E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAvrupa'da kömür fiyatları yükseliyor---

Avrupa'da kömür fiyatları yükseliyor

Avrupa'da kömür fiyatları yükseliyor
20 Haziran 2022 - 14:38 borsagundem.com

AB'nin kömüre dönmesiyle beraber fiyatlar yükselmeye başladı.

Avrupa'da kömür vadeli işlemleri, fiziki fiyatların yeni zirvelere ulaşmasıyla birlikte, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin Rus gazına olan talebi hafifletmek amacıyla kömür kullanımını artırmalarına ve arzın sıkılaşması ihtimali gibi nedenlerle bugün son üç ayın en yüksek seviyelerine ulaştı.

Montel-Foreks'in haberine göre, API 2 Temmuz vadeli kömür kontratı Ice Futures’ta bugün en son 21,15 dolar artışla 350,00 dolar/ton ile 14 Mart'tan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. API 2 Q3’22 vadeli kontrat ise en son 24,92 dolar yükselişle 340,00 dolar/ton ile işlem gördü.

Son yılların en yüksek seviyesi

Fiziksel ticarette, Avrupa için bir fiyat ölçütü olan Global Coal Des ARA Endeksi son olarak 355,50 dolar/ton ile son yılların en yüksek seviyesinde kaydedildi.

Fiyatlardaki yukarı yönlü bu hareket kısmen Rus Gazprom'un Kuzey Akım 1 boru hattı üzerinden Almanya'ya doğrudan gaz akışını mevcut kapasitenin yaklaşık %40'ına indirmesinin ardından rakip gaz spot piyasasından sağlanan desteğin devam etmesini yansıtıyor.

Haber akışı destek veriyor

Piyasa katılımcıları ayrıca, Almanya'nın enerji endüstrisinde gaz kullanımını azaltmak için mümkün olan en kısa sürede - linyit, taş kömürü ve petrol dahil olmak üzere – 10,4 GW'lık ek bir rezerv kullanmayı hedeflediğine dair haberlerin verdiği desteğe de dikkat çekiyor.

Verilere göre, iki önemli Kuzeybatı Avrupa kömür ithalat merkezi olan Rotterdam'daki EMO ve Amsterdam'daki OBA terminallerinde birleşik stoklar iki yıldan fazla bir süredir ilk kez 5,75 milyon ton seviyesine yükseldi

Emtia piyasasında düşüşler hızlandı

 

Petrol fiyatlarında denge arayışı

 

Bakır fiyatları, resesyon korkuları ile geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • EKRİST20 Haziran 2022 22:52

    daha beter olsun şerefsizler milyarlarca müslümanı katletip kaynaklarını asırlardır ülkelerine hepside getirerek zengin olmuşlardır.