E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAvrupa'da gaz fiyatları düşüşte---

Avrupa'da gaz fiyatları düşüşte

Avrupa'da gaz fiyatları düşüşte
04 Nisan 2023 - 14:28 borsagundem.com

Avrupa'da doğalgaz fiyatları, kâr realizasyonu, daha ılıman hava tahminleri ile düşüyor

Avrupa'da doğalgaz fiyatları, önceki altı işlem gününe göre %25 yükseldikten sonra kâr realizasyonu, daha ılıman hava tahminleri ve LNG ithalatını engelleyen Fransız grevinin sona erme ihtimaliyle bugün aşağı yönlü hareket ediyor.

Montel-Foreks'in haberine göre, Hollanda TTF hub’ı mayıs vadeli doğalgaz kontratı gün içinde 48,21 EUR/MWh seviyesine kadar geriledi. Kontrat en son işlemini 2,60 EUR düşüşle 48,77 EUR/MWh düzeyinden gördü.

İngiltere NBP hub’ı eşdeğeri ise bugün en son 7,86 p düşüşle 120,41 p/th seviyesinden satış yaptı.

NUS Consulting Avrupa Enerji Piyasaları Başkanı Jason Durden, “Önümüzdeki iki hafta boyunca yukarı yönde revize edilen hava durumu tahminlerinden sonra bir miktar kâr realizasyonu bekliyorum” diyor.

İsveç Meteoroloji ve Hidroloji Enstitüsü (SMHI) verilerine göre, Avrupa genelinde sıcaklıklar bu hafta normların 3 ila 5 °C altında kalacak. Ancak bölgedeki sıcaklıklar Pazartesi gününden itibaren normalin 1 ila 2 °C üzerine çıkacak.

Avrupa Gaz Altyapısı (Gas Infrastructure Europe) verilerine göre, Avrupa yeraltı depolama üniteleri en son %56 dolulukta görüldü. Bu, bir yıl önceki seviyenin iki katından fazla, %26 dolu.

Türkiye'nin doğalgaz ithalatı azaldı

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elektrik ve doğalgaza indirim uygulanacak

 

AB, İspanya ve Portekiz'de doğalgazda tavan fiyat uygulamasını uzattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)