E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa'da faiz nereye gidiyor?---

Avrupa'da faiz nereye gidiyor?

Avrupa'da faiz nereye gidiyor?
20 Kasım 2013 - 20:56 borsagundem.com

​AMB yetkilileri mevduat faizini ilk defa eksiye düşürme kararı verebilir...

Avrupa Merkez Bankası (AMB) yetkilileri mevduat faizini ilk defa negatife düşürmeye karar vermeleri durumunda, normalden daha düşük bir kesinti yapmayı düşünüyor.

Konuşmaların netlik kazanmadığını belirten ve adını gizli tutmak isteyen bir kişiye göre, politika yapıcılar şu anda sıfır olan faizi eksi yüzde 0.1'e düşürebilir. Bunun gerçekleşmesi durumunda, banka faizleri çeyrek puanın altında ilk defa düşürmüş olacak. Aynı kişi ayrıca, yöneticilerin henüz bir uzlaşma sağlamadığını da söyledi.

Bu ay Frankfurt'ta bir "ara toplantı" gerçekleştirecek olan konsey üyeleri, deflasyon ile mücadele etmek adına negatif faiz oranlarının olası bir seçenek olduğunu düşünürken, daha önce test edilmemiş bu durum hakkında endişeler de barındırıyorlar. Merkez bankası bu ay mevduat faizlerini değiştirmeme kararı alırken, politika faizini ise rekor düşük seviye olan yüzde 0.25'e kadar çektiler.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)