E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa'da borsalar enflasyon verilerini takip edecek---

Avrupa'da borsalar enflasyon verilerini takip edecek

Avrupa'da borsalar enflasyon verilerini takip edecek
29 Kasım 2023 - 11:33 borsagundem.com

Avrupa borsaları güne karışık seyirle başlarken yatırımcıların gözü enflasyon verilerinde olacak

Almanya, İtalya ve İspanya borsaları güne yükselişle başlarken İngiltere ve Fransa borsaları negatif ayrıştı. Açılışın ardından Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yatay seyirle 457 puanda, Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 0,2 artışla 16.023 puanda bulunuyor.

İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,3 değer kaybıyla 7.431 puan, İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 0,3 yükselişle 29.471 puan, İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 0,6 artışla 10.061 puan ve Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,1 kayıpla 7.242 puanda bulunuyor.

Euro/dolar paritesi, şu sıralarda önceki hemen üstünde 1,0990'da seyrediyor.

Enflasyon verileri izleniyor

Avrupa'da, bugünden itibaren açıklanmaya başlayacak enflasyon verileri yatırımcıların odağına yerleşti.

Almanya'da, enflasyon ekim ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,8'e inerek Ağustos 2021'den bu yana en düşük seviyesine gerilemişti. Ancak özellikle gıda fiyatlarının bir yılda yüzde 6,1 artması enflasyonun tüketiciler için yük olmaya devam ettiğini ortaya koydu.

Analistler, Almanya'da Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) aylık bazda yüzde 0,1 azalmasını, yıllık bazda ise TÜFE'deki artışın yüzde 3,5'e düşmesinin beklendiğini aktardı.

Fed'in şahin politikalarında sona gelindi beklentisi güçleniyor

Küresel pay piyasalarında ABD Merkez Bankası'nın (Fed) şahin politikalarının sonuna geldiğine yönelik beklentiler ise güçlenmeye devam ediyor.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda bankanın gelecek iki toplantıda politika faizini sabit tutmasına kesin gözüyle bakılırken, Fed'in yüzde 40 ihtimalle martta faiz indirimlerine başlayabileceği tahmin ediliyor.

Bununla birlikte, bankanın enflasyondaki gidişatı bir süre daha izleyebileceği ihtimali de fiyatlamalara yansırken, ilk faiz indiriminin yüzde 90 ihtimalle haziran toplantısında yapılabileceği öngörülüyor.

Analistler, bugün Almanya'da TÜFE'nin yanı sıra ABD'de büyüme verileri ile birlikte Fed yetkililerinin açıklamalarının takip edileceğini belirtti.

Borsa güne yükselişle başladı

 

Dolar 29 lira, euro 32 lira sınırında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Muhammed 29 Kasım 2023 12:52

    İhlas gurubundaki maduriyetleri görmek istemeyen bir spk var.Yıllardır bir lerde.Belkide gözden kaçırdınız,Hatırlatalım.

  • Abdurrahman 29 Kasım 2023 14:50

    Bunları biri leri koruyor ama çözemedim.Borsaya girin diyorlar, 20 yıldır bir lerdeki şirketlere hey ne oluyor diyen yok.