E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa reformlara devam etmeli---

Avrupa reformlara devam etmeli

Avrupa reformlara devam etmeli
18 Temmuz 2014 - 12:02 borsagundem.com

IMF Başkanı Lagarde, Avrupa'nın yapısal reformlarını sürdürmesi gerektiğini söyledi

IMF Başkanı Christine Lagarde, Avrupa'nın innovasyona, istihdam yaratımına ve verimliliğe zarar veren yapısal yol engelleri ile başa çıkması, reformlara devam etmesi gerektiğini söyledi. Robert Schuman Vakfı tarafından Paris'te düzenlenen "Hızlı Şekilde Değişen Bir Dünya'da Avrupa'nın Toparlanmasını Desteklemek" konulu toplantıda konuşan Lagarde, Avrupa'nın bugün karşı karşıya olduğunu zorluklar ve bunların üzerinden nasıl gelineceğini anlattı.
Avrupa ekonomisinin krizden toparlanmakta, güvenin iyileşmekte olduğunu ve finansal piyasalarda yükseliş yaşandığını belirten Lagarde, Avrupa'nın önündeki konunun bu toparlanmanın nasıl sürdürüleceği ve güçlendirileceği olduğunu vurguladı. 
Avrupa'da bir ilerleme olduğunu ancak daha fazla şey yapılmasına ihtiyaz olduğunu belirten Lagarde, yapısal reformların yanı sıra adım atılmaya ihtiyaç duyulan alanlara dikkat çekti. 
Para politikasının özel sektör talebi tam olarak toparlanana kadar ve ECB fiyat istikrarı hedefine başarana kadar destekleyici olması gerektiğini savunan Lagarde, ısrarcı şekilde düşük enflasyonun toparlanmayı baltalayabileceğini belirtti. 
Bir negatif büyüme şoku durumunda mali politikanın otomatik dengeleyicilerinin devreye girmesine imkan tanınmasını isteyen Lagarde, mali imkanı olan ülkelerin kamu yatırım politikalarını güçlendirmeleri gerektiğini ifade etti. 
Güvenin iyileştirmesi, krediler ve yatırımların canlandırılması iin bilanço onarımına ihtiyaç olduğunu anlatan Lagarde, bankaların olumlu piyasa şartlarını sermayelerini artırmak için kullanmaları yönünde cesaretlendirilmeleri gerektiğini söyledi. Lagarde, "Daha güçlü 
ulusal borç ödeme yeterliliği rejimleri, şirket bilançolarının onarılmasına yardım eder" diye konuştu. 
Lagarde ayrıca, Euro Bölgesi üyelerinden şu ana kadar önemli ilerleme sağlan bankacılık birliğini tamamlamalarını isterken, bankalar ile kamu arasındaki ilişkinin kırılması ihtiyacının hala devam ettiğini vurguladı. 
Avrupa'nın daha entegre ve dinamik hale gelmesi gerektiğini ifade eden Lagarde, bunun için yüksek seviyede eğitimli iş gücünün devam ettirilmesi, geçlerin tekrar iş hayatına dördürülmeleri, daha gelişmiş ve çeşitlendirilmiş bölgesel sermaye piyasalarının yatırım, innovasyon ve uzun vadeli büyümeyi desteklemeri gerektiğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)