E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​Avrupa hisselerinde sert düşüş---

​Avrupa hisselerinde sert düşüş

​Avrupa hisselerinde sert düşüş
03 Aralık 2013 - 19:54 borsagundem.com

Avrupa hisseleri, bu hafta açıklanacak olan istihdam verileri öncesinde sert bir düşüş yaşadı

Avrupa hisseleri, bu hafta gelecek olan ve Fed'in tahvil alımı azaltımı zamanının göstergesi olacak ABD istihdam verileri öncesinde, yatırımcıların değerlemelere ağırlık vermesi ile üç aydan uzun bir sürenin en dik düşüşünü yaşadı.

ThyssenKrupp AG hissesi, 10 haftanın en düşük seviyesine inerken, Antofagasta Plc maden şirketlerindeki düşüşe öncülük etti. Morgan Stanley'in notunu düşürmesinden sonra Sonova Holding AG yüzde 1.8 geriledi. Orange SA, Fransız cep telefonu piyasasındaki fiyat savaşları arasında yüzde 3.4 değer kaybetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 1.5 azalarak 319.13 puandan kapandı ve 27 Ağustos'tan bu yana en büyük günlük düşüşü kaydetti. Endeks, bu yıl içerisinde yüzde 14 ralli yaparken, dün İspanya'da Kasım ayı imalatının beklenmedik bir şekilde gerilemesiyle, üç aylık rallinin ardından dün yüzde 0.3 düşmüştü. Analistler tüm bileşenler için gelir beklentilerini hisse başına 24.13'ten 21.37'ye düşürürken, böylece değerlemeler öngörülen gelirlerin 14.9 katına düştü.

"Avrupa hisselerinde son üç ayda bir çılgınlık yaşanıyordu ve şu anda kısa vadeli konsolidasyonu bekliyoruz," diyen Cenevre merkezli Reyl & Cie'nin yatırımcısı Francois Savary, "Birçoğu hala ABD'deki yatırımcıları hayal kırıklığına uğratma potansiyeli olan mali ve parasal politikalarla ilgili bazı belirsizliklere bağlı. Piyasa psikolojisi Avrupa için çok iyimserdi ve 2014 büyüme beklentileri biraz fazla olabilir," diye ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)