E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarAvrupa hisseleri yönünü arıyor---

Avrupa hisseleri yönünü arıyor

Avrupa hisseleri yönünü arıyor
27 Haziran 2013 - 11:19 borsagundem.com

İki günlük ralliye ara veren Avrupa hisseleri hangi yönde hareket edeceği arayışında

Avrupa hiseeleri yönünü arıyor  Avrupa hisseleri Stoxx Europe 600 Endeksi'nin son 11 ayın en büyük 2 günlük rallisini gerçekleştirmesinin ardından bugün izleyeceği yolu belirlemeye çalışıyor. ABD endeks vadelileri değer kazandı.
Bankia SA, IAG SA'da bulunan hisselerini satmasının ardından yüzde 2.7 değer kazandı. Subsea 7 SA tüm yıl kârının 2012 yılı kârına oranla ilerleme kaydetmeyeceğini açıklamasıyla yüzde 15 değer kaybetti. Stoxx 600 Endeksi yüzde 0.1'den daha az gerileyerek Londra saatiyle 08:06'da 284.43 puan olurken, düşen her iki hisse başına üçten fazla hisse artış gerçekleştirdi. MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1.9 yükselerek son 9 ayın en büyük sıçrayışını gerçekleştirdi. Standard & Poor's 500 Endeks vadelileri yüzde 0.1 ilerleyerek dünkü yükselişin devam edebileceği sinyalini verdi.
Peel Hunt LLP piyasa stratejisti Ian Williams, "Hisse göstergeleri destek seviyesi olarak değerlendirilebilecek noktalara geri tırmanıyor gibi görünüyor. ABD hisseleri yüzde 1 yükseldi ve Asya da bunu takip etti. Bütün bunlar da Avrupa'da bugün sağlam bir başlangıca yol verdi" ifadelerini kullandı.
Avrupa gösterge endeksi Stoxx 600 bu çeyrekte yüzde 3.1 kayıp yaşadı. Endeks bu yılın kazançlarını ise Fed Başkanı Bernanke'nin varlık alımlarının azaltılabileceği duyurusunu yapmasının ardından yüzde 1.7'ye çekti. Dün açıklanan verilerin ABD ekonomisinin beklenenden daha az büyüdüğünü göstermesi üzerine küresel hisseler ralli yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)