E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsalarında yatay seyir---

Avrupa borsalarında yatay seyir

Avrupa borsalarında yatay seyir
01 Haziran 2015 - 19:49 borsagundem.com

Avrupa hisse senetleri, ilaç üreticilerinin petrol hisselerindeki düşüşleri dengelemesi ile pek değişiklik göstermedi

Avrupa hisse senetleri, son üç günde Yunanistan'a dair endişelerin biraz dağılması üzerine pek değişiklik göstermedi. Sağlık bakım hisseleri yükselirken, emtia üreticileri düşüş kaydetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.9 kadar yükselişini azaltarak, yüzde 0.2 artış ile 401.6 puandan kapanış yaptı. Yunanistan ile anlaşma ihtimalinin artması ile kaydedilen yükseliş, Euro Bölgesi PMI verisinin beklentilerden düşük çıkması ile geriledi ve ABD imalat verisinin beklentileri aşması ile tekrar genişledi.

İlaç üreticileri tüm sektör grupları arasında en iyi performansı kaydederken, Roche Holding AG yüzde 1.3 değerlendi. Madencilik hisseleri düşüşünü 3. güne taşıdı, enerji hisseleri petrol fiyatları ile düştü.

Stoxx Europe 600 Endeksi geçen hafta, Yunanistan'ın kreditörleri ile anlaşmaya varamayacağına ve ABD ekonomisinde toparlamanın teklemekte olduğuna yönelik endişeler sonucu, yüzde 1.9 düşerek aylık kazancını yüzde 1'e daraltırken, endeks haftayı Nisan ayında gerçekleşen rekorun yüzde 3.4 aşağısında tamamladı.

Markit Economics’in açıkladığı verilere göre 19 üyeli Euro Bölgesi’nin imalat sanayi göstergesi olan Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI), Nisan ayındaki 52 seviyesinden 52.2’ye yükseldi. 50’nin üzerindeki sayılar genişlemeye işaret ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)