E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsalarında 2 haftanın en büyük düşüşü---

Avrupa borsalarında 2 haftanın en büyük düşüşü

Avrupa borsalarında 2 haftanın en büyük düşüşü
16 Ağustos 2016 - 19:54 borsagundem.com

Avrupa hisseleri, kayıplarını hafif azalttıktan sonra, güçlü euronun ihracatçıları olumsuz etkilemeysiyle hafif işlem hacminde geriledi

Otomotiv üreticileri, Fed'in bu yıl faiz artıracağı yönündeki azalan beklentilerin doları aşağı yollayaraki, euroyu yukarı çekmesiyle, sektör grupları arasındaki en büyük kayıpları gerçekleştirdi. Volkswage AG, ABD Adalet Bakanlığı'nın dizel emisyon usulsüzlüğü soruşturmasında cezai suça dair kanıtlar bulduğunun söylenmesinin ardından yüzde 1.7 düştü. Renault SA ve PSA Group yüzde 2'den fazla düştü. E.ON SE, UBS Group AH'nin şirketin sermaye yükseltmesi ve daha az temettü ödemesi gerektiğini söylemesinin ardından hizmet hisse senetlerindeki kayıplara öncülük etti.

Stoxx Europe 600 Endeksi, Londra'da yüzde 0.8 gerileyerek, 2 Ağustos'tan beri en büyük düşüşünü kaydetti. Endeks, Alman yatırım güveninin iyileştiğini gösteren verinin ardından yüzde 0.8 kadar olan kayıplarını neredeyse silmeye yaklaşsa da kayıplarına devam etti. Stoxx 600'deki hisse senetlerinin işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 34 altında kaldı.

Frankfurt'ta Quoniam Asset Management GmbH hisse senedi işlemleri direktör yardımcısı Soeren Steinert, "Yukarı yönde limit görüyorum." dedi ve "Fed'in bu yıl faiz artırma olasılığı giderek düşüyor. Brexit hakkıdna artık duyum alınmıyor ve kar sezonu da sona erdi. Piyasa merkez bankalarından gelen ucuz parayla sürdürülüyor ve 10 yıllık Alman tahvil faizleri çok düşük. Bunun ne kadar uzun süreceğini bilemezsiniz." diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)