E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları 7 haftanın zirvesinden geriledi---

Avrupa borsaları 7 haftanın zirvesinden geriledi

Avrupa borsaları 7 haftanın zirvesinden geriledi
10 Ağustos 2016 - 20:14 borsagundem.com

Avrupa hisse senetleri, bir takım şirket gelirlerinin hayal kırıklığı yaratmasının ardından düştü

Avrupa hisse senetleri, EON SE ve Novozymes A/S'nin dahil olduğu şirketlerin gelirlerinin hayal kırıklığı yaratmasının ardından yedi haftanın en yüksek fiyatından gerileyerek beş günlük ralliyi durdurdu.

EON, ilk yarı kayıplarını açıklayarak sektördeki düşüşü tetiklemesiyle yüzde 6.9 geriledi. Danimarkalı bioteknoloji şirketi Novozymes, karının beklentileri karşılayamaması ve satış görünümünü azaltması üzerine yüzde 12 düşerek farmasötik sektörünün en büyük kayıpları gerçekleştirmesine neden oldu. Royal Dutch Shell Plc ve Tullow Oil Plc petrolün düşmesiyle enerji hisse senetlerini aşağı çekerken, ArcelorMittal ve Voestalpine AG'nin dahil olduğu çelik üreticileri yüzde 2'den fazla düşüş kaydetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.4 kadar olan kaybını azaltarak, yüzde 0.2'lik kayıpla kapattı. İşlem hacminin 30 günlük ortalamanın yaklaşık 3'te 1'i kadar düşük olmasıyla işlemler volatildi. Almanya'nın DAX Endeksi, dün boğa piyasasına girdikten sonra yüzde 0.4 düştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)