E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvni Coş'u tüfekli poz da kurtaramadı---

Avni Coş'u tüfekli poz da kurtaramadı

Avni Coş'u tüfekli poz da kurtaramadı
22 Haziran 2017 - 07:54 borsagundem.com

Dünkü kararnameyle merkeze çekilen valiler arasında Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, eski TRT Genel Müdürü Samsun Valisi İbrahim Şahin ile Karaman Valisi Süleyman Tapsız gibi isimler dikkat çekti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun döneminde ilk büyük valiler kararnamesi yayımlandı. İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk’le birlikte 20 vali merkeze çekilirken, 19 ilin valisi yer değiştirdi. Merkeze çekilen valiler arasında Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, eski TRT Genel Müdürü Samsun Valisi İbrahim Şahin ile Karaman Valisi Süleyman Tapsız gibi isimler dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın onayından sonra dünkü Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameyle, Sebahattin Öztürk’ten boşalan Bakan Yardımcılığı görevine Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy atandı. 12 ilçenin kaymakamı vali oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın da Bilecik Valiliği görevine getirildi. Adana Valiliği döneminde vatandaşa “gavat” diye bağıran ancak eleştirilince “Gavat değil kavas dedim” diyen Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş da merkeze alındı. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra elinde otomatik tüfekle poz veren Coş’un FETÖ araştırmaları nedeniyle pasaportunun iptal edildiği öne sürülmüştü.

7’Sİ İÇİN BYLOCK İDDİASI

Devlet Denetleme Kurulu’nun ‘paralel yapı’ araştırmasında adı geçen ve kısa süreli pasaportu iptal edildiği iddia edilen eski TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin de merkeze alındı. TRT’de genel müdürlük yaptığı dönemde FETÖ kadrolaşmasının önünü açtığı iddiaları gündeme gelen Şahin, görev süresi tamamlanmadan Samsun Valiliği’ne atanmıştı.

Merkeze alınan Tokat Valisi Cevdet Can, çocuklarına FETÖ liderinin isimlerini vermesiyle gündeme gelmişti. Vali Can’ın iki oğluna “Fetullah” ve “Gülen” ismini vermesi tartışılmıştı. Merkeze alınan Uşak Valisi Ahmet Okur’un adı da bu kentte hazırlanan FETÖ iddianamesinde geçiyordu.

Merkeze çekilen valilerden 7’sinin isminin ise FETÖ’nün kriptolu haberleşme ağı ByLock listesinde geçtiği iddia edildi. Deşifre edilen ByLock yazışmalarında da bu kişilerin, örgüte yakın oldukları yönünde paylaşımlar yapıldığı ileri sürüldü.

GÜLEN'DEN TAKKE İDDİASI

MERKEZE alınan Süleyman Tapsız’ın adı Kilis’te açılan FETÖ iddianamesine girmişti. 1 numaralı sanık Kilisli İşadamları Derneği Genel Sekreteri Hasan Ayaz, ifadesinde, “Dönemin Kilis Valisi Süleyman Tapsız’ın da olduğu heyetle Mayıs 2013’te Pensilvanya’da Gülen’i ziyaret ettik. Vali ve Rektör, Gülen’in arkasında namaz kılarken, Gülen namaz takkesini Vali Tapsız’a verdi” demişti.

MUĞLA'DA İKİNCİ KEZ KADIN VALİ

MERKEZE alınan Süleyman Tapsız’ın adı Kilis’te açılan FETÖ iddianamesine girmişti. 1 numaralı sanık Kilisli İşadamları Derneği Genel Sekreteri Hasan Ayaz, ifadesinde, “Dönemin Kilis Valisi Süleyman Tapsız’ın da olduğu heyetle Mayıs 2013’te Pensilvanya’da Gülen’i ziyaret ettik. Vali ve Rektör, Gülen’in arkasında namaz kılarken, Gülen namaz takkesini Vali Tapsız’a verdi” demişti. (Hürriyet / Fevzi Kızılkoyun)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sen22 Haziran 2017 23:27

    çok gülerim FETÖ'cü ise. ABV.

  • ....22 Haziran 2017 20:38

    artık heryerda adamın olmalı. heryer yandaşlarla doluyo. hak eden hak ettiği yere gelmiyor. düzen nereye giriyor anlamadım ? hakkaten de zor gelecekte işler..... derebeyi gibi oldu iller

  • Yazık22 Haziran 2017 18:36

    her yer fetöcü dolu her yer.devlet bankaları,resmi krumlar,esnaflar,rektörlükler..fetöcü olmasa bile ya nurcu,ya bilmem ne tarikatı.bunlara düz vatandaşın işi düştü mü vay senin haline,yandın!

  • KIZILBAŞ MİLLETİNDEN ALEVİ DİNİNDENİM22 Haziran 2017 18:04

    BİRİLERİNE HOŞT DEMENİN İLERİSİNE GEÇİLMELİ BU FETÖCÜ VALİLER NEDEN GÖREVDEN ALINMIYOR.İKTİDARIN GÜCÜ SADECE ALT TABAKA MEMURLARAMI YETİYOR.BU ADAMLAR NEDEN GÖREVDEN ALINIP HAPİSHANEYE ATILMIYOR.EVET BİRİLERİNE HOŞT DEMNİN ÖTESİNE GEÇİLMELİ ÖZELLİKLE BÖYLE ALENİ ŞEKİLDE FETÖÇCU OLAN KİŞİLER GÖREVDEN ALINMALI VE MAAŞLARI KESİLMELİ.

  • broker22 Haziran 2017 16:13

    bende diyordum bu vali neden bu kadar takla atıyor.

  • emekli22 Haziran 2017 15:48

    avni ços sana güle güle

  • Bika22 Haziran 2017 09:47

    Bürokrasinin üst düzey kadrolarını son 14 yıldır Feto'cularla doldurmuşlar.