E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAttila Köksal hedefini açıkladı---

Attila Köksal hedefini açıkladı

Attila Köksal hedefini açıkladı
03 Haziran 2014 - 10:14 borsagundem.com

TSPB Başkanı Attila Köksal, hedeflerinin TSPB'nin yol gösteren bir kurum olarak konumlanması olduğunu söyledi

TSPB Başkanı Attila Köksal, Sermaye Piyasası'nda Gündem'in Haziran sayısında, TSPB'nin önümüzdeki dönemde sektör adına üstlenmesi gereken rolü değerlendirdi.
Birlik Başkanı Attila Köksal, yeni statüyle beraber değişim sürecine giren TSPB'nin gelecek dönemini değerlendirdi ve sektör için mesleki prensiplerin önemini vurguladı. Köksal, her sektörün kendileriyle ilgili anayasayı, kanunları, düzenlemeleri ve mesleki prensipleri evrensel standartlarda oluşturmak için çaba sarf etmesi gerektiğini belirtti. Köksal, sektörün geleceğiyle ilgili olarak, "Önümüzdeki dönem, Türkiye sermaye piyasasının hızla büyüyeceği ve gelişeceği bir dönem olacaktır. Biz de yakın gelecekte görevimizi yeni yönetim kuruluna teslim edeceğiz. Yönetim bayrağını teslim alacak arkadaşlarımızın, Birliğimizin sermaye piyasasında öncü rolünü üstlenmesi için aynı şevkle çalışmaya devam edeceğine eminim. Bundan sonraki hedefimiz, Birliğimizi sektörle ilgili gelişmelere tepki veren değil, sektörle ilgili konuları ilk gündeme getiren ve bu konuda alınacak kararlara yol gösteren bir kurum olarak konumlandırmak olmalıdır" dedi.

Birliğin Yeni Üyelerinin Kaydı Tamamlandı

TSPB'nin yeni statüsüyle beraber üyelik yapısı da genişledi. Birliğin mevcut üyeleri olan aracı kurumlar ile bankalara ek olarak  42 portföy yönetim şirketi, 11 menkul kıymet yatırım ortaklığı, 6 girişim sermayesi yatırım ortaklığı ve 30 gayrimenkul yatırım ortaklığı olmak üzere 89 yeni kuruluş Birliğe üye oldu. Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği, toplam 230 üyeli bir yapıya kavuştu.

TSPB'den Mobil Soru Bankası Uygulaması

Birlik, lisanslama sınavlarına katılacak adaylar için "birlikte eğitim" adlı mobil soru bankası uygulamasını hayata geçirdi. Bu uygulama ile Temel Düzey Müşteri Temsilciliği, Temel Düzey, İleri Düzey, Türev Araçlar Müşteri Temsilciliği ve Türev Araçlar lisanslama sınavlarına katılacak adayların sınav modüllerine ait örnek soruları çözmeleri ve sınavlara ne kadar hazır olduklarını görmeleri amaçlandı. Android işletim sistemli mobil cihazlara kurulabilecek 
uygulama Google Play Store'dan ücretsiz indirilebiliyor.

TSPB "Sermaye Piyasaları Bursu" Veriyor

TSPB, Soma'da meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden veya çalışamayacak durumda olan madencilerin çocuklarına özel bir burs programı başlattı. "Sermaye Piyasaları Bursu" ismiyle 2014-2015 öğretim yılından itibaren başlayacak program kapsamında, lisans düzeyinde eğitim gören toplam 12 üniversite öğrencisine lisans eğitimi 
bitinceye kadar Türk Eğitim Vakfı (TEV) üzerinden karşılıksız burs verilecek. Sermaye Piyasaları Bursu ile Türkiye'yi derin üzüntüye boğan kazadan etkilenen öğrencilerin öğrenim hayatlarına destek olunması amaçlanıyor.

TSPB, Uluslararası Yatırımcı Eğitimi Forumu'nda Türkiye'deki Finansal Okuryazarlık Çalışmalarını Anlattı

TSPB, Uluslararası Yatırımcı Eğitimi Forumu'nun (International Forum for Investor Education-IFIE) 21-23 Mayıs tarihleri arasında Washington'da düzenlenen Genel Kurulu'na katıldı. Toplantılarda üzerinde durulan en önemli unsurlar yatırımcı eğitimi faaliyetlerinin ölçümlenmesi ve özel sektörle düzenleyici kurumların işbirliği yapmasının önemi oldu.
Uluslararası Yatırımcı Eğitimi Forumu'nun bölgesel bir alt komitesi olan Asya Yatırımcı Eğitimi Forumu'nun (Asia Forum for Investor Education-AFİE) Başkanlığı son bir yıldır Birlik tarafından yürütülüyordu. Bu seneki toplantıda, Birlik Başkanı Attila Köksal, Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Japonya Aracı Kurumlar Birliği Başkanı Kazutoshi İnano'ya devretti. Toplantılar kapsamında Köksal, "Teoriden Pratiğe Türkiye'de Finansal Eğitim" temalı bir konuşma yaptı. Ayrıca, "Genel Sekreter Yardımcısı Alparslan Budak da "Türkiye'de Ulusal Finansal Eğitim Stratejisi" sunumunu katılımcılarla paylaştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)