E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAsya borsalarında karışık seyir---

Asya borsalarında karışık seyir

Asya borsalarında karışık seyir
31 Ocak 2022 - 08:06 borsagundem.com

Asya borsaları yön bulmakta zorlandı

Asya Pasifik Bölgesi'nde hisse senetleri haftaya karışık bir seyirle başladı.

Çin ana karası ve Güney Kore Borsaları hafta boyunca tatil sebebiyle kapalı kalacak.

Çin ana karasında dün 24 saatte 40'ı yurt içi kaynaklı 58 Kovid-19 vakası saptandı. Yurt içi kaynaklı vakaların görüldüğü eyalet ile şehirlerde salgın kontrol ve önleme tedbirleri uygulanmaya devam ediliyor.

Japonya'da Nikkei 225 ve Topix Endeksleri hafif yükseldi. Hong Kongborsası yatay.

Avustralya'da endeks hafif geriledi.

Çin'de PMI hafif geriledi

Çin'de Pazar günü açıklanan verilere göre, imalat sektörü satın alma yöneticileri endeksi, Ocak ayında eşik 50 seviyesinin hemen üzerinde 50.1 seviyesinde gerçekleşti. Endeks önceki ay 50.3 değerini almıştı.

Caixin Markitimalat PMI ise daralma bölgesinde gerçekleşmiş ve 49.1 olmuştu.

Avustralya'da özel sektöre verilen krediler artışını sürdürüyor


Avustralya'da sektöre verilen krediler ticari kredilerin etkisiyle yukarı yönlü seyrine devam ediyor.

Avustralya Merkez Bankası(RBA) tarafından yapılan açıklamaya göre, Özel sektöre verilen krediler Aralık ayında mevsimsel olarak ayarlanmış verilere geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,2 arttı. Bir önceki ay artış oranı yüzde 6,6 artış göstermişti.

Özel kredilerde aylık bazda artış yüzde 0,8 oldu.

RBA, ticari kredilerin aylık yüzde 1,1, yıllık yüzde 8,4 arttığını belirtirken, tüketici kredilerinde aylık yüzde 0,8, yıllık yüzde 3,8 düşüş olduğunu açıkladı.

Konut kredilerinde aylık yüzde 0,7, yıllık yüzde 7,4 artış yaşandı.

En geniş para arzı olan M3 aylık yüzde 1,5, yıllık yüzde 9,5 genişledi.

Çin, deniz aşırı piyasalarda halka açılmak isteyen Çin şirketleri için yeni kuralları Hong Kong Borsası için de uygulayacak

Çin Menkul Kıymet Düzenleme Komisyonu, Çin şirketlerinin deniz aşırı halka arzlarına yönelik yeni kuralların Hong Kong Borsası'na kote olmak isteyen Çin şirketleri için de uygulanacağını bildirdi.

Komisyon'un uluslararası işler departmanı genel müdürü Shen Bing, CNBC'ye yaptığı açıklamada, hazırlamakta oldukları yeni kuralların ABD piyasalarına ve diğer borsalara kote olmak isteyen Çin şirketlerini hedef alacağını belirtti.

Shen kuralların sadece Hong Kong Borsası'na H tipi hisse ihrac etmek isteyen Çin şirketlerine uygulanmayacağını vurguladı.

Japonya'nın sanayi üretimi beklentilerin üzerinde düştü

Japonya'nın sanayi üretimi Aralık ayında beklentilerin üzerinde bir düşüş gösterdi. Araç üretimi küçük bir artış gösterse de makine üretimindeki düşüş bu artışı gölgede bıraktı.

Aralık ayında sanayi üretimi bir önceki aya göre yüzde 1,0 düştü. Ekonomistler ise yüzde 0,8 düşüş bekliyorlardı. Üretim, son 3 ay içinde ilk kez düşüş gösterdi.

Ekim ayında yüzde 15,9 ve Kasım ayında yüzde 43,7 artan araç üretimi Aralık ayında sadece yüzde 1,3 büyüdü.

Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı anketine katılan imalatçılar Ocak ayında üretimin yüzde 5,2 ve Şubat ayında yüzde 2,2 büyümesini bekliyorlar.

İhracatçılardan yabancı müşterilerine 'mücbir sebep' yazısı

 

Petrol fiyatlarında yön yukarı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)