E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsalarında kararsızlık hakim---

Asya borsalarında kararsızlık hakim

Asya borsalarında kararsızlık hakim
08 Ağustos 2014 - 09:50 borsagundem.com

Asya borsalarında, Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) bugün açıklanan kararları ve Çin'de açıklanan veriler sonrasında karışık bir seyir izleniyor

Japonya'da ülke merkez bankasının dün başlayan ve bugün sona eren toplantısından, beklentiler doğrultusunda para politikasında değişikliğe gitmeme kararı çıktı. BoJ, faiz oranlarını değiştirmezken, parasal tabanı yıllık 60-70 trilyon yen artırma hedefini de korudu. "Ekonomi ılımlı toparlanma trendine devam ediyor" görüşünü de yineleyen BoJ, buna karşın ihracatın bir miktar zayıflık gösterdiğine işaret etti.

Ayrıca, ülkede bugün açıklanan verilere göre haziran ayında cari işlemler 399,1 milyar yen ile beklentilerin üzerinde açık verdi. Gelişmelerin ardından, Japonya'da Nikkei endeksi haftayı yüzde 3 sert düşüşle 14.778,37 puandan tamamladı. Dolar/yen paritesi ise yüzde 0,4 değer kaybıyla  101,711 seviyelerinden işlem görüyor. Analistler endeksteki sert düşüşte, ihracatçıları destekleme amacıyla düşük yen politikası benimseyen Japonya'da, ihracata ilişkin negatif söylemin etkili olduğunu belirtiyor.

Çin'de, temmuz ayında ihracat yıllık yüzde 14,5 ile beklentilerin üzerinde artış kaydederken, ithalat ise yüzde 1,6 azalışla beklentileri karşılamadı. Ülkede temmuz ayında dış ticaret fazlası ise 47,3 milyar dolar oldu. Açıklanan evriler sonrasında Şanghay bileşik endeksi, yüzde 0,1 yükselişle 2.190,62 puanda seyrediyor.

Güney Kore'de Kospi endeksi, yüzde 1,14 sert düşüşle haftayı 2.031,10 puandan tamamladı.

Düşüşünü 3'üncü işlem gününe taşıyan Hindistan'da Sensex endeksi, yaklaşık 3 haftanın en düşük seviyesini gördü. Endeks, şu dakikalarda yüzde 1,1 gerilemeyle 25.320,29 puanda bulunuyor. Dolar/Rupi paritesi de yüzde 0,1 artışla 61,551 seviyelerinden alıcı buluyor.

Bir süredir düşüş trendinde bulunan Hong Kong'da Hang Seng endeksi ise yatay seyirle 24.393,06 puanda dalgalanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)