E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsalarında hava pozitife döndü---

Asya borsalarında hava pozitife döndü

Asya borsalarında hava pozitife döndü
25 Şubat 2022 - 08:02 borsagundem.com

Asya Pasifik Bölgesi'nde hisse senetleri yükseliyor

Asya Borsaları Cuma günkü işlemlerde çoğunlukla yükseldi. Rusya'nın Ukrayna'ya gerçekleştirdiği askeri operasyona ilişkin gelişmeler yatırımcıların odağında yer alıyor.

Japonya'da Topix ve Nikkei 225 endeksleri artıda, Güney Kore'nin Kospi endeksi ve Avustralya borsası da pozitif seyrediyor. Çin ana karasında da hisse senetleri yükseliyor.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı askeri operasyon sonrası ABD yönetimi, Rusya'nın en büyük ikinci finans kurumu VTB Bank dahil 4 Rus bankasını yaptırım listesine ekledi.

Rusya'nın en büyük bankası Sberbank ve 25 iştirakinin ise ABD merkezli bankalarda muhabir hesabı açması engellenirken, Sberbank ile Gazprom dahil 13 büyük Rus işletmesine yönelik yeni borç ve öz sermaye kısıtlamaları getirildi.

Yaptırımların Rus ekonomisine ciddi maliyetler getireceğini vurgulayan Biden, Rusya'nın dolar, euro, sterlin ve yen ile iş yapma kabiliyetini sınırlayacaklarını ifade etti.

Japonya'da Şubat ayının ilk 10 gününde ticaret açık verdi.

Japonya Ekonomi Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, ticaret açığı 672,7 milyar yen oldu. Geçen yılın aynı döneminde 672,1 milyar yen açık verilmişti.

İhracat yüzde 27,3 artışla 2 trilyon 478,6 milyar yen olarken, ithalat yüzde 20,3 artışla 3 trilyon 151,3 milyar yen oldu.

Japonya'da ticaret verileri 10'ar günlük dönemlerde ayda üç kez açıklanıyor.

Çin Merkez Bankası, bankalara Ocak 2020'den bu yana görülen en büyük haftalık likiditeyi verdi

Çin Merkez Bankası, ay sonu yaklaşırken istikrarlı likidite şartlarının devam ettirilmesi için bankacılık sistemine son 2 yılın en büyük likiditesini sağladı.

Çin MB, bugün gerçekleştirdiği 7 gün vadeli ters repo operasyonu ile bankacılık sistemine 300 milyar yuan verdi. Bugün için itfa ise sadece 10 milyar yuan seviyesindeydi.

Çin Merkez Bankası'nın hafta başından bu yana bankacılık sistemine verdiği likidite 760 milyar yuan ile Ocak 2020'den bu yana görülen en yüksek seviyeye ulaştı.

Avrupa konseyi, Rusya'ya uygulayacak yaptırımları görüşecek

 

13 dev Rus şirketine borç kısıtlaması

 

ABD borsaları günü yükselişle kapadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)