E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsalarında Fed öncesi pozitif seyir---

Asya borsalarında Fed öncesi pozitif seyir

Asya borsalarında Fed öncesi pozitif seyir
13 Haziran 2023 - 07:04 borsagundem.com

Asya piyasaları, ABD enflasyon tahminlerinin düşmesi ve Fed toplantısı öncesi çoğunlukla yükseldi. Nikkei 225, 2023'ün yeni zirvesini görürken Güney Kore ve Avustralya piyasaları da yükseldi.


Asya-Pasifik piyasaları, ABD enflasyon raporu ve Fed'in günün ilerleyen saatlerinde yapacağı iki günlük toplantı öncesinde Salı günü büyük ölçüde yükseldi. Merkez bankasının 15 ay sonra ilk kez faiz oranlarını sabit tutması beklenirken, New York Fed anketinde enflasyonun yıllık görünümü iki yılın en düşük seviyesini işaret etti.

Japon Nikkei 225 yüzde 1,61 daha yükselerek 2023'ün yeni zirvelerine ulaşırken, Topix yüzde 1,05 daha yükseldi.

Güney Kore'den Kospi toparlanarak yüzde 0,31 yükseldi, Kosdaq da yüzde 0,89 yükseldi. Avustralya'da S&P/ASX 200 resmi tatilden döndü ve çok az yükseldi.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi, Salı gününe yüzde 0,47 düşüşle başlamak üzere dört günlük bir galibiyet serisi yakalarken, anakara Çin piyasaları daha karışıktı. Shanghai Bileşik Endeksi yüzde 0,2 düşerken, Shenzhen Bileşeni marjinal bir şekilde yükseldi.

New York borsası yükselişle kapandı

 

Borsa İstanbul'da yeni ekonomi yönetimiyle iyimserlik sürüyor

 

JPMorgan: Tahvillere enflasyon ayarı, borsaları yüzde 20 düşürebilir

 

Borsada bu yılın en kazançlı alım satım stratejisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)