E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsalarında ABD verisi sonrası dalgalı seyir---

Asya borsalarında ABD verisi sonrası dalgalı seyir

Asya borsalarında ABD verisi sonrası dalgalı seyir
14 Haziran 2023 - 07:20 borsagundem.com

Asya-Pasifik piyasaları, Fed toplantısı öncesi ABD enflasyonunun son iki yılın en düşük seviyesini görmesiyle dalgalı seyrediyor. Nikkei 225 tüm zamanların en yüksek seviyesine göz kırptı. Güney Kore'den Kospi ise negatif görünümde.


Asya-Pasifik piyasaları, ABD'deki enflasyonun Mayıs ayında iki yılın en düşük seviyesi olan yüzde 4'e yükselmesiyle karışıktı. Bu, Fed'in bu hafta bir faiz artırımını durdurması ve atlaması için alan sağlayabilir.

Japonya'da Nikkei 225 yüzde 1 yükseldi ve Aralık 1989'da Nikkei'nin tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 39 bin puanın biraz altına yaklaştı.

Avustralya'da S&P/ASX 200 yüzde 0,29 yükselirken, Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 0,19 yükseldi.

Anakara Çin piyasaları da daha güçlüydü. Shanghai Bileşik Endeksi yüzde 0,14 yükseldi ve Shenzhen Bileşen Endeksi yüzde 0,3 yükseldi.

Güney Kore'den Kospi marjinal bir düşüş yaşadı ve kırmızıdaki tek büyük endeks oldu ve Kosdaq yüzde 0,3'lük daha büyük bir kayıp gördü. Güney Kore'nin işsizlik oranı Mayıs ayında yüzde 2,5 olarak geldi ve art arda ikinci ayda düşüş göstererek Nisan ayında kaydedilen yüzde 2,6'nın altına düştü.

Asya borsalarında Fed öncesi pozitif seyir

 

Avrupa borsaları yükselişini ikinci güne taşıdı

 

Borsada, pozitif başlangıç bekleniyor

 

Borsa İstanbul'da yeni ekonomi yönetimiyle iyimserlik sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)