E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları pozitif seyrediyor---

Asya borsaları pozitif seyrediyor

Asya borsaları pozitif seyrediyor
16 Haziran 2023 - 06:57 borsagundem.com

Asya borsaları Japonya hariç yükseldi. Japonya'da Nikkei ve Topix merkez bankasının faizi sabit bırakma kararının ardından kayıplar yaşadı.


Asya-Pasifik piyasaları Cuma günü büyük ölçüde yükselirken, Japonya Merkez Bankası gösterge faiz oranını yine değiştirmeden -yüzde 0,1'de bıraktı.

Japonya'da hisse senetleri, merkez bankası kararının ardından kayıplarının bir kısmını geri aldı ancak kırmızıda kalmaya devam etti. Nikkei 225 yüzde 0,54 düşerek üst üste ikinci bir günlük kayıp yaşarken, Topix yüzde 0,46 ile daha küçük bir kayıp gördü.

Avustralya'nın S&P/ASX 200, elektrik ve enerji hisselerinden güç alarak yüzde 0,59 yükselirken, Güney Kore'den Kospi yüzde 0,21 ve Kosdaq yüzde 1 yükseldi.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi Perşembe günü yüzde 2'nin üzerinde yükseldikten sonra rallisini genişleterek yüzde 0,42 yükseldi ve anakara Çin hisse senetleri de yükseldi. Shanghai Bileşik Endeksi yüzde 0,33 ve Shenzhen Bileşen Endeksi yüzde 0,26 yükseldi.

ABD borsaları yükselişle kapandı

 

Borsa İstanbul'da temmuzda 28 hissenin pazarı değişecek

 

Yabancılar borsada alıma yöneldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)