E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları karışık seyirde---

Asya borsaları karışık seyirde

Asya borsaları karışık seyirde
23 Mart 2021 - 08:02 borsagundem.com

Asya Pasifik Bölgesi'nde endeksler haftanın ikinci işlem gününde karışık seyretti

Asya hisse senetleri haftanın ikinci işlem gününde karışık bir görünüm seyretti.

Japonya'da Nikkei ve Topix Endeksler kazanıma yöneldi, Güney Kore Kospi Endeksi, ise geriledi. Japonya'da Softbank Group yüzde 0.17 yükselirken, Güney Kore'de Samsung Electronics artış kaydetti. Öte yansan LG Electronics yaklaşık yüzde 3 düştü.

Çin ana karasında Şanghay Bileşik ve Shenzen endeksleri hafif yükseldi, Hang Seng Endeksi ise yatay seyretti.

Avustralya'nın S&P/ASX 200 Endeksi, yüzde 0.26 yükselirken, Japonya hariç MSCI Asya Pasifik endeksi yüzde 0.15 yukarıda seyretti.

Goldman Sachs, Japonya Borsası için beklentilerini revize etti. Kuruluş tarafından hazırlanan raporda Japonya Topix endeksi için beklenti 1940 puandan 2150 puana yükseltildi. Nikkei için beklenti de 29,650 puandan 32,250 puana getirildi.

Yeni Zelanda'da yılın ilk çeyreğinde tüketici güveni hafif düşüş gösterdi, ancak beklentiler kadar olumsuz açıklanmadı. Westpac tarafından düzenlenen ankete göre, 2021 yılı 1.çeyrek dönem için Westpac Mc Dermott Miller Tüketici Güven Endeksi 0,8 puan düşüşle 105,2 puan oldu. Bir önceki dönem 106,0 puan seviyesinde olan endeksin 98,4 puana ineceği tahmin ediliyordu.

Wall Street endekslerine tahvil faizlerinde düşüş dopingi

 

Avrupa borsaları Fransa hariç yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)