E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları haftaya karışık seyir ile başladı---

Asya borsaları haftaya karışık seyir ile başladı

Asya borsaları haftaya karışık seyir ile başladı
09 Ekim 2023 - 07:02 borsagundem.com

Asya-Pasifik piyasaları, Çin piyasalarının bir haftalık ‘Altın Hafta’ tatilinin ardından geri dönmesiyle haftaya karışık bir başlangıç yaptı

Hong Kong'un sabah seansını iptal etmesiyle Avustralya piyasaları toparlandı; Çin Altın Haftanın ardından düşüşle başladı.

Asya-Pasifik piyasaları, Çin piyasalarının bir haftalık ‘Altın Hafta’ tatilinin ardından geri dönmesiyle haftaya karışık bir başlangıç yapıyor.

YATIRIMCILAR BÖLGEDEN GELECEK EKONOMİK VERİLERİ İNCELEYECEK

Yatırımcılar bu hafta sonuna doğru Çin ve Hindistan'dan gelecek enflasyon ve ticaret verilerinin yanı sıra Singapur Merkez Bankası’nın para politikası kararını da izleyecek.

Japonya ve Güney Kore piyasaları Pazartesi günü tatil nedeniyle kapalı.

Avustralya'da S&P/ASX 200 erken işlemlerde yüzde 0,41 artış gösterdi. Bu, endeksin beş günlük bir kayıp serisi yakalayıp Cuma günü Mart ayından bu yana ilk kez 7 bin seviyesinin altına düşmesinin ardından geldi.

Hong Kong Hang Seng endeksi vadeli kontratları 17.724 seviyesinde yer alarak HSI'nin son kapanışı olan 17.485,98'e kıyasla daha güçlü bir açılışa işaret etti.

ÇİN PİYASALARINDA DÜŞÜŞ

Ancak Hong Kong'un sabah oturumu, şehrin Koinu Tayfunu için tayfun uyarısını Sinyal 8'e yükseltmesinin ardından iptal edildi. HKEX yönergeleri, Sinyal 8'in yerel saatle sabah 9'dan önce kaldırılmaması durumunda sabah oturumunun iptal edileceğini belirtiyor.

Bu arada, Çin anakarası piyasaları zayıfladı ve gösterge CSI 300 endeksi Altın Haftanın ardından yaklaşık yüzde 1 düştü.

Asya borsaları haftanın son gününe yükseliş ile başladı

 

Asya borsaları, ABD istihdam verilerinin ardından yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)