E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları ABD ile düştü, Avrupa ile yükseldi---

Asya borsaları ABD ile düştü, Avrupa ile yükseldi

Asya borsaları ABD ile düştü, Avrupa ile yükseldi
28 Haziran 2017 - 08:13 borsagundem.com

ECB Başkanı Mario Draghi, Portekiz'de bir konferansta yaptığı konuşmada Avrupa'da ekonomik görünümün iyileşmesiyle beraber ECB'nin politika araçlarını uyarlamaya başlayabileceğini açıkladı.

Asya borsaları, ABD'de sağlık reformu yasasına ilişkin oylamanın ertelenmesinin ardından Wall Street'te yaşanan düşüşlerden olumsuz etkilenirken, euro Avrupa Merkez Bankası Başkanı (ECB) Mario Draghi'nin, bankanın parasal genişleme programını kısıtlamaya başlayabileceği sinyalleri vermesinin ardından değer kazandı.
Japonya dışındaki Asya Pasifik piyasalarını takip eden MSCI endeksi yüzde 0.4 geriledi ve bu haftanın başında test edilen iki yıldan daha uzun bir sürenin zirve seviyelerinden uzaklaştı. Endeks Pazartesi günü Mayıs 2015'ten bu yana en yüksek seviyeleri gördü. "Çok iyi performans gösterdik" diyen Jefferies şef global hisse stratejisti Sean Derby, "İnsanların ellerindeki varlıkların iyi performans gösterdiklerini düşünüyorum ve (yatırımcılar) bu pozisyonların bir kısmını satmak isteyebilirler" dedi. Japonya Nikkei endeksi yenin dolar karşısındaki düşüşünü tersine çevirmesinin etkisiyle yüzde 0.3 geriledi. Fakat bankacılık ve sigorta sektörleri, faizlerin yükseleceği beklentileriyle iyi bir performans gösterdi.
ABD'de Senato'nun sağlık reformuna ilişkin oylamayı erteleme kararının ardından ABD Başkanı Donald Trump'ın iş dünyasını destekleyen politikalarına dair şüphelerin yeniden ortaya çıkması üzerine S&P 500 endeksi Salı günü son altı haftanın en sert bir günlük düşüşünü gerçekleştirerek 31 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyeyi gördü. ABD Senato Cumhuriyetçi Parti lideri Mitch McConnell, sağlık sigorta sektörü için planlanan reform için oylamayı, yeterli sayıda oy elde edebilmek adına 4 Temmuz sonrasına ertelemeye karar verdiklerini açıkladı.
ECB Başkanı Mario Draghi, Portekiz'de bir konferansta yaptığı konuşmada Avrupa'da ekonomik görünümün iyileşmesiyle beraber ECB'nin politika araçlarını uyarlamaya başlayabileceğini açıkladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)