E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAskerlik şubesine bombalı araçla saldırı ---

Askerlik şubesine bombalı araçla saldırı

Askerlik şubesine bombalı araçla saldırı
02 Nisan 2016 - 00:33 borsagundem.com

Kızıltepe'de askerlik şubesine giremeyen bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu bir sivil hayatını kaybetti, 1'i asker 3'ü çocuk 11 kişi de yaralandı

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde PKK'lı teröristler, Askerlik Şubesi'ne bomba yüklü araçla saldırdı. Şube önündeki bariyerler nedeniyle bahçeye giremeyen teröristler, bombalı aracı bina önünde patlattı. Patlamada, 1 kişi öldü, biri asker, 3'ü çocuk toplam 11 kişi de yaralandı.

Kızıltepe-Mardin Karayolu üzerindeki Askerlik Şubesi'ne, bugün saat 23.40 sıralarında PKK'lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Teröristler, askerlik şubesi önünde bulunan bariyerler nedeniyle bahçeye giremeyince, bombalı aracı bina önünde infilak ettirdi. İlçe genelinde duyulan patlamada, yakındaki bir inşaatta bekçilik yapan Suriye asıllı şahıs öldü, askerlik şubesi önünde nöbet tutan 1 asker ile yoldan geçen ve çevre evlerde oturan 3'ü çocuk toplam 11 vatandaş da yaralandı. Patlamanın şiddetiyle askerlik şubesinin bahçe duvarıyla çevredeki ev, işyerleri ve park halindeki onlarca araç hasar gördü.

Saldırının ardından bölgeye sağlık ekipleri ve takviye güvenlik güçleri sevk edildi. İkisi asker 5 yaralı, ambulanslarla Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Güvenlik güçleri, saldırı sonrası bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)