E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAşıyı bulan Prof. Dr. Uğur Şahin’e Almanya'da büyük övgü---

Aşıyı bulan Prof. Dr. Uğur Şahin’e Almanya'da büyük övgü

Aşıyı bulan Prof. Dr. Uğur Şahin’e Almanya'da büyük övgü
07 Aralık 2020 - 14:35 borsagundem.com

Almanya Kuzey Ren-Vestfalya Eyalet Başbaşkanı Armin Laschet, parlamentoda dünyayı ölümcül salgından kurtarabilecek aşıyı bulan Türk göçmelerin çocukları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci’nin başarısına övgüler yağdırdı.

Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech’in ABD’li Pfizer ile birlikte geliştirdiği koronavirüs (Kovid-19) aşısının yüzde 95 etkinlik gösterdiğinin duyurulmasının ardından haber tüm dünyada büyük bir mutlulukla karşılandı.Almanya Kuzey Ren-Vestfalya Eyalet Başbaşkanı Armin Laschet, parlamentoda dünyayı ölümcül salgından kurtarabilecek aşıyı bulan Türk göçmelerin çocukları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci’nin başarısına parlamentodaki konuşmasında övgüler yağdırdı.

Laschet, parlamentodaki konuşmasında Türk biliminsanlarını "1969 da 4 yaşında bir çocuk olarak Türkiye’den Ford fabrikasında çalışan babasının yanına gelen ve eğitimini Almanya'da yaparak; hatta okul birincisi olan bir Türkün bugün salgına karşı aşı bularak bizlere umut olması bizleri mutlu ediyor. Almanya'daki aşırı sağcıların bunu görmesini diliyoruz. Almanya'daki sağduyu vatandaşlar, yabancıların gelmesinden çok memnunuz iyi ki gelmişler" sözleriyle övdü.

Türkiye'nin anlaştığı aşı firması kapasite artırıyor

Bakan Koca duyurdu! Koronada umutlandıran gelişme

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • canbey07 Aralık 2020 21:59

    bir TÜRK dünyaya bedeldir--ATATÜRK

  • Murat 07 Aralık 2020 18:45

    Helal olsun, memleketleri neresi acaba ? Bizim gibi ülkelerin böyle okumuş insanlara ihtiyacı var.

  • baturayersin07 Aralık 2020 18:05

    över tabi almanyanın ekonomisine katkı sağlıcak sağlık yönünde büyük katkısı olucak

  • Hersey 07 Aralık 2020 17:05

    Benim anlamadığım bu aşıların en iyisinin koruyuculuk oranı %94 ama vitüse marız kalıp ölenlerin oranı %98.. matematiksel Ne kadar sonuç verebilir ki? Ölenletin büyğk çoğu yaşlı farklı hastalıkları olanlar? Onlar için koruyucu olabilir mi? Gençlerde ölüm oranı influnzalardan az, prki onlar niye alıkansın ki? Birde sürekli mütasyon geciriyormuş deniyor, sürekli mürasyon halinde olan bir virüs için alının anlamı var mu?

  • ZELİHA KARAKAŞLI07 Aralık 2020 16:20

    bizim bilim adamlarıda bulda tek farkımız.gelişmiş ülkelerdeki teknolojik alt yatırım bizde olmadığı için biraz geç olacak abartmamak gerekmektedir.bu da büyük para yatırları ile oluyor.madem öyle dünya nın önde gelen ilaç firmaları bulunan fransa, isviçre, ingiltere neden aşıyı bulamadı.demek ki. bu işler böyle imiş.büyük paralara bakıyor yoksa almanya, abd veya çin bizden hiç bir özellikleri yoktur.

  • malak07 Aralık 2020 15:42

    ALmanlar niye abartıyor ki? Türkiye Erzurum üniversitesi de buldu aşıyı Faz 2 deneyleri başladı. Çin bulduk diyo Ruslar bulduk diyo. Bu aşılardan farklı mı bu Almanların ki?