E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'nin anlaştığı aşı firması kapasite artırıyor---

Türkiye'nin anlaştığı aşı firması kapasite artırıyor

Türkiye'nin anlaştığı aşı firması kapasite artırıyor
07 Aralık 2020 - 09:44 borsagundem.com

Müşterileri arasında Türkiye'nin de bulunduğu Kovid-19 aşısı üreten Çinli Sinovac Biotech firması şimdiye kadar 515 milyon dolar fon topladığını ve doz kapasitesini iki katına çıkaracağını açıkladı

Şimdiye kadar korona virüs aşısı konusunda Endonozye, Brezilya, Şili ve Türkiye gibi ülkelerle anlaşma sağlayan firma, dünyanın farklı bölgelerinde orta aşamadaki klinik deneylerde başarı sağlayınca üretim kapasitesini artırma kararı almıştı.

Firmadan yapılan açıklamada Hong Kong Borsası'nda işlem gören yan kuruluş Sinovac Life Science hisselerinin yüzde 15'inin yatırım amaçlı Sinovac Biotech'e devredileceği, firmanın 2020 sonuna kadar üretmeyi planladığı 300 milyon doz aşının da senelik 600 milyona çıkarılacağı kaydedildi.

Sinovac yetkilileri ayrıca arz-talep dengesi doğrultusunda üretim kapasitesinin ileriki dönemlerde daha da artırılabileceğini belirterek, potansiyel müşterileri arasında bulunan Filipinler devletiyle de anlaşma şartlarının görüşüldüğünü duyurdu.

Sinovac, Çin'de acil durum programı kapsamında bir milyon kişide denenmesi düşünülen 3 farklı Kovid-19 aşısından birisiydi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)07 Aralık 2020 15:10

    Acilen CENGİZ ÖZAŞI firmasının kurulmasını ve ülkemizde dünyanın heryerinden İngiliz aşı, Rusya aşı, Çin aşı, ABd aşı, Alman aşı larını getirmesini istiyoruz. Koskoca bu yeni kurulan CEngiz ÖZAŞI firmasının bedavan hayrına 2 hastane yapmasını bekliyoruz. Allah razı olsun.... Ben 4 aşı birden olmak istiyorum. Tam koruma istiyorum . 1 aşı yetmez bana, garanticiyim... Çin  aşısı alternatifleri lazım.