E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiASELSAN düşmanın tepesine GÜRZ indirecek---

ASELSAN düşmanın tepesine GÜRZ indirecek

ASELSAN düşmanın tepesine GÜRZ indirecek
23 Temmuz 2023 - 13:18 borsagundem.com

ASELSAN'ın çok alçak ve alçak irtifa hava tehditlerine karşı çoklu önleyici kullanım imkanı sunan yenilikçi hava ve füze savunma sisteminin, ilk kez IDEF 2023’te sergilenmesi planlanıyor.

ASELSAN, 25-28 Temmuz'da İstanbul'da düzenlenecek 16'ncı Uluslararası Savunma Sanayii Fuarında (IDEF 2023), haberleşme, hava savunma, aviyonik, elektro-optik, elektronik harp, radar ve insansız sistemler alanındaki yeteneklerini yerli ve yabancı ziyaretçiler ile paylaşacak.

Türkiye'nin katmanlı hava savunmasını yerli ve milli imkanlarla sağlamak için Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda bir dizi proje yürüten, bunları güvenlik güçlerinin envanterine katmaya başlayan ASELSAN, çözümlerine bir yenisini ekledi.

GÜRZ Hava ve Füze Savunma Sistemi, ASELSAN'ın çok alçak ve alçak irtifa hava tehditlerine karşı çoklu önleyici (top ve füze) kullanım imkanı sunan yenilikçi bir hava ve füze savunma sistemi olarak IDEF 2023'te sergilenecek.

GÜRZ, zırhlı 8x8 lastik tekerlekli platform üzerinde yer alıyor ve üstün teknolojik özellikleri ile öne çıkıyor. Sistem, İHA'lar, helikopterler, savaş uçakları, seyir füzeleri ile havadan karaya atılan mühimmata karşı görev yapacak.

TEHDİTLERE KARŞI YÜKSEK İMHA GÜCÜ

Değişen savaş koşulları ile birlikte hareket kabiliyeti yüksek hava ve füze savunma sistemlerine olan ihtiyaç arttı. GÜRZ Hava ve Füze Savunma Sistemi, hem sabit tesislerin hem de intikal halindeki konvoyların hava tehditlerine karşı korunmasını sağlayacak. Sistemin üstün hedef tespit, teşhis ve takip yetenekleri, sahip olduğu önleyici seti, gelişmiş tehdit değerlendirme ve silah tahsis çözümleri sayesinde tehditlere karşı yüksek imha gücünü maliyet etkin bir mimaride sunuyor.

GÜRZ Hava ve Füze Savunma Sistemi; 35 milimetre Hava Savunma Topu (Parçacıklı Mühimmat Ailesi ATOM, HEI, TP), 4 adet Çok Alçak İrtifa Hava Savunma Füzesi, 4 adet Alçak İrtifa Hava Savunma Füzesi, 4 adet Aktif Faz Dizili (AESA) Arama Radarı, atış kontrol radarı, elektro-optik algılayıcılar ve veri bağı gibi bileşenlerden oluşuyor.

BARKAN, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girdi

 

Sınıfının en iyisi ZAHA, Deniz Kuvvetleri envanterine girdi

 

Kara Kuvvetleri envanterine girdi: KN-12

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran24 Temmuz 2023 07:54

    ASELSAN aynı Tank-Palet Fabrikası gibi KATAR lı dostlarımıza satılmalı. Yaşasın Arap ve Türk kardeşliği. Sonrada bu para ile Suriyeli kardeşlerimize Türkiyede iyi bir hayat kurmaları sağlanmalı. Seçimleri onların sayesinde aldık. Minnet borcumuz var.

  • Mucise Reis : )23 Temmuz 2023 19:46

    Allah nasip etmed,i Aselsanı iyiki satamadılar... Ziraatt bankta salılacaktı özelleşecekti. Allah büyük. Acıdı milletin haline ucundan dönduk zamanında

  • astor24 Temmuz 2023 09:31

    satılmadıgını nerden biliyon.

  • xyz23 Temmuz 2023 17:54

    Ülke sessiz bir istila ile elimizden kayıp gidiyor. Yakın gelecekte ülkesinden kaçan Suriyeli bu ülkede iç işleri bakanı arap milli savunma bakanı olur. Aselsan'ın başınada Somalili gelir. Gidişat buraya doğru.

  • Baran24 Temmuz 2023 11:02

    Ulan bu hükümet iktidara gelmesi ülke parsel parsel paramparca olup, millete ulefe gibi dağıtılacak idi.körmüsün gerçekleri görmüyormusun.Haberleri izlemiyormusun.

  • E.g.23 Temmuz 2023 13:56

    ASELSAN ÇALIŞANLARININ BARINMA ULAŞIM SORUNUNU ÇÖZMEK İÇİN SOSYAL/PREFABRİK KONUTLAR YAPIP CÜZİ FİYATLARLA KİRAYA VEREREK ÇALIŞANLARININ YURT DIŞINA ÇALIŞMAK İÇİN GİTMELERİNİ ÖNLEMELİDIR EMEKLİ OLDUKLARINDA DA BİR EV SATIN ALACAK DEĞERDE İKİYÜZBİN EURO (200.000 EURO) KIDEM TAZMINATI ÖDEMELİDİR

  • Mucise Reis : )23 Temmuz 2023 19:46

    ABD ye git Almanyaya doktorlar gibi güle güle....

  • Sai23 Temmuz 2023 13:35

    Demografik işgal altındayken bombalar pek işe yaramıyor.40 50 seneye bunları türkler kullanmayacak. O zamana kalırsak.

  • ALİ KODUŞ24 Temmuz 2023 11:33

    Az kalsın özertlikler ise pkk ve ypg lileri ülkeye sokulsa bak sen o zaman demografik yapıyı küçük dilini yutar idin o ülke topraklarına pasaport ile gidecek idiny.

  • DOĞRU23 Temmuz 2023 17:03

    esas tehlikeyi güzel anlatmışsın,hala ülkeyi yönetenler ve halk uykuda...

  • baran23 Temmuz 2023 13:34

    3 $ etmeyen bir savunma sanayi şirketi, yerli ve milli hikayesi ile küçük yatırımcı perişan edildi. ASELSAN yönetiminin ise hayatları gıcır. Proje proje proje sonuç fiyasko. Şirket Cumhurbaşkanlığına bağlandığından beri iflah olmadı. Bakın KCHOL, FROTO, SASA, ARÇELIK, TOASO, SAHOL nerelere geldi. Daha sayayım mı?