E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemArkadaşlarını kurtarırken şehit oldu---

Arkadaşlarını kurtarırken şehit oldu

Arkadaşlarını kurtarırken şehit oldu
16 Mayıs 2014 - 03:59 borsagundem.com

Ahmet Usta faciadan kurtulmuştu. Acı haber onu hastanede arayan ailesine bir gün sonra ulaştı. Ahmet Usta arkadaşları için tekrar içeri girmiş ve...

Soma'daki faciada hayatını kaybedenler tüm ülkeyi yasa boğarken paylaşılan detaylar yürekleri sızlatıyor. Milliyet'te Musa Kesler'in haberindeki şehit haberi de bunlardan sadece biri. İşte o haber:

Gülsüm Merve Varal... Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü'nde 2. sınıf öğrencisi, Somalı. Kazayı duyduğunda yaptığı ilk iş Twitter'dan madende mahsur kalanlar için mesaj atmak oldu: "Arkadaşlar dua edin tüm madencilerimiz için lütfen. Dualarımızla tüm babalar tüm mahsur kalanlar kurtulacak inşallah!"
 
MADEN HİKAYELERİ DİNLEYEREK BÜYÜDÜ

Babasından biliyordu maden işçilerini. Zira akrabaları, arkadaşlarının babaları, kimine 'amca', kimine 'dayı' dediği komşularının çoğu da kara Elmas avcısıydı. Ocaklarından tüten duman, kömür isine karışmış alın terinin neticesiydi. Yıllarını madene vermiş dedelerden ve o ocakları yarı endişe yarı korku ile yıllarca yol gözleyen beli bükük ninelerden çok hikâyeler dinlemişlerdi. Bazen korktuğu da olmuyor değildi ancak bu korkular madenden yorgun argın dönen babasının gülümseyen yüzüyle dağılıp gidiyordu. Fenerbahçe fanatiği olan Gülsüm Merve'nin en büyük keyiflerinden biri de babasıyla yaptığı futbol sohbetleriydi. Zaten okulun Fener fanatiklerinden oluşan kulübünün en aktif üyesi olmuştu. Ayrıca onca meşgalenin arasında İtalyanca da öğrenmeye başlamıştı. Babası İngilizceden sonra İtalyancayı da sökmeye başlayan kızıyla gurur duyuyordu. Zira bankadan kredi çekerek okuttuğu kızı okulun en aktif ve başarılı öğrencilerinden biri olmuştu. Çektiği ihtiyaç kredilerini ödemeye de devam ediyordu.

MADENDEN SAĞ ÇIKTI

Merve Gülsüm, Soma'ya en son tatilde gitmişti. Soma'nın hormonsuz meyvelerini ve annesinin yaptığı "buram buram anne kokan" çayı çok seviyordu. Babasıyla da en son çay içip bol bol sohbet etmişlerdi. Arkadaşının mesajı telefonuna düştüğünde bir anda bunları düşündü. Madendeki durumu bu mesajla öğrendi. Hemen ailesini aradı, ilk başta babasının madende olmadığını söylediler. Daha sonra ailesini tekrar aradı ama ulaşamadı. Bir daha, bir daha... Sonra aklına komşuları geldi, onları aradı. Babasının madende olduğunu o zaman öğrendi. Bir daha twit atmadı. Hemen Soma'ya koştu. Kimi komşusu, kimi akrabası olan birçok kişinin ocağına ateş düşmüştü. Annesine ve kardeşine destek olmaya çalıştı. Bir an önce babasına kavuşmak istiyordu. Çünkü babası patlamanın ardından ocaktan ilk kurtarılanların arasındaydı.

ARKADAŞLARINI KURTARMAK İÇİN... 

Bütün aile hastaneye koştular. Ancak Ahmet Usta hastanede yoktu. Belki o hengâmede başka bir ilçedeki hastaneye kaldırılmıştır diye oralara da sordular. Cevap alamadılar, Ahmet Usta'yı bulamıyorlardı. Acı haber bir gün sonra geldi. Küçük kardeşi Süleyman'a sarıldı, ağlaştılar. Yıllarca yerin metrelerce altında kazma kürek çalışarak o büyüten Türkiye'nin en iyi okullarından birinde okutan babası Ahmet Usta, kurtulduğu madene arkadaşlarını kurtarmak için geri dönmüş ama bu kez sağ çıkamamıştı...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • selim17 Mayıs 2014 01:58

    Haberin içeriğini okudunuzmu? Merve somaya en son paskalya bayramında gitmiş. siz %99 u müslüman bir ülkede yaşıyorsunuz. ne paskalya bayramından bahsediyosunuz. bu haberi ya düzeltin ya kaldırın.