E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporArda Güler İspanyol devi Real Madrid'e imzayı attı---

Arda Güler İspanyol devi Real Madrid'e imzayı attı

Arda Güler İspanyol devi Real Madrid'e imzayı attı
07 Temmuz 2023 - 14:05 borsagundem.com

İspanyol devi Real Madrid, Arda Güler'le 6 yıllık sözleşme imzalarken, Real Madrid Sportif Şehri adlı tesislerde basına tanıttı. Basın toplantısında konuşan genç yıldız, "bu kulübün bir efsanesi olmak istiyorum" dedi.

Türk futbolunun son dönemde yetiştirdiği en önemli değerlerden biri olan Arda Güler, yeteneği ve performansıyla dikkatleri üzerine çekerek kısa sürede dünyanın en büyük kulüplerinden biri olan Real Madrid'e 20 milyon euro bonservis bedeli ve 10 milyon euro bonuslar karşılığında transfer olarak, 6 yıllık sözleşme imzaladı.

18 yaşındaki milli yıldız için Madrid’in Valdebebas bölgesindeki Real Madrid Sportif Şehri isimli tesislerde başkan Florentino Perez'in katılımıyla imza töreni düzenlendi. Tarihi törende Arda Güler'in ailesi de yer aldı. Arda Güler, imzayı attıktan sonra 24 numaralı formasıyla poz verdi.

Arda Güler'in imza töreninde konuşan Real Madrid Başkanı Florentino Perez, genç yıldızdan övgüyle bahsetti. Perez açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Real Madrid'e hoş geldin Arda Güler. Bu büyük günde yanımızda olanlara teşekkürler. Takımı güçlendirmek için daima iyi oyuncular aldık. Real Madrid için tutkulu bir takım oluşturduk. Geleceğimizde önemli bir pay sahibi olacak bir yeteneği transfer ettik. Gelecekte elde edeceğimiz başarıların temelini oluşturuyoruz. Birçok tecrübeli, birçok yetenekli oyuncularla büyük başarılar elde ettik. Bu şekilde de dünyanın en büyük kulübü olduk. Genç ve yetenekli oyuncular, Real Madrid çatısı altında kendilerini geliştirdiler, efsane haline geldiler.

Bugün bizim için çok önemli. Real Madrid hayaliyle büyüyen bir çocuğu daha kadromuza katıyoruz. Tüm kulüpler, Arda Güler ile ilgileniyordu. Arda Güler'i size gururla takdim ediyorum. Arda Güler, senin yeteneklerin ve karakterin tüm dünyayı etkiledi. Real Madrid'i seçtiğin için teşekkür ederiz. Birlikte tarih yazabiliriz."

"Efsane olmak istiyorum"

Florentino Perez'in ardından söz alan Arda Güler ise, "Bugün benim hayatımın en özel günü. Bugüne gelmemde destek veren aileme ve herkese teşekkür ederim. Bu kulübün bir efsanesi olmak istiyorum. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Burada olmak çok büyük bir gurur!"

Neden Real Madrid?

Avrupa'nın birçok kulübü beni istedi. Real Madrid sizi istediğinizde gelirsiniz. Başkan Florentino Perez de beni ikna etti. Real Madrid, sizi istediğinde konu kapanıyor. Benim için önemli olan Real Madrid'de oynamak. Diğer seçenekleri düşünmüyorum. Tüm yeteneklerimi burada göstermek istiyorum.

Sağ kenarda ve ofansif orta saha olarak oynamak hoşuma gidiyor ama önemli değil, ben maçlar kazanmak istiyorum. Gol atmak, asistler yapmak, hücumcu oynamak istiyorum. Sonuçta teknik direktörümüz Ancelotti karar verecek buna.

Real Madrid'de kalacağım

- Bu yıl kiralanabileceğin konuşuluyor. Modric, Bellingham gibi çok önemli oyuncularla birlikte şansın var mı?

Birçok önemli oyuncumuz var ama ben rekabete hazırım, severim. Oynamak için geldim. Kazanmak istiyorum, bunun için her şeyi yapmak ve kendimi Real Madrid'de göstermek istiyorum. Başkan ve hoca kiralık gitmemin olası olmadığını söyledi. Kiralık gitmeyeceğim. Real Madrid'de kalacağım.

Real Madrid tarihinde çok önemli oyuncular var. Zinedine Zidane, Cristiano Ronaldo, Mesut Özil... Bunlar hep benim aklımdaydı. Bu oyuncular gibi özel olmak isterdim. Şimdi ben de bu kulübün tarihinde yer almak istiyorum. Mesut Özil, Real Madrid'in en büyük kulüp olduğunu bahsetti. Bana bu süreçte çok yardımcı oldu ve kulübü bana çok güzel şekilde anlattı. Ancelotti beni aradı ve Real Madrid'e gelmem gerektiğini, çok istediğini söyledi. Benim için çok büyük bir gururdu. Birkaç kere aradı beni. Hangi pozisyonda oynayacağımı, düşüncelerini bana anlattı.

Fenerbahçe KAP'a bildirmişti

Fenerbahçe Kulübü, milli futbolcu Arda Güler'in 20 milyon euro bonservis ve performansa bağlı olarak azami 10 milyon euro bonus bedeli karşılığında Real Madrid'e transfer olduğunu duyumuştu.

Fenerbahçe Futbol AŞ'den dün Borsa İstanbul'a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda da (KAP) yer alan açıklamada, "Profesyonel futbolcumuz Arda Güler'in İspanyol Kulübü Real Madrid'e, oyuncunun tarafımızla olan sözleşmesinin 20 milyon Euro bedelle feshi karşılığında transferi konusunda taraflarca anlaşma sağlanmıştır." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, bonservis bedeli dışında 18 yaşındaki futbolcunun performansına bağlı olarak Real Madrid'in azami 10 milyon euro bonus bedeli ödeyeceği aktarıldı.

Arda Güler'in başka bir kulübe transferi durumunda Real Madrid'in elde edeceği bonservis bedelinin yüzde 20'sinin de Fenerbahçe'ye verileceği ifade edildi. FIFA talimatları gereği doğacak dayanışma katkı bedellerinin de Real Madrid tarafından ödeneceği

Arda Güler'in hikayesi

Arda Güler, 25 Şubat 2005'te Ankara'nın Altındağ ilçesinde dünyaya geldi. Filiz lisansı 15 Ağustos 2014'te 9 yaşında Gençlerbirliği'nin altyapısındayken çıkarılan Arda Güler, 2017-2018 sezonunda Süper Lig'in 21. haftasındaki Gençlerbirliği-Trabzonspor maçında top toplayıcı olarak görev yaptı.

Karşılaşmada yaşadıklarını Anadolu Ajansı'na "Çok heyecanlandım. Kalbim güm güm attı, sesini duydum." ifadeleriyle anlatan Arda, 13 yaşında 20 Şubat 2019'da Fenerbahçe tarafından transfer edildi.

Birçok kulübün talip olduğu Arda konusunda Gençlerbirliği Kulübünü ve ailesini ikna eden sarı-lacivertliler, transferi gerçekleştirdi.

Sarı-lacivertli kulübün altyapı kadrosuna dahil edilen Arda Güler, yaklaşık 2 yıl sonra 15 yaşında 13 Ocak 2021'de Fenerbahçe'de profesyonel ilk imzasını attı.

Performansıyla kısa zamanda farkını ortaya koyan ve A Milli formayı da sırtına geçiren "10 numara", ilk profesyonel sözleşmesinden 2,5 yıl sonra Real Madrid’in kapısını araladı.

Süper Lig kariyeri

Fenerbahçe formasıyla ilk kez 2018-2019 sezonunda 3 Mart 2019'da Spor Toto Gelişim Elit 14 Yaş Altı Ligi'nde Medipol Başakşehir mücadelesine çıkan Arda Güler, altyapıda 2019-2020 sezonunda 15 ve 16 yaş altı, 2020-2021 sezonunda da 19 yaş altı takımlarında görev yaptı.

Süper Lig'de ilk maçına 2021-2022 sezonunda 22 Ağustos 2021'de Kadıköy'deki Frapot TAV Antalyaspor maçıyla çıkan Arda Güler, 86. dakikada oyuna dahil olmuş ve takımının bir golünün de pasını vermişti.

13 Mart 2022'de deplasmandaki Corendon Alanyaspor mücadelesinde de sarı-lacivertli formayla ilk golünü kaydeden Arda, şubat ayına kadar 19 yaş altı gelişim liginde de görev aldığı sezonun sonuna dek Süper Lig'de sarı-lacivertli formayla 11 maça daha çıktı.

Arda Güler, geride kalan 2022-2023 sezonunda ise Türkiye'de Fenerbahçe formasıyla 20 lig, 5 Ziraat Türkiye Kupası maçında mücadele edip kupada şampiyonluk sevinci yaşadı.

Spor Toto Süper Lig'de 2021-2022 (12) ve 2022-2023 (20) sezonlarında olmak üzere toplam 32 maçta forma giyen Arda Güler, 7 gol atarken kupa mücadelelerinde fileleri bir kez havalandırdı.

Arda Güler'in ayrılışının ardından Fenerbahçe harekete geçti!

 

Arda Güler resmen Real Madrid’te: İşte bonservis ücreti

 

Real Madrid, Arda Güler’i satın alıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bora08 Temmuz 2023 12:13

    Basari dilerim..ama artik bu medya birakin cocugun pesini...yeter ya...inanin sizin yuzunuzden basarili olamayacak..cok yuk yukluykrsunuz..cocuk kaldiramaz birakin kendi haline yeter be..sonucu...MILLET ITTIFAKINA cevireceksiz.....

  • Babür koror08 Temmuz 2023 10:06

    Başarılar dilerim

  • Ahmet Özbir07 Temmuz 2023 15:06

    dünyanın en iyi futbolcu, bilgisayar mühendisi, doktoru, avukatı, yöneticisi olanlara Türkiye'de yer yok. o yüzden geriye kalan orta düzey elemanlarla idare ediyoruz. ülke o yüzden kötü durumda

  • Kaçan Grup 07 Temmuz 2023 14:31

    helal olsun sana be moruk