E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAramco halka arz sonrası kazancını geri verdi---

Aramco halka arz sonrası kazancını geri verdi

Aramco halka arz sonrası kazancını geri verdi
09 Ocak 2020 - 14:25 borsagundem.com

Saudi Aramco geçen ay gerçekleştirilen halka arz sonrasında kaydettiği kazançlarının üçte ikisini geri verdi

Suudi Arabistan'ın petrol şirketi Aramco geçen ay gerçekleştirilen ilk halka arzından sonra ikinci işlem gününde 2 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşmıştı. O zamandan bu yana düşüşte olan Aramco, Orta Doğu'da yükselen tansiyonla birlikte bu hafta da geriledi.

Dünyanın en büyük şirketinin önünde bir engel daha var. Halka arzda aracılık faaliyetini gerçekleştirenlerden biri olan Goldman Sachs'ın alım yaparak fiyatı destekleyebildiği hisse senedi istikrar dönemi bugün sona erecek. Banka şimdiye kadar bu tarz bir işlem yapmamış olsa da halka arz sonrası için önemli bir güvenlik önlemi ortadan kalkmış olacak.

Aramco hisseleri Perşembe günü itibarıyla ilk kazançlarının yaklaşık üçte ikisini sildi. Şirketin piyasa değerinden yaklaşık 200 milyar dolar eksildi.

Abu Dhabi'de Shuaa Capital portföy yöneticisi Aarthi Chandrasekaran, “Hisse yeni pozisyon alındığını görmedik ve yatırımcıların son dönemdeki gerginliklerden dolayı risk iştahının biraz azalması nedeniyle bir süre böyle kalabilir.” dedi.

Perşembe günü TSİ 13:08'de yüzde 0.73 artıda 34.45 riyalden işlem gören Saudi Aramco'nun piyasa değeri 1.837 trilyon dolar olarak gerçekleşti.

Halka arz fiyatı 32 riyal ile pazarlama aralığının en üstünden belirlenen Aramco hisseleri, 38.70 dolara kadar yükselmesinin ardından genellikle aşağı yönlü bir seyir izledi.

Aramco'nun arzıyla özdeşleşen Suudi Arabistan Veliaht Prensi Mohammed bin Salman'ın petrol şirketi için 2 trilyon dolarlık değerleme ısrarı, krallığı yerel yatırımcılara ve bölgesel müttefiklerine yöneltmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)