E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAr Tarım'da organik hisse satışı---

Ar Tarım'da organik hisse satışı

Ar Tarım'da organik hisse satışı
28 Ocak 2014 - 16:16 borsagundem.com

Tümer Tarım, 4 milyon adet Ar Tarım hissesinin borsada satılabilir tipe dönüşüm talebiyle MKK'ya başvuruda bulundu

Pazar günü Ar Tarım hisselerinin yüzde 55,31'ini satın aldığı açıklanan Tümer Tarım, bir gün aradan sonra 4 milyon adet hisseyi borsada satılabilir tipe dönüşüm talebiyle MKK'ya başvurdu. Satılacak hisseler Ar Tarım'ın yaklaşık yüzde 18'ine denk geliyor. Bugünkü hisse fiyatıylada satış miktarı 10 milyon TL gibi bir tutar ifade ediyor. Ar Tarım'ın dolaşımdaki hisse adedinin 10 milyon adet olduğu düşünülürse de halka açıklık kısmının yüzde 40'ına denk gelen bir satış sözkonusu olacak.

Sermaye Piyasası Kurulu’nun VII-128.1 sayılı “Pay Tebliği”’nin 15’nci maddesi gereğince, hisse senetleri
Borsada işlem gören ortaklıkların Kurul kaydında olan ancak Borsada işlem görmeyen statüde hisse
senetlerinin Borsada satışa konu edilebilmesi amacıyla Merkezi Kayıt Kuruluşu’na yapılan başvurulara ait
bilgiler KAP'ta yayınlandı.

İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına bakıldığında Tümer Tarım’ın 100 bin lira sermaye ile 15 Mayıs 2013’te kurulduğu görülüyor. Ali Tümer’in sahibi olduğu şirket, ilk kurulduktan sbir kaç gün sonra Ericom'a talip olmuş anacak satış gerçekleşmemişti.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • flamenco7229 Ocak 2014 00:04

    Bu arada AR tarım bu aralar petrol sondaj çalışmaları için mesela atıyorum X bir şirketle görüşmelere başladı gibisinden haberler yollarsa bunlara dikkat edin derim naçizane..MKK satış için kaydedilen hissler satılacaksa..Bunun için bir marketing yapılır kanımca

  • flamenco7228 Ocak 2014 23:27

    Önerimi buraya da yazayım 1-) hakim ortaklar ve aracı kurum müşterek müteselsil olarak Halka arz edilecek şirketin özsermayesinin %25si kadar banka teminat mektubu koyacak..(aracı kurum mektubu 2 yıl yenileyecek) 2-) imtiyazlı payların bulunduğu şirketin hakim ortakları her sene bu teminat mektubunu güncelleyerek ilk mektuptan az olmamak kaydı ile yenileyecekler..İmtiyazsız paylardan oluşan şirketler için teminat mektubu süresi 5 yıl imtiyazlı olanlar için süresiz olacak. 3-) teminat mektubunu yenilemeyen imtiyazlı pay sahipleri olan şirketlerde imtiyazlı paylar imtiyazsız paya dönüşecek 4-) İmtiyazsız paylardan oluşan şirketlerin hakim ortakları teminat mektubu yenilenme tarihin 1 ay öncesine kadar yenilemezlerse teminat mektubu nakte çevrilip şirkete sermaye olarak konacak 5-) Yatırımcıları yanlış bilgiler ve raporlarla yanıltan rapor yayınlayanlar, olmayan değerleri varmış gib gösterenler evrakta hile ile haksız kazanç sağlayan, kazanç aktarımı yapan hakim ortakların teminatları bu ve buna benzer suçların ispatı halinde tahsil edilip şirkete sermaye olarak konacak 6-)İmtiyazlı paylara sahip olup da hali hazırda halka arz edilmiş şirketler için de her önemli sayılan işlem (varlık satışı, şirket birleşmesi, gayrimenkul alımı vs) bu tutarların %25 i kadar teminat mektubu koymak zorunda olacaklar..Bunu yapmayanların imtiyazları ortadan kalkacak.. 6-) Şirketlerin ağır kusur ve veya kötü niyetle zarara uğratıldığı hallerde de teminat mektubundan fazla oluşan zararların buna sebep olanlara rücu hakkı saklı olacak.. aman efendim sermaye piyasaları bu kadar sıkmaya gelmez diyenlere de lafım "hadi ordan" olur...Şu hale rezilliklere bakın tööövbe estaaafuruullah..her yatırımcı arkadaşımın derdi benim de derdimdir hoccaa..

  • Hakan28 Ocak 2014 23:16

    Bu katakulleyi çeviren O. Ç. Ayhan ve eski borsa çalışanı Ankaralı Hakan. Masak ve spk incelesin, yatırımcı mağdur olmasın.

  • ERHAN28 Ocak 2014 22:26

    DAHA 2 VEYA 3 YIL OLDU BU ŞİRKETİN HALKA ARZ OLDUĞU NE OLDU DA BATTI. BU SADECE BİR ÖRNEK DAHA KAÇ FİRMA SAYAYIM SİZE. ŞİRKETLER DENETLENMELİ: MADEM SEN HALKA ARZ OLACAKSIN DERSİN, O ZAMAN BANA TÜM ŞİRKET BİLGİLERİNİ İLETECEKSİN. SİZ BİR HALKA ARZ EDİYORSUNUZ SONRA BANA EYVALLAH DEĞİP İŞİN İÇİNDEN ÇIKIYORSUNUZ.

  • ERHAN28 Ocak 2014 22:17

    ALACAĞINIZ ÖNLEMLER: ÖRNEĞİN 5 YIL KAR ETMİŞ BİR ŞİRKET OLMALI. 5 YIL BEDELLİ SERMAYE ARTTIRIMI YAPAMAMALI, VS... BEN BU KÜÇÜK AKLIM İLE BİR ÇOK ÖNLEM ALIRDIM FAKAT SİZLERİN O GÖREVİN NE DERECE SORUMLULUK GEREKTİREN BİR GÖREV OLDUĞUNUN FARKINDA DEĞİLSİNİZ.

  • ERHAN28 Ocak 2014 22:13

    SAYIN SPK, ŞİRKETLERİ HALKA ARZ ETMEDEN NÖNCE BELİRLİ ÖNLEMLER ALMANIZI ÖNERİRİM. ALACAĞINIZ ÖNLEMLER YATIRIMCIYI KORUMAK ADINA OLMALI. ÜZÜLEREK BELİRTMEK İSTERİM Kİ HALKA ARZ OLAN ŞİRKETLERİN AMACI KISA YOLDAN PARAYI BULMAK.

  • x28 Ocak 2014 21:19

    hisse kaydı organik se,bu haber şekli de yamuk.

  • kılıç28 Ocak 2014 19:18

    Allah için yatırımcıyı nasıl soyarım mantıgı ile halka açımış bu şirketi halka açıp soygun yaptırmak dogrumu,

  • organik28 Ocak 2014 17:37

    üst üste petrol ruhsatı, petrol arama faliyeti yeni fabrika vs. haberleri piyasaya pompalanıp yatımrımcının ilgisini çekiyorlar, sonra patronlar 6 ay içinde çeşitli vaatlerle tüm hisselerini satıyorlar. kimse bu işe bir dur demiyor. küçük yatırımcı gene ortada kalakalıyor.

  • Leo28 Ocak 2014 17:16

    küçük yatırımcı her yerde yazmış 6 aylık ortalama maliyet olan 3,20 lerden çağrı bekliyor, 4 milyon lot satıldıktan sonra ne 3,20 ortalama kalır ne çağrının bir önemi. yeni kurulmuş şirketler borsa da işlem gören şirketleri alıyor. yeni bir CLKHO durumu

  • ferit28 Ocak 2014 17:14

    drince ye cevap yazar mısınız.merkez bankasının piyasaya olumlu etkisi olur mu

  • drince28 Ocak 2014 16:59

    2.60tan aldığı hisseleri kaçtan satışa başlarki acaba?bu satış haberi hisseyi ne yönde hareket ettirir?

  • Erkan28 Ocak 2014 16:53

    Ali cengizzzzzz

  • yyy 28 Ocak 2014 16:33

    son zamanlarda halka açılan şirket sahipleri dolandırıcılıgın kitabını yazıyorlar daha yeni spk kararını aşmak için yapılan ali cengiz oyununa bak dün göstermelik olarak şirketi sat bügün hisseleri kayda al