E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAP'de Türkiye'nin AB üyeliği oylanacak---

AP'de Türkiye'nin AB üyeliği oylanacak

AP'de Türkiye'nin AB üyeliği oylanacak
21 Kasım 2016 - 21:04 borsagundem.com

Avrupa Parlamentosu'nun (AP), Strasbourg'da bu hafta yapılacak genel kurul toplantısı, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliği konusunda büyük önem taşıyor.

AP Genel Kurulu, yarınki oturumunda Türkiye'deki son gelişmeleri ele alacak.

Toplantı sonrası Perşembe günü, Türkiye ile AB arasındaki müzakerelerin geçici olarak dondurulması önerisi de oylanacak.

AP'nin Türkiye ile müzakereleri tek başına askıya alma yetkisi yok. Parlamentonun kararı, AB liderleri için tavsiye niteliğinde.

AP'deki 8 ayrı grubun oylarıyla alınacak karar, Aralık ayında yapılacak AB liderler zirvesinde yol gösterici olacak. Bu konuda son sözü AB liderleri söyleyecek.

Benelux ülkeleri basınında, Türkiye'nin, Alman, İtalyan, Avusturya ve İsveçli parlamentetlerden oluşan milletvekili heyetinin Edirne Cezaevi'ni ziyaretine izin vermemesi nedeniyle AP oturumunda Türkiye karşıtı kararın çıkmasını büyük ölçüde kesinleştireceği yorumları da yapılıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Özer 21 Kasım 2016 23:29

    Avrupa parlamentosu Türkiye ye karşı pkk yi desteklediği sürece Onları ne işimiz yok

  • asi21 Kasım 2016 23:16

    borsa çıksa sana ne yabancı payı ülkemde yatırım yapanlardan fazla.parayı onlar kazanıyor.avrupanın tamamı destekliyor terörü

  • Kabadayiligin alemi yok21 Kasım 2016 22:46

    Süratli bir şekilde AB den uzaklaşıyoruz.Borsa endeksi aşağıya döviz kuru yukarı.Müzakereler Askıya alınırsa ekonomik kriz kapıda.

  • asi21 Kasım 2016 22:09

    neyi ziyaret edeceklermiş . terör destekçileri avrupa