E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​AP seçimlerinde Erdoğan‘a oy çıktı---

​AP seçimlerinde Erdoğan‘a oy çıktı

​AP seçimlerinde Erdoğan‘a oy çıktı
26 Mayıs 2014 - 17:01 borsagundem.com

Avusturya'daki Avrupa Parlamentosu seçimlerinde birçok oy pusulasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ismi çıktı.

Avusturya'daki Avrupa Parlamentosu seçimlerinde birçok oy pusulasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ismi çıktı. Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerde dün gerçekleştirilen Avrupa Parlamentosu seçimlerine Türk asıllı seçmenlerin protestosu damgasını vurdu. Açılan sandıklarda çok sayıda "Recep Tayyip Erdoğan-Türkiye" yazılı oy pusulaları çıktı.

KARALAMA AMAÇLI HABERLERE TEPKİ

Avusturya'da seçimlere katılan binlerce Türk kökenli seçmenin, Avusturya medyasında Türkiye ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında çıkan karalama amaçlı haberlere tepki olarak oy pusulalarına "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan - Türkiye" yazdıkları belirlendi. Sandık başına giden bazı Türk asıllı seçmenler, kullandıkları oyları gösteren oy pusulalarını sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden yayınladı. Oy pusulalarıyla birlikte yapılan "Türklerin oyunu alıp Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Başbakanı'na düşmanlık yapma devri bitti" yorumları dikkati çekti.
Avrupa Parlamentosu seçimlerinden önce sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden organize olan ve kendilerini "Viyana'da yaşayan Türk gençleri" olarak tanıtan bir grup, seçimlerde oy pusulasına "Türkiye-Erdoğan" yazılması kampanyası başlatmıştı.

FOTOĞRAF ÇEKTİ

AA'ya konuşan grubun üyelerinden Ebru Çakaloğlu, cep telefon ile çektiği fotoğrafı göstererek Avusturya ve Avrupa medyasında Türkiye ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında çıkan asılsız ve karalama amaçlı haberlere demokratik tepki göstermek için böyle bir kampanya düzenlediklerini söyledi. Gezi olaylarından sonra Başbakan Erdoğan ve Türkiye hakkında yapılan olumsuz haberlerin arttığına dikkati çeken Çakaloğlu, tepkilerini dile getirmek için oy pusulularına "Erdoğan ve Türkiye" yazdıklarını ifade etti.

SESİMİZİ BÖYLE DUYURMAK İSTEDİK

Oy pusulalarına “Türkiye-Erdoğan“ yazan yaklaşık 200 kişinin çektiği fotoğrafları siteye gönderdiğini belirten Çakaloğlu, “Avusturya'da kendilerinin temsil edilmediğini düşünen binlerce Türk asıllı seçmen var. Bu seçmenler, buradaki ırkçılığa, Türkiye düşmanlığına ve Başbakan Erdoğan karşıtlığına karşı demokratik tepkilerini dile getirmiştir. Binlerce insanının oy pusulasına 'Erdoğan-Türkiye' yazdığını tahmin ediyoruz. Geçersiz oy kullanmanın sandığa gitmemekten daha iyi olduğunu düşünüyoruz. Sesimizi böyle duyurmak istedik. Kimse başarısızlıklarını bizim üstümüze yıkmaya kalkmasın. Bütün partiler kendi politikasını gözden geçirsin. Partiler, aslı olmayan Türkiye düşmanlığını değiştirmedikçe oy kaybetmeye devam edecekler" diye konuştu.
Aşağı Avusturya'da yaşayan Emine Çelepçi ise Türkiye karşıtı haberlere tepki göstermek için sandığa gittiğini belirterek, "Oy pusulasına 'Türkiye- Erdoğan' yazdım. Başbakan Erdoğan'ın arkasında olduğunu göstermek istedim" dedi.
Yaklaşık 300 bin Türk seçmenin yaşadığı Avusturya'da, hiçbir siyasi parti Türk kökenli aday göstermemişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hacı'ya26 Mayıs 2014 22:42

    Sapla saman karışmadı, ne orası ne burası ne senin ne benim ne de onun. Senin sözün ne kadar saçmaysa benimki de o kadar saçma. Ben zaten doğru olduğu için yazmadım. Senin sözünün saçmalığını göstermek için yazdım. Hiçbir insan yaşadığı toplumda asimilasyona zorlanamaz. Ne yani Türkler orada yaşıyor diye köle gibi hiçbir şeye karışmadan mı dursun. Onların da hakları var Yani insan hakları. Senin mantığını biraz lokalleştirirsek İstanbul'daki insanlara "Ya memleketinize gidin ya da burada etliye sütlüye karışmayın" demek gerekir. Bunlar boş laflar. Sen benim ne demek istediğimi anlamaya çalış...

  • hacı26 Mayıs 2014 18:21

    orası Avrupa ülkesi sahipleri bizim türkler değil sonuçta ama bu ülkenin sahipleri biziz, sen de değilsin.. muhakeme edebilsen sapla samanı karıştırmazsın. buraya bir Suriyeli geldi mesela ne için? daha iyi imkanlar için yada savaştan kaçmak için. peki buradan esadı, bizleri eleştirse sen ona ne dersin? öyleyse niye suriyede kalmadın demez misin? burası türkiye orası suriye orası Avrupa... birazcık kafanı çalıştır..

  • Hacı'ya26 Mayıs 2014 17:59

    Kardeşim sizi zorla burada tutmuyoruz ya, bu kadar meraklıysan Avrupa'ya git. Hem bu ülkenin ekmeğini yiyorsun hem de bu ülkenin geleceğini karartmak için çalışıyorsun. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. riyakar olmayın, ya gidin oranın insanı olun ya da burada sus yaşamına devam et. Biraz yaşadığın ülkeye vefalı ol yahu

  • Erdoğan'a dokunan...26 Mayıs 2014 17:55

    Avrupa yakında şunu iyi anlayacak ki Erdoğan'a dokunan yanar. İşte Merkel ilk darbeyi AP seçimlerinde aldı, sırada kendi ülkesindeki seçimler var. Yakında SPD'ye iktidarı teslim eder.

  • emre26 Mayıs 2014 17:55

    oranın nimetlerden faydalan sonra gel benim yaşamım içinde konuş..çok meraklıysan gel burda yaşa arkadaş !! kimse sizi orda zorla tutmuyor.sıfır x6 ile gelip türkiyede hava atmak kolay..onu gel bakalım TÜrkiyede satın al !!

  • Mert26 Mayıs 2014 17:41

    Allahınıza kurban

  • hacı26 Mayıs 2014 17:28

    kardeşim sizi zorla avrupada tutmuyorlar ya, bu kadar meraklıysan ülkene dön, daha iyi imkanlar için bir yığınınız yalvar yakar adamların ülkesine gidiyorsunuz, hem oranın ekmeğini yiyeceksin dönüp bir de adamlara laf edeceksin. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu, riyakar olmayın..ya gel buradan laf et yada sus yaşamana devam et konuşma. burada imkan bulsan ne işin var oralarda, biraz vefalı olun yahu...