E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAP seçimleri ihracatı nasıl etkiler---

AP seçimleri ihracatı nasıl etkiler

AP seçimleri ihracatı nasıl etkiler
27 Mayıs 2014 - 04:58 borsagundem.com

İhracatçılar, Türkiye'nin bir numaralı ihracat pazarı Avrupa'daki seçimleri yakından izliyor

Avrupa Parlamentosu seçimlerinde Fransa ve İngiltere’de AB karşıtı ve milliyetçi partiler beklenmedik zafer kazandı. Avrupa’nın tümünde yapılan seçimlerde ise AB karşıtları parlamentodaki sandalye sayısını ikiye katladı. Bu sonuçlar, Avrupa’da kemer sıkma politikalarına ve işsizliğe karşı bir protesto olarak yorumlandı.

Eylem Türk'ün Milliyet'teki haberine göre İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri Başkanı Hikmet Tanrıverdi, seçim sonuçlarının Türkiye’nin Gümrük Birliği ile ilgili sıkıntılarını ele almak için bir fırsat olarak görüyor. Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Cem Negrin ise Avrupa’nın korumacılık yoluna gitmeyeceği görüşünde.

GÜMRÜK BİRLİĞİ'Nİ MASAYA YATIRALIM

Hikmet Tanrıverdİ /    İHKİB

“Türkiye’nin Avrupa ile ticaretine etkisi olacağını zannetmiyorum. Uzakdoğu’nun ihracatını etkileyebilir. Bizde de ticaret kendi dengesi içinde devam edecektir. Korumacılık olacağını zannetmiyorum. Bu durum daha çok Türkiye’nin Avrupa Birliği sürecini olumsuz etkileyebilir. O zaman ise Gümrük Birliği için tekrar masaya oturma şansı yakalarız. Bu da Türkiye için hayırlı olur.”

'HER ŞEYİ BİZ ÜRETELİM' OLMAZ

Cem Negrin / TGSD

“Bütün Avrupa’nın yaptığı ithalat içinde Türkiye’nin payı yüzde 7-8. Son dönemde ekonomilerinde de düzelme var. Bu nedenle önümüzdeki 2-3 yıl Türkiye ihracatı açısından daha da olumlu olacak. Korumacılığın olacağını ve ‘herşeyi biz üretelim’ sistemine gireceklerini tahmin etmiyorum. Amaçları Apple, Samsung gibi bir marka ortaya koymak olacaktır, basic bir tişört üretmek değil...”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)