E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAnkara'dan Montrö cevabı---

Ankara'dan Montrö cevabı

Ankara'dan Montrö cevabı
03 Nisan 2014 - 19:34 borsagundem.com

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un ABD savaş gemileriyle ilgili açıklamasına Ankara'dan cevap geldi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Türkiye’nin Karadeniz’e açılan ABD savaş gemilerine Montrö Anlaşması’na aykırı olarak anlaşmada belirlenmiş süreden daha fazla kalma hakkı tanıdığı iddialarına Ankara tepki gösterdi.

Yetkililer, Rusya’nın iddiasının hiçbir şekilde doğru olmadığını, geçişlerin ve Karadeniz’de kalışların tamamen Montrö Anlaşması’na uygun olarak yapıldığını söylediler. Bu arada Hürriyet’in edindiği bilgiye göre Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun ABD’de olması nedeniyle saat farkından dolayı, Türkiye’nin resmi açıklaması gecikti.  Rusya’nın iddialarına yanıt niteliğindeki resmi açıklamanın hazırlanmak üzere olduğu ve konuyla ilgili Dışişleri’nin açıklamasının kısa süre içinde kamuoyuna iletileceği öğrenildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KARTALY03 Nisan 2014 20:17

    ABOOO.BU AKILLARA BİRİLERİN NEYİN PEŞİNDE VE NEYİN PEŞİNDEYDİ SORUSU GETİRİYOR...ACABA RUSYANIN ATAĞI BİLİNÇLİ BİR TEORİNİN PARÇASIMIYDI....BEN RUSYAYA GÜVENİRİM..AMA ABD YE GÜVENMEM..